Reiser til Friuli

Få i pose og sekk i Friuli

Opplev imponerende fjell og deilige sandstrender, urørt natur, kulturelle rikdommer og gastronomiske skatter i Friuli. Her, ved Italias grenser til Slovenia og Kroatia, finner dere mye å skrive hjem om.

Oppdag det rike kulturlivet...

Regionen Friuli, eller for å være helt korrekt Friuli Venezia Giulia , ligger i det nordøstlige hjørnet av Italia, og grenser mot Østerrike i nord og mot Slovenia i øst. Friuli er en 5 av 20 regioner i Italia som har fått spesiell status fordi den er under kulturpåvirkning fra nabolandede Slovenia og Østerrike. Regionen har gjennom historien tilhørt mange forskjellige maktsentre. Av den grunnen er regionen full av variert, rikholdig og spennende kultur.

... og det allsidige landskapet

Landskapet er også utrolig mangfoldig, med åser og fjell i nord, hvor dere finner en del av Dolomittene, og flotte sandstrender langs kysten ved Adriaterhavet. Den største byen er Trieste, som ligger like ved Adriaterhavet, omgitt av grønne åser.

Regionen har sin egen flyplass i Trieste; Ronche dei Legionri. I tillegg er det gode togforbindelser fra flyplassen i Venezia til Trieste og Udine.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Friuli

 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Lignano
  4 hoteller
  Lignano er kjent for sine gode og brede strender med fin, lys sand. Men vil du ikke "bare" nyte det avslappende strandlivet, er det også tallrike fornøyelser og aktivitetsmuligheter for hele familien som f.eks. ridning, tennis, golf og mye annet.
 • Trieste
  3 hoteller
  Trieste, en travel havneby på grensen til Slovenia, er et utømmelig skattekammer av opplevelser med ikke bare et valg av historiske severdigheter, men også alt hva du kan ønske deg av kultur og handelsliv i bilfrie gågater.
 • Gjesteanmeldelser 8,0
  Faedis
  1 hotell
  Fædis er kanskje bare en liten landsby, men den har masse sjarme og så ligger den i et vakkert området omgitt av skoger og vingårder på grensen til Slovenia. Disse fredelige omgivelsene er ideelle til en avslappende ferie hvor du kan oppleve ... ekte italiensk landsbyliv. Samtidig har du hyggelige universitetsbyen Udine med masse butikk- og resturantliv innenfor kort rekkevidde. Les mer

Populære hoteller i Friuli

Italia, Nord-Italia, Friuli, Buttrio
 • Nærmeste flyplass: 30 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Friuli, Trieste
 • Nærmeste flyplass: 40 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Friuli, Muggia
 • Nærmeste flyplass: 60 km
 • Nærmeste strand: ca. 450 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Cividale del Friuli
Cividale del Friuli regnes for å være den historiske og kulturelle hovedstaden i regionen, og i 2011 kom den sågar med på UNESCOs prestisjetunge verdensarvliste.

Trieste
Trieste er Friulis største by med rundt 220.000 innbyggere. Byen er rik på museer med antikviteter og moderne kunst, palasser, romerske monumenter, flotte slott, domkirken og katedralen. Trieste, som grenser til Slovenia, har i århundrer vært under østerriksk innflytelse, og det er derfor byen har et så utpreget østerrisk preg.

Pordenone
Pordenone er en annen by verdt å tilbringe litt tid i. Byens byr på serverdigheter som Castello di Torre, katedralkirken, byens adelige villaer og andre interessante kirker.

Aquileia
Aquileia er en liten by som er rik på romerske monumenter. Byen hadde en viktig strategisk og handelsmessig betydning under Romerrike. Den gang bodde det mer enn 200 000 mennesker her, mens det i dag er kun rundt 3500 innbyggere. Byens basilika er blant hovedattraksjonene sammen med restene av Forum med flere søyler, og det romerske Mausoleumet.

Gorizia
Gorizia ligger sør i Friuli, nær grensen til Slovenia. Der er det ca 35 000 fastboende. Byens slott, Castello di Gorizia er det viktigste monumentet, men også byens domkirke og andre kirker fortjener et besøk.

Palmanova
Den bemerkelsesverdige byen Palmanova, som ble grunnlagt i 1593 på de samme prinsipper som en daværende europeisk festning, er formet som en ni-kantet stjerne og en spennende by å besøke.

Udine
Udine er nevnt for første gang i år 983 år da den tysk-romerske keiseren Otto den Andre gir forskjellige slott til patriarken av Aquileia. Udine er en by med mye historie og blant byens viktigste attraksjoner anbefaler vi å besøke kirkene Chiesa della Purità, Chiesa di San Francesco og slottet Castello di Udine.

Hva sier gjestene i Friuli?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 61 anmeldelser