Reiser med flyselskapet SAS til Italia

Nedenfor har vi samlet litt informasjon og fakta til deg som skal reise på ferie med SAS til reisemål i Italia.

I Skandinavia behøver SAS nesten ingen nærmere presentasjon, men selskapet er kjent for deres store nettverk av ruter til både Europa, Amerika, Midtøsten og Asia. Når du skal finne en flyreise til din ferie er det spesielt interessant at SAS de siste årene har åpnet mange nye ferieruter fra norske flyplasser til flyplasser i Italia som f.eks. Napoli og Palermo. 

Har du spørsmål om praktisk informasjon angående en flyreise med flyselskapet SAS til Italia (som f.eks. bagasjeregler) henviser vi til flyselskapets egne hjemmeside som du finner link til i avsnittet "Informasjon og kontakt" nedenfor.

 Historie og fakta om SAS

SAS, Scandinavian Airlines System, ble opprinnelig etablert i 1946 som et konsortium bestående av Det Danske Luftfartselskap (DDL), Det Norske Luftfartselskap (DNL) og Svensk Interkontinental Lufttrafikk AB (SILA).

Formålet med sammenslåingen var å kunne tilby langdistanseflyvninger fra Skandinavia, blant anne til USA. Allerede i 1948 begynte SAS også å fly til europeiske destinasjoner, og i 1951 opphørte de tre nasjonale selskapene med deres selvstendige virke. Deretter var eierskapet av SAS istedet fordelt mellom SAS Danmark (28,6%), SAS Norge (28,6%) og SAS Sverige (42,8%), der eierskapet av hvert av disse var delt mellom private investorer og staten. 

SAS har opp gjennom årene vært med helt i front av utviklingen innenfor flyreiser. Selskapet var for eksempel i 1957 det første til å lage "snarvei" over Nordpolen på en rute mellom København - Anchorage - Tokyo. Ved siden av ruteflyvningene har SAS også drevet med hoteller. Det første av disse ble åpnet i 1960 i København - SAS Royal Hotel. 

På grunn av økonomiske vanskeligheter har SAS de siste årene måttet gjennomføre spareplaner og omstruktureringer. Hotelldriften ble derfor solgt i 2007, og konkurranse fra nye lavprisselskaper har tvunget SAS til å delvis endre strategi. Mens SAS i mange år hovedsakelig henvendte seg til forretningsreisende har selskapet de siste årene også åpnet flere nye ruter til populære feriedestinasjoner. 

Informasjon og kontakt

Vi gjør oppmerksomme på at all informasjonen i denne artikkelen er veiledende og at det tas forbehold for endringer. Vi henviser alltid til aktuell informasjon som fremgår av ditt reisebevis og din flybillett. Har du spørsmål angående en flyreise med SAS er du alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss, i tillegg til at du kan finne informasjon om flyreiser med SAS på deres egen hjemmeside som du finner her

Reisemål og flyplasser 

Med SAS kan du nesten fly til hver eneste avkrok av Italia da flyselskapet er det som tilbyr flest direkteruter fra flyplasser i Skandinavia til reisemål i Italia. Vær oppmerksom på at flere av disse er sommerruter og flyr kun i en begrenset periode; som oftest i juli og august. Du kan bl.a. fly med SAS til disse flyplassene i Italia, enten direkte fra Oslo eller med en mellomlanding fra andre flyplasser i Norge.