Ferieboliger i Italia

Med en feriebolig i Italia får du den perfekte ramme for din uforglemmelige ferie i Støvellandet, uansett om du drømmer om avslapning på lange sandstrender, sightseeing i spennende middelalderbyer, fotturer i storslåtte fjell eller sykling blant bølgende vinmarker. Hos Escapeaway kan du finne håndplukkede ferieboliger i alle deler av Italia - både helt inne i hjertet av byene, og i fredelige, landlige omgivelser. 

Utvalget av ferieboliger i Italia er bredt med alt fra små, sjarmerende byhoteller til stemningsfulle villaer med eget basseng - så du kan alltid finne et sted som passer til dine ønsker og ditt budsjett. Med den rette basen får du det beste utgangspunktet for en vellykket ferie i Italia, enten du reiser hit som barnefamilie, med din utkårede eller på eventyr på egenhånd. 

Hvor skal jeg bo i Italia?

Italia er nesten like stort og langstrakt som Norge, og det er derfor ikke overraskende at du kan oppleve landskapelige variasjoner av en annen dimensjon her, med alt fra snødekte tinder og iskalde bresjøer i Alpene, til det lune, turkise havet og vulkanlandskapene på Sicilia. 

På samme måte som geografien endrer seg ned gjennom landet, vil du kunne oppleve markante, kulturelle forskjeller fra region til region. Det var da også først i 1861 at statene på den italienske halvøya ble forent til det vi i dag kjenner som den samlede nasjonen Italia. Drar du for eksempel på en rundreise der du bor i en rekke forskjellige ferieboliger i Italia, vil du derfor fortsatt kunne oppleve tydelige forskjeller i tradisjoner og skikker fra område til område. 

Men det kan naturligvis også ha sine fordeler å bo på samme sted hele ferien, så har du en base du kan returnere til etter å ha utforsket områdets severdigheter uten hastverk. Med mer tid på samme sted er sjansen større for å finne de små perlene som fremdeles skjuler seg rundt omkring i landet. Det kan være alt fra en hyggelig, avsides restaurant med lekre lokalretter på menyen, til en idyllisk og bortgjemt badevik hvor du kan nyte en uforstyrret stund ved det krystallklare havet. 

Hos Escapeaway kan du finne både hoteller, ferieleiligheter og feriehus i alle italienske regioner. Utvalget er naturligvis størst på de populære reisemålene, som for eksempel Toscana, Gardasjøen, Sardinia, Sicilia og Piemonte. Både her og på mer ukjente reisemål vil du få rikholdige muligheter til å oppleve alt som har gjort Italia til et av verdens ledende reisemål. 

Når et reisemål har så mye forskjellige å by på som Italia, kan det, selv for oss som har mange års erfaring med reiser i landet, være vanskelig å anbefale én region fremfor en annen, eller den beste typen bolig for den saks skyld. Vi overdriver ikke når vi sier at du kan reise til Italia år etter år, og oppleve noe nytt hver gang. Dersom du ikke har besøkt landet før kan det derfor føles ganske overveldende å måtte velge blant det store utvalget av ferieboliger og destinasjoner. 

Hva slags feriebolig skal jeg velge?

Det er fordeler ved å både bo inne i hjertet av byen og i mer landlige omgivelser. Bor du på et lite byhotell midt inne i en by, vil det naturligvis være mer liv og leven rundt deg enn hvis du bor i en villa ute på landet. Til gjengjeld får du sjansen til å oppleve at roen senker seg over byen når dagsturistene har dratt videre på  slutten av dagen. 

En god måte å innsnevre søkefeltet litt på når du skal bestille er å først bestemme deg for hvilken type opplevelser du prioriterer høyest i ferien. Legger du vekt på de gastronomiske opplevelsene er for eksempel Piemonte et opplagt valg. Det er for eksempel i denne regionen, som er beskyttet av Alpene på tre sider, at noen av Italias mest kjente rødviner produseres - som Barolo og Barberesco. Mange matelskere reiser også hit for å nyte ettertraktede hvite trøfler fra Alba. Dersom du skal lokke barna med på en kulinarisk reise til denne nordlige regionen, er det kanskje også verdt å nevne at Nutella opprinnelig stammer fra Piemonte. 

De kulinariske opplevelsene i Italia vil, i tillegg til restaurantbesøk og hotellmiddager, naturligvis også inkludere besøk på spennende matmarkeder som bugne av sesongens frukt og grønt, samt fersk sjømat, kjøtt, ost og mange andre fristelser. Hvis du allerede vet at du lett faller for fristelsen til å kjøpe gode, lokale råvarer, eller du bare ønsker muligheten til å tilberede noen av feriens måltider selv, er det opplagt å bestille en feriebolig i Italia med eget kjøkken. Det gjelder for øvrig uansett om du vil bruke ferien på å utforske spennende kultur i toskanske middelalderbyer, eller har reist til Sardinia eller Sicilia på strandferie, og ønsker å kunne styre tempoet helt selv. 

>> Les mer om våre hoteller her
>> Les mer om villaer og feriehus i Italia her
>> Les mer om ferieleiligheter i Italia her

Slik bestiller du en feriebolig i Italia med Escapeaway

Når du har bestemt deg for et reisemål, tar det deg kun noen få øyeblikk med Escapeaway å få overblikk over de beste ferieboligene i området. Utvalget inkluderer alt fra ferieleiligheter og hoteller til selvstendige villaer og feriesentre. Hver boligform har sitt eget særpreg, og kan på hver deres måte oppfylle dine ønsker til ferien. Du kan derfor nesten garantert alltid finne et sted som lever opp til dine behov og ønsker for ferien. For å gjøre det enda lettere for deg gir vi deg også muligheten til å samtidig søke etter den billigste flyreisen til din destinasjon. Når du reserverer din ferie hos Escapeaway kan du dermed velge å samtidig bestille en flybillett fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tromsø eller Bodø. 

>> Les mer om ferieboliger

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Toscana, Gaiole in Chianti
8,6
Meget bra
309 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 78 km
  • Avstand til sentrum: ca. 4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Montaione
9,2
Fantastisk
239 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Liguria, Bocca di Magra
8,4
Meget bra
292 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 76 km
  • Nærmeste strand: ca. 160 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)