Familieferie i Italia

Håndplukkede feriehus, sol, strand, bondegårdsferie ... Vi i Escapeaway har hvert år gleden av å arrangere familieferie til Italia for mange norske familier. Hva er drømmeferien for din familie? 

Italia er et ideelt land for familieferier, og når barna først har vært her én gang, kan du nesten være sikker på at de ønsker å reise tilbake igjen - og igjen. Heldigvis kan vi si det samme for mange voksne –  Italia er definitivt et ferieland du kommer tilbake til! Det milde klimaet, solen, stranden, fjellene, maten og den glade lokalbefolkningen – som også elsker barn. Det er ikke mye negativt å si om Italia som feriemål når familieferien skal planlegges.

Vi kan tilby et stort utvalg av hoteller, leiligheter, villaer og agriturismo over hele Italia, og flere av dem er svært godt egnet for en ferie med både barn og voksne.

Med Escapeaway får du barnebasseng, strand og moro for hele familien

Det kan være litt av en kabal som skal gå opp når alle i familien skal være tilfreds med ferien. Og det må de jo være – det er viktig at ingen kjeder seg og at det er god stemning. 

Å prioritere hoteller med barnebasseng er en veldig god idé, spesielt hvis barna ikke er så store. Både store og små barn elsker å boltre seg på stranden og bade i havet eller i en innsjø, så mange familier går med god grunn for en feriebolig, som ligger ved vannkanten.

Noen få av de mange barnevennlige hotellene Escapeaway samarbeider med har barneklubb, der barna kan ha det gøy mens de voksne kobler helt av.

Familier elsker Bibione, Lido di Jeselo og Caole Adriaterhavet

I byene Lido di Jeselo, Caole og Bibione på den vakre Adriaterhavskysten har vi et stort utvalg av hoteller som både har barnebasseng og ligger rett ved stranden. 

Caorle, Lido di Jeselo og Bibione er i det hele tatt et ferieparadis for familier med barn. Den brede sandstranden er selvfølgelig det viktigste trekkplasteret, men barna skal ikke lete lenge etter lekekamerater, lekeplasser, minigolf, ponniridning eller isbarer.

De voksne kan finne mange restauranter, barer, kafeer, spa og velværefasiliteter, golfbaner og mange andre tilbud som setter en ekstra spiss på ferien.

Bo i ferieleilighet og nyt godt av fleksibiliteten og komforten

Det er også praktisk for familier med små barn at det ligger barnevennlige restauranter innen kort gangavstand fra hotellet, eller på stedet. Noen kvelder vil du sannsynligvis ønske å lage mat selv, derfor kan dere vurdere om dere skal bo i en leilighet i stedet for et hotellrom.

Mange hoteller i Italia tilbyr en blanding av de to boformene. Fordelen med en leilighet er at du har god plass, og at du kan føle deg mer hjemme fordi leilighetene ofte tilbyr mer komfort, som vaskemaskin, oppvaskmaskin, osv. Når du reiser med barn, kan det være praktisk at du har de samme fasilitetene tilgjengelig som du har hjemme - det kan være fint å ha muligheten til å mikse noe sammen i sitt eget kjøkken, slik at du ikke trenger å finne en restaurant hver gang barna blir sultne. 

Ferier i egen villa med barn 

Villa Holidays er et annet fantastisk alternativ for familieferie i Italia. Bor dere i villa, kombinerer dere en opplevelse av det landlige, autentiske Italia med en enkel, romslige og komfortabel boform.

Den store fordelen med å leie en villa – i tillegg til god plass – er at dere kan være helt for dere selv i løpet av ferien. Det er ingen som klager på at barna bråker når de leker i hagen, og dere skal ikke konkurrere med andre familier om plass ved bassenget. Mange villaer ligger i veldig naturskjønne omgivelser, hvor dere vil ha gode muligheter til å gå turer og bare nyte den vakre italienske landsbygda.

En del villaer i Italia er ganske store, og man bør være mange mennesker for å få fullt utbytte av å leie hele villaen selv. Ofte bestiller man en leilighet og deler fellesarealer med andre reisende. Men som regel er det jo slik at de andre reisende har samme interesser som deg. Så hvis villaen er egnet for familier med barn, har de andre også med barn. Da får barna lekekamerater i løpet av ferien, og dere trenger ikke å være redd for at de blir hysjet på.

>> Les mer om ferie i egen villa i Italia

En ekte italiensk agriturismo - bondegårdsferie barna vil elske

Kanskje drømmer dere om å feriere på en bondegård i Italia, der barna kan leke i bassenget og komme tett bondegårdslivet? Å klappe geiter, se høner bli matet eller få andre erfaringer med dyr er en stor hit hos de fleste barn. 

At et feriested er en agriturismo, betyr at det er en viss grad av matproduksjon på stedet. Det kan ofte være mat som frukt, nøtter eller syltetøy. Ville det ikke være nydelig med gårdens hjemmelagede syltetøy til frokost?

På en agriturismo er det god plass, frisk luft og mange muligheter for turer i nærområdet til fots eller med bil.

Escapeaway samarbeider med agriturismo'er i det meste av Italia, men spesielt Toscana har mange som er svært godt egnet for familier med barn.

Få tips og mer informasjon om ferie på agriturismo i Italia

Utvalgte hoteller og feriehus til familieferien

Nedenfor er noen eksempler på hoteller og feriehus som passer ypperlig til en familieferie. Vi har mange flere, så du kan søke på vår hjemmeside og kontakte oss hvis vi skal hjelpe deg å sette sammen en drøm av en italiensk familieferie.

Ferieleiligheter Tenuta Quarrata i Toscana (agriturismo)

Tilbring familieferien i fantastiske omgivelser med god plass og et stort basseng. Smak på deilige retter på Tenuta Qarratas restaurant på spesielle kvelder i høysesongen, og blir dere lei av bassenget kan dere ta turen til sandstrendene i Tirennia, 35 km. unna. Lag din egen mat med deilige lokale råvarer på kjøkkenet i leiligheten. Leilighetene er romslige, men enkelt utstyrt. Velkommen til familieferie i ferieleilighetene Agriturismo Tenuta Quarrata i Toscana

Le Querciole i Toscana (agriturismo)

Dette vakre feriestedet er en av våre favoritter i Toscana. Kaniner, høner og hester vil skape glede hos de små, og barnebassenget i hagen vil heller ikke være en ulempe... Voksne kan nyte det store svømmebassenget og se frem til å smake på de deilige vinene og olivenoljene som produseres på gården. En vanlig grill, hagemøbler til hver leilighet og mulighet til å leie Agriturismo Le Quercioles vaskemaskin.

Ferieleiligheter Summertime Family Resort  Bibione 

Her får dere en ferie etter barnas ønsker! Hvis de blir lei av å plaske i barnebassenget, kan de trygt  løpe rundt i området som er bilfritt. Her bor dere nær stranden og de mange tilbudene dere kan dra nytte av i ferieleilighetene Villagio Lido del Sole. De inkluderer dagligvarebutikker, restauranter, iskrembutikker og minigolf. Leilighetene er romslige og enkle, med enten en terrasse eller balkong.

Aparthotel Ashanti i Bibione

Et feriested som har alt hva en familien kan tenke seg. Her kan du velge mellom bassenget (og barnebasseng for de minste) og stranden, som du kan gå til på en liten sti. Her har hver leilighet en solseng, en stol og en parasoll tilgjengelig. Spis frokost i hotellets restaurant og nyt godt av de mange fasilitetene som for eksempel vannmassasje, treningsstudio og lekeplass. Bibione sentrum ligger rett utenfor døren, og dere trenger ikke å lete lenge etter spisesteder eller underholdning. Her er barneklubb for barn mellom 3-13 år. Velkommen til strandferie på Aparthotel Ashanti i Bibione.

Bestill en billig familieferie i Italia

Reis på familieferie med Escapeaway til Italia - et av Europas mest barnevennlige land. Barn møtes med vennlige bemerkninger og imøtekommende smil overalt, og barna kommer til å fryde seg over badestrendene, lekre iskremer, pastaretter og steinovnsbakte pizzaer med papirtynn bunn. 

På hotellene eller feriehusene vi anbefaler til familier., er det tilrettelagt for familiens minste med lekeområder, barnebasseng og en åpen, tolerant atmosfære. 

De fleste som reiser med barn foretrekker å bo i ferieleiligheter, da får man god plass, eget kjøkken og oppholdsstue. Hos Escapeaway finner du ferieleiligheter på alle reisemål og alt etter hvor stor familien er, kan du bestille feriehus med flere soverom. På de fleste ferieboligene våre kan du velge å kjøpe mat dersom du ikke vil stå på kjøkkenet selv. Alle Escapeaway har – med mindre annet er nevnt – et svømmebasseng. Dette gjelder også hotellene du finner i programmet, og flere av hotellene er svært velegnede for en familieferie med barn, ikke minst takket være eierene som har sørget for å tilpasse seg akkurat denne målgruppen. Les mer om familieferie under reisetemaer eller om alle reiser til Italia

Kort informasjon om Italia

Italia er så stort og mangfoldig at det er mulig å  finne regioner og severdigheter for enhver smak. Barna elsker havet og strendene, mens mor og far nyter kanskje enda mer alt du gode du kan spise og drikke. Den eldre generasjonen kan ta et dypdykk i Italias dyrebare kulturarv, som finnes i alt fra musikk til arkitektur. Alle generasjoner kan slappe av og hygge seg i hverandres selskap. Barn i alle aldre er også glade i den verdensberømte italienske isen og sorbeten. 

Du kan lese mye mer om Italia og få inspirasjon på vår reiseblogg. 

Familieferie på agriturismo

Besøk et agriturismo-feriested, der du kan oppleve en bondegård med olivenlunder, vinranker, kyr og høner. Barna får se hvordan maten blir til, og de voksne setter ofte pris på en smaksprøve eller to. Kanskje du også får kjøpt et par flasker vin eller olivenolje med deg hjem, slik at smaken av ferien kan sikres langt inn i de mørke vintermånedene. 

Reisemål i Italia for en familieferie

Hos Escapeaway kan du bestille en pakkereise, med fly, hotell eller feriebolig og leiebil inkludert. Dersom du vil arrangere transporten selv, kan du lese mer om en bilferie til Italia. 

Toscana

Hvert år reiser utallige nordmenn på ferie til Toscana. Mange av de største severdighetene i Toscana ligger litt inne i landet, og du bør være oppmerksom på at om du vil besøke de store severdighetene, som f.eks. Firenze og Siena, så kan kjøreturen være lang hvis du velger et feriehus i nærheten av havet, selv om det ikke ser så langt ut på kartet. Alle hideaways i Toscana har svømmebasseng, så selv om du bor i innlandet, som er det mest kjente området av Toscana, så kan barna likevel tilbringe flerfoldige timer i vannet. 

>> Les mer om familieferie i Toscana

Umbria

Umbria er kjent for sin svært gjestfrie befolkning, og det gjelder spesielt når man reiser med barn. Vi her i Escapeaway har hatt noen av våre beste familieferier i Umbria, og vi kan virkelig anbefale å ta en nærmere titt på feriehusene og hotellene vi har i vårt umbriske sortiment. Husk å sammenligne prisene med feriehus og hoteller i f.eks. Toscana - Umbria er nemlig ikke bare et flott reisemål, det er også billig etter italienske forhold. 

>> Les mer om familieferie i Umbria

Sicilia

Nyt det deilige klimaet og de vakre strendene på en familieferie til Sicilia. Sicilia har alt man trenger for en vellykket ferie med barn, men det gjelder også hvis man reiser uten barn. Sicilia er rett og slett et reisemål man bare må oppleve minst én gang i livet. Som i Umbria varer pengene lengre på Sicilia enn mange andre reisemål i Italia, som f.eks. Sardinia og Toscana. Les mer om reiser til Sicilia og om familieferie ved å klikke på linken nedenfor. 

>> Les mer om familieferie på Sicilia

>> Les mer om familieferie

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Nord-Italia, Liguria, Loano
8,4
Meget bra
1644 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 75 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Vada
9,1
Fantastisk
310 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Sardinia, Arbatax
9,3
Fantastisk
714 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 144 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi