Ferie i Italia

Italia har en fast plass på listen over nordmenns favorittreisemål i Europa, og det er ikke så rart. Her kan du tilbringe ferien din med å utforske historiske severdigheter, slappe av på deilige strender, oppleve storslått natur og ikke minst nyte herlighetene fra det berømte italienske kjøkkenet og de gode vinene. 

Klimaet, den tilbakelente, italienske livsstilen og den mangfoldige kulturen er naturligvis også med på å gjøre at reisende fra hele verden reiser tilbake på ferie hit år etter år. Du kommer fort til å oppdage at uansett hvilken region eller by du besøker på din ferie, har alle sine særegne historier og tradisjoner. Dette kommer for eksempel til uttrykk i gastronomien, arkitekturen og folks levevis. 

Italia er hjemsted for en rekke av verdens mest berømte og besøkte severdigheter, men samtidig er en ferie i Italia rik på muligheter til å forlate turiststrømmene og dra på egne eventyr hvor du finner mer personlige opplevelser, som i ettertid vil stå minst like sterkt i minnet ditt. 

Dersom du er ute etter opplevelser og det ekte Italia på din ferie, er våre håndplukkede hoteller og ferieboliger det perfekte valget. Vi har personlig håndplukket disse 'gjemmestedene' hvor du, i tillegg til en personlig service, får muligheten til å oppleve den ekte, italienske livsstilen. 

>> Les mer om reiser til Italia

Hvordan vil du nyte ferien i Italia?

Italia er et langstrakt land, og det er mer enn 1500 km fra Alpene til Sicilia. Klimaet spennes derfor mellom kjølige fjell i Nord-Italia og varmen i Sør-Italia, der vinteren er et kortvarig fenomen. Italia har vært et fast reisemål for turister siden romantikken, men også før dette var landet velbesøkt av pilgrimmer som enten gikk eller red fra Norden til Roma - og ofte videre derfra til Brindisi i Puglia for å avslutte reisen i Jerusalem.

I dag er det langt lettere å komme seg til Italia: kjør-selv-folket tar for eksempel ofte turen fra Norge ved å kjøre gjennom Sverige og Danmark før ferden går videre gjennom Tyskland over natten, og vips - så kan morgensolen nytes etter å ha passert Brennerpasset og den italienske grensen. Dersom dere tar bilen kan dere (med litt hell) nå helt til kulturperlene i Toscana på halvannet døgn.

Det siste tiåret har det blitt mye lettere (og mye billigere) å fly til Italia, og det er ikke lenger noen italienske regioner som er utilgjengelige for oss reiselystne nordmenn. Tiden da man kom seg raskere frem til et annet kontinent enn til vulkanøya Sicilia er heldigvis forbi. Om sommeren går det direkte flyruter til flere italienske flyplasser fra mange flyplasser her til lands, deriblant Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, og mesteparten av det langstrakte landet kan nås med en enkel mellomlanding eller et flybytte underveis.

Italia for hele familien

Dersom dere er en barnefamilie på tur reiser dere nok på barnas premisser. I Italia er barn velkommen overalt, noe som inkluderer selv de fineste restauranter og de beste teater- og operaforestillingene. Hvis dere planlegger en ferie der familiekosen står i fokus, anbefaler vi å vurdere enten et opphold på en agriturismo, altså en gårdsferie på et landsted der det er god plass til barna, og herlige egenproduserte produkter (f.eks. vin, grønnsaker, frukt, olivenolje, kjøtt osv.) til de voksne - eller en badeferie fylt med med sol og strand langs den over 7450 km lange italienske kyststrekningen.

Reiser dere flere generasjoner sammen og har behov for en bolig der dere selv bestemmer hvor lenge bassengets åpningstider er og når middagen serveres, kan vi anbefale at dere leier en villa, noe som faktisk ofte er billigere enn å velge et tilsvarende antall ferieleiligheter. På den måten får dere muligheten til å lage mat selv, nyte privatlivet og hygge dere sammen i egen hage eller på en romslig terrasse.

Er barna større og dere reiser hit utenfor de varme sommermånedene kan det være en god idé å se på en storbyferie i Italia, der shopping- og kulturopplevelser står på rekke og rad i store kjøpesentre utenfor sentrum og på livlige gatemarked i de antikke bykjernene. Et opphold i bl.a. Roma, Napoli, Venezia, Firenze eller Milano kan være like fascinerende for både store og små. Spør oss gjerne om råd til å finne det riktige hotellet eller ferieleiligheten som passer best til deres behov.

>> Les mer om familieferie i Italia her

Ferie for par

Dersom du reiser med din bedre halvdel har Italia fantastisk mye å by på. Faktisk så mye at det er en god idé å fokusere på enkeltområder fremfor å kjøre på kryss og tvers, så slipper dere å tilbringe mesteparten av ferien på veiene eller langs togskinnene. Besøk det autentiske Italia, der dere får en fornemmelse av å være en av de første besøkende der - noe som gjør at flytende engelsk og moderne fasiliteter ikke alltid er en garanti, men hva gjør vel det når stedene stiller med tonnevis av sjarm og personlighet?

Vi har satt sammen noen ferieforslag som dere kan la dere inspireres av for å avgjøre hvor i Italia ferden skal gå. Dersom dere reiser til Italia for å skjemmes bort med kjærlighet og romantikk kan Romeo og Julies hjemland tilby dere mye forskjellig.

Ikke bare i form av lekre ferieboliger og uforglemmelige utsikter, men også med gode muligheter for de av dere som ønsker å tilbringe kveldene på gourmeteventyr eller i operahusene. For ikke å snakke om de mange italienske hotellene som lokker med romantisk stemning, velutstyrte velværesentre og avslappende salongområder.

Italias natur er perfekt for de aktive

Er dere på utkikk etter suverene muligheter for å gå på tur, spille golf, dra på sykkelturer, stå på ski, rafte eller vindsurfing, kan Italias natur, geografi og varierende klimaer gjøre enhver utendørs sportsaktivitet mulig. Enkelte ferieboliger og hoteller har til og med spesialisert seg i å betjene reisende som besøker Støvellandet med aktive ferieplaner. Under kategorien 'Aktiv ferie' finner du alle mulighetene vi tilbyr innen reiseaktiviteter. 

Vi arrangerer opphold til både individuelle og grupper - enten det er snakk om store familier, virksomheter eller vennegrupper - som ønsker å reise til Italia. Som gruppe kan dere velge å leie en stor villa eller finne et hotell som tilfredsstiller alle deres behov. Å lytte til deres ønsker, krav og budsjetter, og hjelpe dere med å finne det reisemålet og de overnattingsmulighetene som passer best for dere er vår spesialitet. 

Bakgrunn om Italia

Italia er i dag en republikk og har hatt sin nåværende form siden årene etter 2. Verdenskrig, da de nåværende grensene ble fastsatt og den italienske kongen forlot landet for å gå i eksil. Stort sett siden da har Italia vært etablert som en fast del av store, internasjonale organisasjoner som FN, EF/EU og NATO - det var faktisk også en del av den lille gruppen industriland som etablerte samarbeidet G6 i 1975 (nå G8).

Men det moderne Italia ble i store trekk uformet allerede i 1861 da en rekke mindre stater (som stort sett i dag fortsatt eksisterer som regioner) gikk sammen om å etablere et kongerike som samlet det italiensktalende folket. Til tross for at størstedelen av de ytre grensene utgjøres av en enorm kystlinje ut til Middelhavet, deler Italia også landegrense med både Frankrike, Sveits, Østerrike og Slovenia, samtidig som både Vatikanstaten og San Marino er selvstendige stater som er fullstendig omgitt av Italia.

Slik er italienerne

Det italienske folket er satt sammen av en utrolig mengde DNA fra mange land og flere kontinenter. Den sentrale beliggenheten i Europa og dens omskiftelige historie har gjort Italia attraktiv for innvandrende stammer og folk fra Afrika, Sentral-Europa, Midt-Østen og den Iberiske Halvøy. Du vil derfor oppleve mange forskjellige ansikter; fra de lyse norditalienerne til de mørke(re) sicilianerne. 

Det er ca. 60 millioner innbyggere i Italia og mange millioner etniske italienere er dessuten bosatt i land over hele verden, derunder spesielt USA og Argentina, som begge var mål for større migrasjonsbølger i forrige århundre. Det snakkes naturligvis hovedsakelig italiensk her, men også tysk i Syd-Tirol, slovensk i Friuli og en rekke lokale språk på f.eks. Sardinia og Sicilia.

Hos Escapeaway finner du hotell, ferieleilighet, ferievilla eller feriebolig i hele Italia. Du kan lese mer om de forskjellige områdene ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, eller ved å klikke på våre snarveier til populære destinasjoner.

Les mer om hotellene og ferieboligene

I Italia foregår store deler av dagen utendørs (også om vinteren) og det bærer kulturen preg av. Her gjør man ikke så mye ut av interiør og design, for en stor del av livet oppholder man seg likevel utenfor; på den lokale piazzaen, i vannkanten eller på mopeden. Derfor bør man ikke forvente at et hotell eller en feriebolig i Italia er topputstyrt med det nyeste innenfor elektronikk og komfort - italienske overnattingssteder er som oftest spartanske og hvert fall ikke overdådige. Til gjengjeld er du garantert sjarm og autentisitet uansett reisemål.

Du finner alltid en god del spesifikk informasjon om området rundt de forskjellige ferieboligene våre når du klikker inn på det enkelte stedet. Vi har besøkt alle hotellene og ferieleilighetene selv, og sammen med våre italienske samarbeidspartnere gjør vi alt vi kan for å være objektive og rettvisende i vår informasjon, slik at du vet hva du får.

Vi nordmenn er glade i bilferier, så det er ikke rent få som setter seg i bilen og kjører til Italia, og f.eks. overnatter på et av de mange Bed & Breakfasts i landet, hvor du får friheten til å tilrettelegge dagene dine helt fritt, men samtidig få servert en solid frokost før dagens opplevelser. 

>> Les også om hoteller i Italia her

>> Les mer om ferie

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Sør-Italia, Sardinia, Torre delle Stelle
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Piazza al Serchio
  • Nærmeste flyplass: 99 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Forcoli
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi