Reiser til Rimini

Sol, strand og festlig stemning

Rimini er stedet der det skjer. Den store badebyen har et interessant historisk sentrum, en aktiv liten fiskerihavn og flere kilometer med fine sandstrender

Rimini er mest kjent for å være en badeby med vidunderlige sandstrender og et stort utvalg av fornøyelser som resturanter, butikker, barer og kjente, populære diskoteker. Samtidig har byen faktisk en lang historie som man kan oppleve i det flotte, gamle sentrum av byen. 

Kart over Rimini

Klikk på kartet nedenfor for mer informasjon om hoteller og andre ferieboliger i byen, samt en oversikt over avstander til flyplasser og byer i Nord-Europa.

Det historiske sentrum

Rett ved byens togstasjon ligger det historiske sentrum, som oser av autentisk sjarm, vakre torg og et hav av lekre butikker, kafèer og resturanter. Her kan man dessuten se monumenter fra mange historiske perioder, især Romertiden. Hvis man er interessert i mat og markeder, bør dere besøke den store torghallen, der fersk fisk selges til de lokale og de få turistene som finner veien hit. Trenger dere en kopp kaffe eller noe å knaske på, kan vi varmt anbefale å ta turen til det vakre torget Piazza Tre Martiri, der det ligger et par restauranter og en isbar. For å finne byens mest autentiske matsteder bør dere trekke ned i sidegatene. I dette området er det også et stort utvalg av shoppingsteder med alt fra dyre merkeklær til rimelig bekledning. Det er ca. 2 kilometer til kysten herfra, og ca. en halv kilometer fra togstasjonen. Hvis beina er trøtte er det bare å hoppe på en av byens busser.

Stranden

Nede ved kysten finner dere de flere kilometer lange, deilige sandstrendene som utover å være barnevennlige også byr på muligheter for vindsurfing, vannski og andre vannsportaktiviteter. Her finnes også en aktiv liten fiskerihavn, flere butikker, restauranter og barer og mange diskoteker. Rimini er nok den byen ved Adriaterhavet som kan tilby det mest omfattende nattelivet, derfor trekker unge italienere og turister hit i helgene for å feste. Ettersom at Rimini er ett av de største og mest populære feriestedene, også for italienere, er det lurt å holde seg unna i august for å unngå det verste kaoset; denne måneden har italienerne selv ferie. 

Fellinis fødeby

Dersom du har sett Fellinis film Amarcord, som ble filmet i og omkring Fellinis barndomsby Rimini, vil du mest sannsynlig kjenne igjen flere av stedene i byen fra filmen. 

 Hotell eller ferieleilighet?

Hos Escapeaway kan du velge mellom mer enn 1.500 ferieboliger i Italia - inkludert et variert utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter i regionen Emilia Romagna. 

Dersom du foretrekker å bo i Rimini, kan du enkelt få en oversikt over tilgjengelige ferieboliger i og omkring byen ved å benytte søkemaskinen lenger opp på siden.
 
Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med å velge riktig overnattingssted er du velkommen til å ringe oss for å høre mer om hva du bør velge og hvorfor.

Om du drømmer om å oppleve flere forskjellige deler av Italia kan du naturligvis også velge å bo på flere forskjellige steder i løpet av ferien for å se enda mer av landet. 

Transport

Italia har flere internasjonale flyplasser, og dersom du skal besøke Rimini er det enkleste å reise til Rimini flyplass. Innenfor rekkevidde ligger også Bologna Flyplass, som er en betydelig større flyplass med flere mulige forbindelser til Norge, otfe med mellomlanding. Flyplassen betjenes av flere forskjellige selskaper som Ryanair, easyJet og SAS.

Toget som går mellom Bologna og Ancona stopper i Rimini. Hvis du ønsker å reise med tog til badebyen, må du være oppmerksom på at forskjellige togtyper stopper her - både regionaltog og hurtigtog, hvorav hurtigtogbilletter er dyrest. Utover dette finnes flere bussforbindelser og en kystvei som gjør det enkelt å reise til de andre byene og lengre inn i baklandet. Dersom du har en bil til rådighet er det enkelt å reise omkring langs kystveien, eller på den nærliggende motorveien dersom du  vil nå frem raskere.

Hvis du ankommer med fly, er det ofte mest praktisk å bestille en leiebil som plukkes opp på flyplassen. Slik kommer du deg enkelt til ferieboligen din, i tillegg til at du får frihet til å utforske regionens severdigheter i ditt eget tempo. 

Informasjon om leie av bil på Bologna Flyplass

Det er også mulig å gjennomføre hele ferien som en bilferie med overnatting underveis, og en bilferie sørover i Europa er en god mulighet til å oppleve nye, fascinerende sider av kontinentet. 

Resturanter og shopping

Dersom du ønsker å krydre en ferie i Italia med spennende, kulinariske opplevelser, har Emilia Romagna-regionen mye å by på, og Rimini er intet unntak. Her finner du et stort utvalg av spisesteder med "street food", pizzariaer og restauranter.

Du kan også reise langs vinruten Strada dei Vini e dei Sapori dei Colli di Rimini dersom du ønsker å utforske nærområdets vingårder. Utover vingårder kan du langs denne ruten stifte bekjentskap med regionens andre typiske produkter, for eksempel olivenolje, oster, kjøttpølser, pasta og velsmakende desserter.

Hvis du ønsker å tilberede egne måltider i løpet av ferien kan du foreta innkjøp på det store matmarkedet som ligger innendørs og som rommer et supermarked og mange ulike stands hvor du kan få frisk fisk, grønnsaker, kjøtt og bakverk.

I Rimini og i nabobyene holdes det hver uke lokale markeder med gode muligheter til å handle godt kunsthåndverker. Dessuten finnes det moderne handlesentre og outlets i og omkring byen.

Utflukter

For de fleste som ferierer i Rimini, er hovedattraksjonen selve strandlivet med både muligheter for å roe helt ned eller delta på aktiviteter for hele familien. Med sine mange kilometer med gode sandstrender er Rimini også en av Italias ledende strandresorts.

Det er ikke langt å kjøre til det vakre baklandet, med de mange middelalderborgene og mange gode spisesteder: regionens kjøkken er elsket og anerkjent av de fleste. Staten San Marino ligger knapt 1 times kjøretur unna Rimini, og den vidunderlige universitetsbyen Urbino, som ligger i høylandet i naboprovinsen Marche, kan nås på bare et par timer.

Vi kan også varmt anbefale en tur til San Leo mot sørvest. Middelalderlandsbyen, som ligger i 600 meters høyde, regnes for å være en av Italias vakreste landsbyer. Hovedattraksjoner her er borgen San Leo, som ligger plassert ved kanten av en fjellskrent. 

Lokale linker

Du kan finne mer informasjon om severdigheter og aktuelle begivenheter på byens turisthjemmesideReiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hoteller i Rimini

Hva sier gjestene i Rimini?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser