Ferieleiligheter i Italia

Fra Adriaterhavets brede sandstrender via Toscanas overveldende skjønnhet, og helt til Romas uovertrufne severdigheter. Italia har så mye å by på, og hos Escapeaway finner du et hav av billige ferieleiligheter i Italia som du kan bestille nå - med eller uten flybillett fra Norge. 

En ferieleilighet er det ideelle valget for deg som ønsker å være "herre i eget hus" når du reiser. Først og fremst fordi du da selv kan bestemme om du vil gå ut for å spise eller bli hjemme og lage mat selv, da du har tilgang til kjøkkenfasiliteter. Det er som oftest også billigere å bo i ferieleiligheter i Italia enn på hotell. Sist, men ikke minst, får du en høyere grad av privatliv i en leilighet, og kan fritt styre ditt eget tempo i ferien. 

Hvis du reiser med barn er fordelene med å bo i en ferieleilighet spesielt opplagte. Når dere ikke er avhengige av å spise ute hver gang de små magene må få energipåfyll, men bare kan finne frem noe fra kjøleskapet, får dere automatisk mer tid til å bare slappe av og nyte en stressfri ferie. Med eget kjøkken får du dessuten bedre muligheter til å benytte deg av de spennende, lokale matmarkedene som Italia er så kjent for. 

Hva er fordelene med å bo i ferieleilighet i Italia?

Escapeaways utvalg inkluderer både ferieleiligheter som er perfekte for en opplevelsesrik storbyferie for to, der dere bor sentralt med et hav av butikker, restauranter og severdigheter innenfor gangavstand, og familievennlige leilighetshoteller, der det ikke er mange skritt ned til bassengområdet, som lokker med ren avslapning for store og små. 

Planlegger du for eksempel en reise til en storby som Roma eller Firenze, kan du med fordel velge å bo helt sentralt i det historiske sentrumet med alle de berømte severdighetene rett utenfor døra. Da kan du besøke det meste til fots, og enkelt stikke hjemom i løpet av dagen hvis du trenger en pause fra bylivet - eller bare vil lesse av noen innkjøp før du begir deg videre ut på eventyr.

En ferieleilighet kan faktisk være det perfekte valget uansett hvilken del av Italia du skal reise til og hvilken type ferie du ønsker. Dersom målet for ferien for eksempel er den romantiske kanalbyen Venezia, der det er liv i gatene selv utenfor høysesongen, kan det være fint å kunne trekke seg tilbake til mer private omgivelser innimellom. På populære reisemål som dette får du samtidig muligheten til å oppleve når roen senker seg over byen etter at dagsturistene har dratt videre. På mange måter er det også den perfekte løsningen for en strandferie i f.eks. Bibione, så kan du gå til og fra stranden som det passer dere i løpet av dagen, uten å måtte ta hensyn til rengjøringspersonale eller andre hotellgjester. 

>> Les også om andre ferieboliger i Italia her

Plass til flere

Spesielt hvis du reiser på ferie i Italia med en gruppe, enten det er med familien eller gode venner, er en leilighet ofte å foretrekke fremfor et hotell. Selv hvis bor på samme hotell vil man ofte ikke få den samme felles ferieopplevelse hvis man likevel ender opp med å være spredt rundt på flere forskjellige hotellrom. Dere får derimot optimale betingelser for felles hygge når dere deler den samme leiligheten, da det ofte også er komfortable oppholdsrom eller en terrasse som dere har for dere selv, i tillegg til soverommene selvfølgelig.

Du kan fint finne store hotellrom med plass til fire hvis du f.eks. skal reise med familien. Men selv om man reiser med sine nærmeste, kan det også være fint å kunne trekke seg tilbake til et eget soverom på slutten av dagen eller for en powernap, fremfor å skulle oppholde seg i samme rom hele ferien. 

Planlegger du en langtidsreise til Italia er også en leilighet ideell. Det går som regel ikke lang tid før du begynner å føle deg som hjemme og ikke bare som en gjest. Ikke bare fordi du kan komme og gå som du vil, men også fordi dagligvareinnkjøpene betyr at du unektelig vil bli kjent med området og lokallivet på en helt annen, mer inngående måte. 

En siste og ofte litt oversett fordel ved å velge en ferieleilighet i Italia er sjansen for å komme tettere på lokalbefolkningen, og dermed oppleve det ekte Italia. Dersom du bor på et hotell bor du alltid omgitt av andre reisende, mens en privateid leilighet vil ofte være  den eneste, eller en av få, som leies ut til feriegjester i bygningen. Det gir en helt annen opplevelse av det italienske hverdagslivet når du bor vegg i vegg med de lokale. Det gjelder både for leiligheter inne i byen og lengre ute på landet. 

Slik bestiller du en ferieleilighet i Italia med Escapeaway

På Escapeaway har vi gjort det lett for deg å få et kjapt overblikk over de beste ferieleilighetene i Italia, uansett hvilken del av landet du vil reise til. Vi har brukt vår omfattende lokalkjennskap til å håndplukke steder over hele landet der du kan oppleve den helt spesielle italienske sjarmen og gjestfriheten. 

Du kan nesten alltid garantert finne et sted som lever opp til dine behov og ønsker for ferien. For å gjøre det enda enklere for deg gir vi deg også muligheten til å samtidig søke etter den billigste flyreisen til din destinasjon. Når du reserverer din ferie hos Escapeaway kan du derfor velge å bestille en flybillett fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Bodø eller Kristiansand med det samme. 

Merk at det kan være stor forskjell på utvalgte fasiliteter - både når det gjelder kjøkkenet, oppholdsrommet og antall soverom. Du kan alltid finne utdypende informasjon om utstyr og rom i beskrivelsene av de enkelte ferieboligene her på Escapeaway

>> Les også om ferieleiligheter i Roma
>> Les også om ferieleiligheter i Toscana
>> Les også om ferieleiligheter i Firenze

>> Les mer om ferieleilighet

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Nord-Italia, Liguria, Loano
8,3
Meget bra
1652 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 75 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Cantagallo
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Avstand til sentrum: ca. 4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Pienza
8,7
Meget bra
77 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 145 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi