Reiser med flyselskapet Norwegian til Italia

Vi har her samlet litt informasjon og fakta til deg som skal reise på ferie med flyselskapet Norwegian til forskjellige reisemål i Italia.

Norwegian med de karakteristiske "Rødnese"-flyene, er Europas tredje største lavprisselskap med over 100 fly i sin flåte. Disse benyttes på ruter i Nord-Afrika, Midt-Østen, Thailand, Karibia, USA og naturligvis Europa, og de har et stort antall ruter til flyplasser i Italia.

Har du spørsmål angående praktisk informasjon om en reise med flyselskapet Norwegian til Italia som for eksempel bagasjeregler, henviser vi til flyselskapets egen hjemmeside som du finner linker til under avsnittet om "informasjon og kontakt".

Historie og fakta om Norwegian

Norwegian, som ble grunnlagt i 1993 under navnet Norwegian Air Shuttle, fløy frem til 2002 bare på den norske vestkysten i samarbeid med Braathens, et større norsk flyselskap. Dette samarbeidet tok slutt da SAS kjøpte Braathens og i den forbindelse ble avtalen avsluttet med Norwegian om flyvninger i det vestlige Norge.

I stedet for å vri om nøkkelen valgte Norwegian å skifte strategi for selskapet og begynte å fungere som et lavprisflyselskap på mange av landets mest populære innenriksruter. Det skulle vise seg å være et godt valg og i 2005 utalte direktør Bjørn Kjos "Det har vært et fantastisk og innbringende år for Norwegian".

Suksessen gav Norwegian appetitt på mer og allerede året etter ble den første utenlandske basen opprettet i Polen, hvor to fly fikk fast plassering. Årene etter innviet Norwegian flere baser - blant annet i København - og utvider antallet ruter til europeiske destinasjoner.

Ambisjonene på det internasjonale markedet førte videre utover Europas grenser. I 2013 begynte Norwegian, som noe nytt for et lavprisflyselskap, å fly på langdistanseruter til Bangkok, New York, Fort Lauderdale/Florida, Los Angeles, Oakland-San Francisco og Orlando fra Skandinavia, deriblant fra Gardermoen flyplass og København flyplass, og Storbritannia.

Det er ikke bare ved å fly til oversjøiske destinasjoner at Norwegian har vært med i front blant lavprisflyselskapene. Selskapet, som startet med å fly propellfly opp og ned langs den norske vestkysten, var blant annet annet også det første lavprisflyselskap som tilbød gratis WiFi ombord på europeiske flyvninger og inkluderte det nye Boing 787-8 Dreamline i flåten.

I dag fortsetter Norwegian med å presse de gamle, tradisjonelle flyselskapene på nye langdistanseruter og er flere ganger kåret til "Europas beste lavprisflyselskap":

Kontakt og informasjon

Vi gjør oppmerksom på at all informasjon er veiledende og at vi tar forbehold om endringer. Vi henviser alltid til aktuell informasjon som fremgår av reisebeviset og flybilletten din. Har du spørsmål om en flyreise med Norwegian er du alltid velkommen til å kontakte oss. Informasjon om flyreiser med Norwegian finner du også på deres egen hjemmeside her.

Flyplasser og reisemål i Italia

Norwegian er det selskapet som tilbyr nest flest ruter til flyplasser i Italia fra Skandinavia, bare overgått av SAS. Fra Norge kan du i skrivende stund fly fra Bergen flyplass Flesland og Oslo flyplass Gardermoen til reisemål i Italia. Du kan blant annet fly til Roma Fiumicino Flyplass, Pisa Flyplass i Toscana, og Milano Malpensa Flyplass. Norwegian tilbyr også mange ruter til destinasjoner i Europa fra Hamburg flyplass, blant annet kan du fly med Norwegian til Roma herfra.