Reiser til Trieste

Byen mellom tre verdener

Besøk denne spennende, gamle havnebyen ved grensen til Slovenia. Her smelter romersk, germansk og balkansk kultur sammen til en smeltedigel full av historie, kultur og handelsliv. Her finner du også Italias aller første kaféer.

Her i "byen som omfavner havet" lander opptil 40% av all Italias kaffe, og fjellene som ruver i bakgrunnen gir den vakre byen en helt unik sjarm. De enorme historiske omveltningene byen har vært utsatt for opp gjennom tidene har satt sine spor, og har gjort den til et spennende reisemål for historisk interesserte besøkende.

Bli kjent med byens historie

Trieste kalles også porten til Balkan. Den spennende havnebyen på grensen til Slovenia har hatt en stor betydning for handel og møter mellom andre kulturer i dette hjørnet av Italia. Den var i flere århundre en del av Østerrike-Ungarn og en av de viktigste havnebyene i dette keiserdømmet. Først ved oppløsningen av keiserdømmet i 1918, ble byen igjen italiensk.

Ta del i det livlige utelivet

I byens gamle sentrum finner dere gågater med et stort utvalg av butikker og restauranter. I dette strøket er det et livlig uteliv og det er ikke uvanlig at den lokale befolkningen slår seg ned på de utendørs serveringsstedene - også i vinterhalvåret. Fra havnepromenaden kan dere nyte en herlig utsikt mot det flotte slottet Castello di Miramare som ligger langs strandpromenaden utenfor byen. Her finner dere også en flott park der man kan bruke mange timer på å slentre rundt. Triestes beliggenhet er et syn for guder, der klipper styrter ned i havet og et grønt landskap som omkranser byen.

Besøk Italias første kaféer

Det var faktisk i denne nydelige byen at Italias første kaféer så dagens lys. Her møttes italienske menn i det forrige århundre for å diskutere verdens gang, samt litteratur og musikk da Trieste var et knutepunkt innen disse kunstfeltene. Vi anbefaler å stikke innom The Tommaseo fra 1830, Il Caffè degli Specchi (byens mest berømte kafé), San Marco fra 1914 og Stella Polare Café fra 1867. Den verdensberømte forfatteren og dikteren James Joyce (1882-1941) var en flittig gjest på disse kaféene da han bodde i byen.

Bestill ferieovernattinger i Trieste

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Trieste og ellers i Friuli. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Trieste