Reiser med Flyselskapet Ryanair til Italia

Vi har her samlet litt informasjon og fakta til deg som skal reise på ferie til Italia med flyselskapet Ryanair.

Har du spørsmål om praktisk informasjon ved en flyreise med flyseslkapet Lufthansa til Italia, som for eksempel bagasjeregler, henviser vi til flyselskapets egen hjemmeside som du finner link til under avsnittet om "informasjon og kontakt".

Historie og fakta om Ryanair

Ryanair ble grunnlagt i 1985 av den irske Ryan-familien, som i starten hadde et enkelt 15-seters propellfly til å betjene en rute mellom Waterford i det sørøstlige Irland og Gatwick i London. Det satte en naturlig begrensning på hvor mange pasasjerer Ryanair kunne frakte, og det første året ble det i alt bare ca 5.000 pasasjerer.

Ryan-familiens ambisjoner var mye høyere og allerede året etter å ha blitt etablert, innledet Ryanair en priskrig på ruten mellom Dublin og London. De første årene hadde det nye flyselskapet vanskeligheter med å tjene penger og det var blodrøde tall på bunnlinjen. Det skyldtes kanskje til dels at selskapet i starten var mest kjent for å være veldig rundhåndet med pasasjerene, for eksempel i form av gratis mat og drikke i tilfelle forsinkelser. 

Familiens overhode, Tony Ryan, hentet inn revisoren Michael O'Leary for å få rettet opp på økonomien. O'Leary dom var at flyselskapet utgjorde et stort hull som det ikke kunne betale seg å investere flere penger i. Tony Ryan nektet å gi opp og i begynnelsen på 90-tallet sendte han O'Leary på studietur til Texas i USA for å lære hvordan Southwest Airlines klarte å gjøre en god forretning av billige flyreiser.

I USA gikk det opp for O'Leary at veien frem for Ryanair var å satse på hyppige avganger til sekundære, billige flyplasser, kombinert med ferre gratis frynsegoder til pasasjerene. Det skulle vise seg å være en vellykket strategi, og få år etter begynte Ryanair å gjøre seg gjeldende på ruter som tradisjonelle flyselskaper hitill hadde hatt monopol på.

I dag er Ryanair et av Europas største flyselskaper og deres lavpris-forretningsmodell har vært med på å endre flybransjen drastisk.

Kontakt og informasjon

Vi gjør oppmerksom på at all informasjon nevnt ovenfor er veiledende og vi tar derfor forbehold om endringer. Vi henviser alltid til aktuell informasjon som fremgår av ditt reisedokument og i flybilletten din. Har du spørsmål rundt en reise med Ryanair er du alltid velkommen til å kontakte oss. Du kan også finne informasjon om flyreiser med Ryanair på deres egen hjemmeside her.

Destinasjoner og flyplasser i Italia

En flåte på 300 fly og 9.000 flyansatte gjør Ryanair i stand til å drive et bredt forgrenet rutenett i Europa. Blant det irske lavprisselskapets mer enn 185 destinasjoner, er mange i Italia. Faktisk har Ryanair så mange ruter til og fra flyplassene i Italia at de i dag er det største flyselskapet i landet, også på grunn av de mange innenriksrutene. Ryanair har base på flere italienske flyplasser, blant annet Roma Ciampino Flyplass, Milano Bergamo Flyplass, Bologna Flyplass og Pisa Flyplass.