Reis til Pordenone

Pordenone i det nordøstlige Italia er et av landets litt oversette reisemål. Men byen med i underkant av 52.000 innbyggere, som er hovedstaden i provinsen med samme navn, er et sjarmerende bekjentskap som fortjener langt mer oppmerksomhet. Når du nærmer deg byen og ser de ytre moderne nabolagene og industriområdene, ser det kanskje ikke ut som noe spesielt. Men det er inne i det atmosfæriske middelaldersentrum at den virkelige sjelen til Pordenone er skjult. Her kan du utforske trange, brosteinsbelagte gater med elegante arkader, vakre kirker, museer og mange grønne områder. Spesielt området rundt katedralen og campanile (frittstående klokketårn) er utrolig koselig.

Beliggenheten med Dolomittene like i "bakgården" og Noncello-elven, som renner gjennom byen, inspirerer til eventyr utenfor byen. Før du kommer så langt er det imidlertid også mye å oppleve i selve Pordenone. Byen, som over tid har blitt erobret av forskjellige folkeslag som romerne og østerrikerne og til slutt annektert av republikken Venezia, har for eksempel mange historiske spor som er verdt å utforske nærmere. I Pordenone sitter du imidlertid ikke fast i fortiden. Du kan derfor glede deg til en tur hvor du kan nyte et rikt kulturliv som inkluderer et mangfold av gode restauranter, kafeer og barer. Her må du selvfølgelig smake på områdets kjente Prosecco-vin, som er en musserende hvitvin.

I løpet av året arrangerer Pordenone et bredt spekter av kulturelle begivenheter og tradisjonelle feiringer. Det inkluderer bokfestivalen Pordenonelegge i september, utendørs sommerkonserter og filmfestivalen Giornate del Cinema Muto (stumfilm). Det er også markedsdager, hvor torg og gater syder av liv. Nettopp fordi de største turiststrømmene ennå ikke har funnet veien hit, kan du på en tur til Pordenone oppleve det ekte Italia ved slike anledninger. Du vil også møte flere lokale enn turister når du utforsker byens butikker, som det er et godt utvalg av.

Utflukter

Pordenone ligger i Friuli-Venezia Giulia-regionen. Det er en svært allsidig region, både når det gjelder kultur og landskap. Her kan du både vandre høyt oppe i Dolomittene og nede blant vidstrakte vingårder, eller slappe av på de brede sandstrendene ved Adriaterhavet, som du for eksempel finner ved den populære badebyen Lignano.

Det er gode forbindelser fra Pordenone med både buss og tog til andre byer i regionen og resten av Nord-Italia. Du kan selvfølgelig også velge å leie bil for ferien dersom du ønsker å kunne reise i ditt eget tempo. Det er mange andre interessante byer i området som kan anbefales å besøke. Setter du av en dag til det på reisen til Pordenone, kan du også enkelt besøke den romantiske kanalbyen Venezia.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Pordenone