Reiser til Budrio

Avslappende stemning nær Bologna

Budrio ligger ca. 15 km fra Bologna, som du enkelt komme til med tog. Byen tilbyr en avslappet atmosfære, all slags shopping, spisesteder samt en del historie.

Bynes navn er trolig av keltisk opprinnelse, men den ble grunnlagt av romerne. Romerne skapte et kanalsystem som faktisk i dag fungerer godt, og det gjorde markene fruktbare. Det nåværende sentrum ble grunnlagt i det 10. og 11. århundre, men i det 14. århundre ble byen gjenoppbygd og befestet med tårn og bastioner. Et stykke av bymuren ,fra det 14. århundre, kan man fremdeles beundre på Piazza Matteotti .

Budrio har flere fine steder å tilby, som flere restauranter og butikker. Byen har til og med sin egen radiostasjon, som ikke overraskende kalles Radio Budrio, liksom Italias ledende produsent av pommes frites og andre tilberedte potetarter, Pizzoli SRL holder til her. Hver tirsdag kan du oppleve et marked i byen, men hvis du vil ha gode shoppingmuligheter, bør du ta en kort tur til Bologna (ca. 15 km), hvor utvalget er mange ganger større! Hvis du ikke vil lete etter en parkeringsplass i Bolognas heftige trafikk, kan du ta toget.

Bare 5 km fra Bologna sentrum ligger den frodige byen Bagnarola di Budrio. Området er best kjent for sitt store område med overdådige gamle villaer og slott samt deres pent anlagte hager, ofte kalt "Le ville di Bagnarola". Spesielt interessant er at området fullt ut representerer byggestilen i og rundt Bologna fra 1600-tallet til 1900-tallet når vi snakker om boliger til det svært velstående. I samme periode valgte de mest prestisjefylte familieene fra Bologna også å nyte sine landsted. Hovedattraksjonene her er slottet Bentivoglio fra 1600-tallet og Villa Ranuzzi Cospi fra det 18. århundre. Sistnevnte er i Malvezzi-Campeggi-komplekset, også kalt "Versailles i Bologna", fordi det er en kopi av Frankrikes Versailles. Flere av bygningene kan kun sees fra utsiden, mens andre er åpne for publikum på spesielle arrangementer som konserter, forelesninger, osv. Hvis du vil oppleve noen av disse overdådige bygningene, er adressen: Via Armeggia, 42 - 40050 Bagnarola di Budrio.

Kart over Budrio

Du kan klikke på kartet nedenfor for å danne deg en oversikt over byen samt plasseringen av hoteller og fritidsboliger vi tilbyr her.Håndplukkede feriehus og hotell i Budrio

Escapeaway Reiser har stor kompetanse på å finne de beste feriehusene i Italia og har etterhvert bygget et utvalg som inkluderer hundrevis av håndplukkede hoteller, leiligheter, Bed and Breakfasts og villaer i Emilia-Romagna-regionen. Med oss har du derfor den beste muligheten til å finne akkurat den boligen som kan skape et rammeverk for en vellykket ferie.

Hvis du bruker hotellsøkemotoren øverst på denne siden, vil du raskt kunne få oversikt over tilgjengelige feriehus i og rundt byen innen ønsket periode. Hvis du har spørsmål om de forskjellige husene du ikke finner svar på i beskrivelsene, er du velkommen til å kontakte oss via telefon, mail eller chat. Vi er klare med gode råd og hjelper deg å sette sammen den perfekte ferien til Italia for deg.

>> Bestill ditt hotell eller overnatting i Emilia-Romagna enkelt og trygt

Flyplasser og transport

Når du planlegger en ferie i Budrio og ikke vil kjøre hele veien fra Norge, er det mest åpenbart å søke etter et fly til Bologna Flyplass. Den ligger bare en halv times kjøretur fra byen hvis du leier en bil. Du kan også ta toget (med skifte i Bologna). Flyplassen er en av de mest brukte i Italia og betjenes av mange flyselskaper, inkludert SAS, easyJet og Ryanair.

Du kan selv finne flyforbindelsen til Bologna Flyplass eller en av de andre italienske flyplassene ved å bruke søkemotoren på denne siden. Bare søk etter 'Fly & opphold'. Vi har gjort det enkelt og trygt for deg å bestille ferien i Italia som en hel pakke.

Utflukter

Bologna er det mest åpenbare ekskursjonsmålet fra Budrio. Du kan enkelt tilbringe mange dager med å utforske byens vakre og atmosfæriske sentrum med det brede utvalget av butikker, kaféer, restauranter og flotte steder. Vi kan imidlertid varmt anbefale et besøk til Ferrara, som takket være de godt bevarte renessansebyggene, er innlagt på UNESCOs verdensarvliste. På samme måte er Faenza, som er omtrent like langt unna, også verdt å tilbringe tid på. I tillegg til sin berømte fajancekunst, kan du besøke en av de vakreste teatrene i Italia, Il Teatro Masini.

Hvis du vil få mest mulig ut av turene dine rundt regionens attraksjoner, kan du bruke en lokalkjent, sertifisert guide. Våre partnere tilbyr et vell av spennende utflukter i Emilia-Romagna, som kan bestilles online hjemmefra.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Budrio