Reiser til Ostellato

Ferie med unik natur og kultur

Ostellato er en liten, fredelig by uten turister, og ligger midt mellom kanalbyen Comacchio (ca. 20 km) og den historiske UNESCO-byen Ferrara (ca. 30 km).

Området er egammel havbunn, som er blitt oppdemmet, så du er faktisk under havnivå i Delta del Po nasjonalpark. 

Byen, hvis opprinnelse kan spores helt tilbake til romertiden, ligger i nærheten av unike våtmarker med stor økologisk verdi, som regnes som et av de viktigste ornitologiske områdene i Italia. Her er det gode muligheter for fiske i visse deler av parkområdet og andre friluftsaktiviteter. Hotel, villa eller feriehus?

På Escapeaway kan du velge mellom mer enn 1700 feriehus i Italia - vi har blant annet vært i Emilia-Romagna for å håndplukke hotell, villaer og ferieleiligheter for ferien din.

Bruk søkemotoren ovenfor for å få en rask oversikt over de tilgjengelige feriehusene i og rundt Ostellato.

Hvis du har spørsmål om boligene, eller om du bare vil ha hjelp til å ta det riktige valget, er du selvfølgelig velkommen til å ringe oss for personlig veiledning.

Transport

Hvis du ikke vil kjøre til Italia, er det heldigvis gode muligheter for å fly fra Norge til denne delen av landet. Hvis du bor i Ostellato, er Bologna flyplass nærmest, men innen rekkevidde er også flyplassene i Venezia og Treviso. Til sammen tilbyr disse flyplassene et bredt spekter av flyselskaper som Ryanair, easyJet, Vueling og SAS med ruter til resten av Europa - inkludert Norge.

Flyselskaper endrer rutene og avgangene med jevne mellomrom. Derfor bør du alltid søke etter aktuell informasjon om ruter i søkemotoren her på Escapeaway. Her kan du samtidig sammenligne gjeldende priser fra alle flyselskapene som flyr til Italia, så du er sikker på å finne den beste prisen på flyreisen din.

Ostellato har både tog- og bussforbindelser. Stasjonen ligger i utkanten av byen. Det går regelmessige tog til Ferrara. Det er også forbindelser til Ravenna, Bologna, Venezia og Firenze med tog eller buss, men ofte må du bytte en eller flere ganger underveis.

Det er også gode veiforbindelser til byen, og mange flyreisende velger å leie bil på flyplassen. En leiebil gjør det ikke bare enkelt å få den siste biten til feriehuset, men også å komme seg rundt på utflukter til regionens mange severdigheter i løpet av ferien.

Restauranter og shopping

Landsbyen har noen spisesteder som La Luna nel Pozzo (pizzeria / restaurant), Meccalan (pizzeria) og en bar. På samme måte er det flere supermarkeder i byen og innen kort radius.

Matmarkeder i området er ofte også en sjanse til å både finne gode råvarer og møte lokalbefolkningen i deres daglige gjøremål.

Utflukter

Beliggenheten er ideell for å utforske deltaet rundt Po-elven og lagunene (inkludert Venezia). Regionen er også kjent for sine sterke kulinariske tradisjoner, preget av nærheten til havet med mye fisk og åloppdrett i Comacchio.

Det flate landskapet og Delta del Po Nasjonalpark inviterer til sykkel og rideturer i vakker natur.

Du bor ikke langt fra kysten og Comacchio, kjent som "Lille Venezia". De kulturhistoriske  interessante byene Ferrara og Ravenna, som er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste, ligger også bare henholdsvis 30 og 60 km unna med mange spennende severdigheter, restauranter og butikker. Til dagsturer er både Venezia og Firenze innen rekkevidde.

Lokale lenker

Hjemmeside for Po-floden: www.visitporiver.net

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Ostellato