Trieste Friuli-Venezia Giulia Flyplass

Trieste Friuli-Venezia Giulia Flyplass

Trieste Friuli-Venezia Giulia Flyplass

Trieste Flyplass - offisielt kalt Aeroporto Friuli-Venezia Giulia (flyplasskode TRS) - ligger godt plassert for deg som vil besøke regionen Friuli i det nordøstlige hjørnet av Italia. Da flyplassen betjenes av flere lavprisselskaper kan den dessuten være attraktiv i forhold til de større flyplassene lengre mot sør. Flyplassen ligger 33 kilometer fra Trieste, Friulis største by, men er takket være den nærliggende motorveien også et godt utgangspunkt for å besøke regionens andre byer og severdigheter. 

3. oktober 2016 - Vi holder for tiden på å oppdatere alle sider med informasjon om flyplasser, derfor mangler det div. informasjon i teksten nedenfor. 

Flyselskaper og ruter

Alitalia, Lufthansa, Vueling og ikke minst Ryanair forbinder Trieste Flyplass med destinasjoner i Italia og resten av Europa. Det er ingen direkteruter til Norge, men da f.eks. Ryanair flyr til Trieste fra London-Stansted er det derfor mulig å finne en forbindelse med kun én enkelt mellomlanding. 

Lokal transport

Offentlig transport til og fra flyplassen består av bussforbindelser til Trieste og en rekke andre byer i området. Det går også busser til togstasjonen i Monfalcone, som ligger 5 km fra flyplassen. Det er billettautomater til bussene like ved utgangen fra flyplassens ankomsthall. Billetter kan også kjøpes fra informasjonsskranken. 

Bilutleie

En bred vifte av store og små bilutleieselskaper har skranker i ankomsthallen, som for eksempel Avis, Hertz og Maggiore. Du kan med fordel bestille leiebilen din hjemmefra, slik at du er sikker på å få en bil i din ønskede størrelse. Det er kun 1,5 km kjøring langs en hovedvei til motorveien som forbinder Trieste og Venezia. 

>> Bilutleie på Trieste Flyplass

Fasiliteter på flyplassen

Det er et lite utvalg av butikker og spisesteder på flyplassen, samt andre fasiliteter som vekselbyrå, minibanker og et postkontor. 

Avganger og ankomster

Adresse og kontakt

Aeroporto Friuli Venezia Giulia Trieste International Airport
Via Aquileia 46 
I-34077 Ronchi dei Legionari, Friuli
Italia 

Telefonnummer: 0039-0481 773224

Flyplasskode TRS. 

Du kan se aktuelle flyavganger og lese mer om flyplassen på dens offisielle hjemmeside her

Se flyplassens beliggenhet på kartet: