Reiser til Rimini

Sol, strand og festlig stemning - Rimini er stedet der det skjer. Rimini er en stor badeby, som har et spennende historisk sentrum, en aktiv, liten fiskerihavn og flere kilometer med flotte sandstrender. Book en reise til Rimini med Escapeaway i dag!

Rimini er mest kjent for å være en badeby med vidunderlige sandstrender og et stort utvalg av fornøyelser som resturanter, butikker, barer og kjente, populære diskoteker. Samtidig har byen faktisk en lang historie som man kan oppleve i det flotte, gamle sentrum av byen. 

Rett ved byens togstasjon ligger det historiske sentrum, som oser av autentisk sjarm, vakre torg og et hav av lekre butikker, kafèer og resturanter. Her kan man dessuten se monumenter fra mange historiske perioder, ikke minst romertiden. Hvis dere er interessert i mat og markeder, bør den store torghallen avlegges en visitt. Der selges fersk fisk til de lokale og de få turistene som finner veien hit.

Trenger du en kopp kaffe eller noe å knaske på, kan vi varmt anbefale å ta turen til det vakre torget Piazza Tre Martiri, der det ligger et par restauranter og en isbar. For å finne byens mest autentiske matsteder bør dere trekke ned i sidegatene. I dette området ligger også et stort utvalg av shoppingsteder, inkludert alt fra dyre merkeklær til rimelig bekledning. Det er cirka to kilometer til kysten herfra, og omtrent en halv kilometer til togstasjonen. Hvis beina er trøtte, er det bare å hoppe på en av byens busser.

Stranden i Rimini 

Nede ved kysten finner dere de flere kilometer lange, deilige sandstrendene som utover å være barnevennlige også byr på muligheter for vindsurfing, vannski og andre vannsportaktiviteter. Her finnes også en aktiv, liten fiskerihavn, flere butikker, restauranter og barer og mange diskoteker. Rimini er nok den byen ved Adriaterhavet som kan tilby det mest livlige nattelivet, og nettopp derfor trekker unge italienere og turister hit i helgene for å feste. Ettersom at Rimini er ett av de største og mest populære feriestedene, også for italienere, er det lurt å holde seg unna i august for å unngå det verste kaoset; denne måneden har italienerne selv ferie. 

Fellinis fødeby

Dersom du har sett Fellinis film Amarcord, som ble filmet i og omkring Fellinis barndomsby Rimini, vil du mest sannsynlig kjenne igjen flere av stedene i byen fra filmen. 

Hos Escapeaway kan du velge mellom mer enn 1.500 ferieboliger i Italia - inkludert et variert utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter i regionen Emilia Romagna. Dersom du foretrekker å bo i Rimini, kan du enkelt få en oversikt over tilgjengelige hoteller i og omkring Rimini ved å benytte søkemaskinen lenger opp på siden. Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med å velge riktig overnattingssted er du velkommen til å ringe oss for å høre mer om hva du bør velge og hvorfor.

Dersom du drømmer om å oppleve flere forskjellige deler av Italia, kan du naturligvis også velge å bo på flere forskjellige steder i løpet av ferien for å se enda mer av støvellandet. 

>> Les også om reiser til Ravenna her

 

Hoteller i Rimini

Slik bestiller du en reise til Rimini med Escapeaway

Hos Escapeaway kan du benytte den smarte søkemaskinen til å bestille en enkel og sikker reise til Rimini. Velg mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte ferieboliger i Rimini, og med mulighet til å supplere med en leiebil. Alt dette får du samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet.

Transport

Italia har flere internasjonale flyplasser, og dersom du skal besøke Rimini er det enkleste å reise til Rimini flyplass. Innenfor rekkevidde ligger også Bologna Flyplass, som er en betydelig større flyplass med flere mulige forbindelser til Norge, otfe med mellomlanding. Flyplassen betjenes av flere forskjellige selskaper som Ryanair, easyJet og SAS.

Toget som går mellom Bologna og Ancona stopper i Rimini. Hvis du ønsker å reise med tog til badebyen, må du være oppmerksom på at forskjellige togtyper stopper her - både regionaltog og hurtigtog, hvorav hurtigtogbilletter er dyrest. Utover dette finnes flere bussforbindelser og en kystvei som gjør det enkelt å reise til de andre byene og lengre inn i baklandet. Dersom du har en bil til rådighet er det enkelt å reise omkring langs kystveien, eller på den nærliggende motorveien dersom du  vil nå frem raskere.

Hvis du ankommer med fly, er det ofte mest praktisk å bestille en leiebil som plukkes opp på flyplassen. Slik kommer du deg enkelt til ferieboligen din, i tillegg til at du får frihet til å utforske regionens severdigheter i ditt eget tempo. 

Informasjon om leie av bil på Bologna Flyplass

Det er også mulig å gjennomføre hele ferien som en bilferie med overnatting underveis, og en bilferie sørover i Europa er en god mulighet til å oppleve nye, fascinerende sider av kontinentet.

Resturanter og shopping

Dersom du ønsker å krydre en ferie i Italia med spennende, kulinariske opplevelser, har Emilia Romagna-regionen mye å by på, og Rimini er intet unntak. Her finner du et stort utvalg av spisesteder med "street food", pizzariaer og restauranter.

Du kan også reise langs vinruten Strada dei Vini e dei Sapori dei Colli di Rimini dersom du ønsker å utforske nærområdets vingårder. Utover vingårder kan du langs denne ruten stifte bekjentskap med flere av regionens typiske matprodukter, for eksempel olivenolje, oster, kjøttpølser, pasta og velsmakende desserter.

Hvis du ønsker å tilberede egne måltider i løpet av ferien kan du foreta innkjøp på det store matmarkedet som ligger innendørs og som rommer et supermarked og mange ulike stands hvor du kan få frisk fisk, grønnsaker, kjøtt og bakverk.

I Rimini og i nabobyene holdes det hver uke lokale markeder med gode muligheter til å handle blant annet flotte kunsthåndverker. Dessuten finnes det moderne handlesentre og outlets i og omkring byen.

Utflukter

For de fleste som ferierer i Rimini, er hovedattraksjonen selve strandlivet med både muligheter for å roe helt ned eller delta på aktiviteter for hele familien. Med sine mange kilometer med gode sandstrender er Rimini også en av Italias ledende strandresorts.

Det er ikke langt å kjøre til det vakre baklandet, med de mange middelalderborgene og mange gode spisesteder: regionens kjøkken er elsket og anerkjent av de fleste. Lilleputtstaten San Marino ligger knapt én times kjøretur unna Rimini, og den vidunderlige universitetsbyen Urbino, som ligger i høylandet i naboprovinsen Marche, kan nås på bare et par timer.

Vi kan også varmt anbefale en tur til San Leo mot sørvest. Middelalderlandsbyen, som ligger i 600 meters høyde, regnes for å være en av Italias vakreste landsbyer. Hovedattraksjoner her er borgen  San Leo, som ligger ved kanten av en fjellskrent. 

>> Les mer om ferie i Rimini her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene i Rimini?

7,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser