Reiser til Bologna

Verdens eldste universitetsby. Unike reiser til Bologna med fly fra Norge.

Dra med Escapeaway på en reise til Bologna - sentrum i regionen Emilia-Romagna. Bestill flybillett, leiebil og feriehus med fleksible avreisedatoer for optimal frihet og kvalitet.

Som i de fleste universitetsbyer, er det annet enn bare kloke hoder og bokhandlere i Bologna. Du kan lett få flere dager til å spasere rundt i det vakre og stemningsfulle sentrum med alle butikkene, kafèene og restaurantene.

Regional hovedstad

Denne herlige innbydende by er regional hovedstad i Emilia-Romagna og bærer sin historiske arv flottere enn de fleste. Opprinnelsen av byen kan spores tilbake til etruskerne, som hersket på den italienske halvøyen fra ca. 800 f. Kr. til ca. 200 f. Kr. Senere kom byen under romerne og mange levn fra denne tiden er stadig intakte.

Bologna i middelalderen

I middelalderen ble Bologna en selvstendig bystat og i tiden etterpå slåss byens herredømme om makten. Den interne maktkampen sluttet først i starten av det 1600-tallet, da bystaten kom under Vatikanstaten. Bologna beholdt en viss grad av sin selvstendighet ved å beholde sitt gamle juridiske system, -viktigst i denne sammenhengen- byens senat samt med å ha en ambassadør i Roma. Byens mange kirker og paléer er rike på kunst og bidrar til å gi en forståelse av Bolognas kulturelle viktighet gjennom tidene. I denne sammenhengen bør det nevnes at verdens første og dermed elste universitet ligger i dette kulturelle sentrum. Universitetet er fremdeles ett av Italias mest prestisjefulle, og byen er den dag i dag en levende universitetsby.

Bologna som ferieby

Man kan lett få flere dager til å gå ved å rusle rundt i det flotte og stemningsfulle sentrum med mange kaféer, restauranter, forretninger og flotte torg. Byen har en størrelse som gjør den meget velegnet til en hyggelig byferie. Det er nok til at man ikke behøver å kjede seg, men ikke større enn at man raskt kan få oversikt og bli kjent i byen. Hvis man liker å gå på marked, og oppholder seg i byen fra fredag eller lørdag, bør man stoppe ved Piazza 8 Agosto, hvor stort sett alt (ikke mat og møbler) kan kjøpes fra tidlig morgen til kl. 19 om kveldene - året rundt. På byens hovedtorg, Piazza Maggiore kan man drikke en billig cappuccino, tross den sentrale beliggenheten. Her får man følelse av historien, mens man nyter flotte omgivelser som f.eks det middelalderlige Palazzo Comunale, som også har kunstmuseumet Museo Morandi.

Mer informasjon til reisen din til Bologna

Bologna er hovedstaden i regionen Emilia-Romagna i den nordlige delen av Italia. Det er den syvende største byen i Italia med rundt 387 554 innbyggere og over en million i det urbane innlandet. Byen er én av de rikeste byene i Italia, og topper alltid listen over de italienske byene som har best livskvalitet. I 2011 lå den som nummer 1 av 107 italienske byer i en vurdering av italienske byers livskvalitet. 

Bologna byr blant annet på en hyggelig og meget stemningsfull historisk bykjerne, mange historiske og kulturelle severdigheter, glimrende shoppingmuligheter, en fantastisk gastronomi og et hav av gode restauranter og kaféer. 

Ved de to sammensmeltede torgene Piazza Maggiore og Piazza Nettuno finner du det historiske sentrumet. Her kan du oppleve den berømte Neptun-fontenen ("Nettuno") og domkirken San Petronio, før du kan bevege deg videre ut i byen og blant annet oppleve en lang strekning av middelalderlige søyleganger og arkader. 

Byen har også et av verdens eldste universiteter og Europas eldste fungerende universitet, grunnlagt i 1088. Med sine rundt 100 000 studenter er det også et av de største universitetene i Europa. Størsteparten av universitetets aktiviteter er plassert i Bolognas historiske sentrum tett på Piazza Verdi. Her er det et livlig og sjarmerende universitetsstrøk med diverse restauranter, kaféer og naturligvis et hav av gode bokhandlere. 

Hvis du blir sulten av å traske rundt i byen bør du benytte anledningen til å kaste deg over en av byens pastaretter, for Bologna er et av de beste stedene i verden å spise fersk pasta. Prøv for eksempel en porsjon "Tagliatelle alla Bolognese", som kanskje ved første øyenkast minner om det vi her hjemme kaller for "spaghetti bolognese", men forskjellen er at den serveres med tagliatelle i stedet for spaghetti, samt at kjøttsausen er helt annerledes. 

Byen er også ideell som utgangspunkt for dagsutflukter til andre av regionens byer, som Ravenna, Ferrara og Faenza

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hoteller i Bologna

Populære hoteller i Bologna

Italia, Nord-Italia, Emilia-Romagna, Bologna
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Emilia-Romagna, Bologna
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Emilia-Romagna, Bologna
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Hva sier gjestene i Bologna?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 27 anmeldelser