Reiser til Gardasjøen

Gardasjøen er Nord-Italias mest populære innsjø, og hos Escapeaway kan du nå bestille din reise til 'Lago Di Garda' inkl. fly, hotell og ev. leiebil - eller du kan nøye deg med å bestille et feriehus hvis du vil kjøre selv. Bestill online i dag! 

Reis med Escapeaway til Gardasjøen - det mest populære reisemålet i Nord-Italia. Escapeaway har i mer enn 15 år tilbudt utvalgte hoteller, ferieleiligheter og villaer i Italia, og nå kan du også bestille pakkereiser til Gardasjøen inkl. fly, hotell og leiebil. Her finner du fantastisk vakker natur, koselige byer og mange aktiviteter for både store og små. Finn et hotell, leilighet, villa eller feriehus - med flybillett fra Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø. Bestill nå!

Gardasjøen er en ekte perle

Gardasjøen er i dag et av de hotteste stedene for unge, spesielt når det kommer til hanggliding, paragliding, vindsurfing og terrengsykling. Reiser du til Italia med Gardasjøen i siktet, er du sikret en gøy, spennende og utfordrende tur - hvis du vil. Du kan også velge å bare nyte nærheten til innsjøen og de mange lekre fasilitetene i området.

I både nord og vest stiger de majestetiske fjellene nærmest loddrett opp fra innsjøen, og kjøreturen fra Gardone opp til Riva kan ta pusten fra de fleste der den smyger seg langs fjellsidene og gjennom tunneler. Innsjøen er kun 4 - 5 km bred i den nordligste delen, der den til gjengjeld er opptil 370 meter dyp. Mot sør er den 12 km bred på det bredeste, og her er dybden mer beskjeden. Gardasjøen er 50 km lang, og det er kun på klare dager man kan se innsjøen i sin fulle lengde. Mange av våre gjester reiser til Gardasjøen flere ganger og opplever dermed de mange forskjellige uttrykkene som den store innsjøen har, alt etter hvor man oppholder seg. 

Gardasjøen i egen bil

Det har blitt mer og mer populært å fly til Italia, men mange velger fortsatt å dra på bilferie til Gardasjøen. Du kan følge E45 hele veien fra Danmark til Gardasjøen - en tur som fra Oslo er på ca. 1900 km og gjerne forseres best i to etapper. Du kan også kjøre gjennom Sverige mot München (omtrent like lang rute). Da kjører du gjennom Alpene via Brennerpasset i Østerrike. En bilferie til Gardasjøen er spesielt attraktivt for barnefamilier som da selv kan styre tempoet, og dessuten spare penger på flybilletter og leiebil.

Veiene rundt Gardasjøen er full av svinger og det er tunneler på begge sider av den nordlige delen, samt en del sikkerhetsutstyr som nå er bygget opp mot steinras o.l. som tidligere gjorde at veien ofte måtte stenge. Alt dette gjør kjøreturen spennende, men også langsom, så vær oppmerksom på at en kjøretur rundt Gardasjøen kan ta tid. På søndager er innsjøen et yndet utfluktsmål for beboerne fra store byer som Milano, Brescia, Verona, Trento og Bolzano, og bilkøene kan derfor være lange. 

>>>Les mer om bilferie til Gardasjøen her

Fly "direkte" til Gardasjøen

Flyreiser til Gardasjøen foregår vanligvis til en av de tre internasjonale flyplassene i Milano, Venezia eller Verona. Sistnevnte krever en mellomlanding underveis, men ligger til gjengjeld kun ca. 20 minutters kjøring fra Gardasjøen, så du kan komme deg raskt til hotellet. Flysøkemotoren vår sammenligner priser og ruter fra alle anerkjente flyselskaper som flyr til flyplasser i nærheten av Gardasjøen. Du velger om du vil fly direkte eller med en mellomlanding underveis, da du på den måten ofte finner de billigste prisene på flybilletter.

Du kan se priser fra både lavprisselskaper som Ryanair, Vueling, Norwegian og easyJet, og fra "vanlige" rutefly som SAS, Lufthansa, Air Berlin og KLM. Når du søker en flyreise hos Escapeaway, vil du ikke få tilbudt reiser mer mer enn 1 stopp, eller med lang ventetid da vi har valgt å ikke vise disse avgangene og flyrutene i søkemotoren vår. 

Reis fra Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø

Din reise til Gardasjøen med Escapeaway kan foregå akkurat på den måten som passer best for deg: du kan nemlig selv velge avreisedato, reiselengde og naturligvis fra hvilken flyplass i Norge du vil reise fra. I søkemotoren finner du derfor flyreiser med avreise fra Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim og Tromsø.

Hvor er det best å bo ved Gardasjøen? 

Mange trives i vestbreddens bratte skråninger og høye fjell, mens andre foretrekker østbreddens mindre dramatiske preg. Men Gardasjøen har mye mer å by på enn bare de "klassiske" stedene som Limone sul Garda og Bardolino. Beveger man seg litt vekk fra de mest turistifiserte stedene finner man skjulte perler og ikke minst et nivå på feriehusene som ligger i Italias absolutte toppsjikt! Gardasjøen tilbyr eksklusive boliger som får besøkende til å miste munn og mæle. I tillegg har man en fantastisk mulighet for å kombinere Gardasjøen med et av Italias beste vindistrikter - Valpolicella

Hvilken flyplass skal jeg velge når jeg reiser til Gardasjøen?

De fleste som reiser til Gardasjøen velger å fly til Bergamo flyplass, som ligger omtrent halvannen times kjøring fra den sørlige delen av innsjøen, men mange benytter også flyplassene i Milano, Bologna og Venezia. Den flyplassen som ligger nærmest Gardasjøen er Verona, og dit kan du i skrivende stund fly direkte fra Oslo med Norwegian. Når du søker fly hos Escapeaway, kan du i flyoversikten se avstandene fra flyplassene til Gardasjøen, men du kan også under hvert hotell klikke på "kart" og se avstander til flyplassen, severdigheter og attraksjoner. 

Lei en bil på flyplassen

På mange reisemål er det opplagt å leie bil, slik at du kjapt og greit kommer deg fra flyplassen til destinasjonen din ved Gardasjøen. Escapeaway samarbeider kun med anerkjente bilutleieselskaper om leiebiler i Italia. Du finner priser og mer informasjon om leiebil til ferien din i Italia i søkemotoren, eller du kan lese mer om bilutleie på følgende flyplasser: 11 spørsmål om Gardasjøen

Hvor ligger Gardasjøen?

Italias største og mest populære innsjø ligger i "bunnen" av Alpene, ved den delen av fjellkjeden som heter Dolomittene. Innsjøen er en del av ikke mindre enn tre regioner, nemlig Lombardia, Veneto og Trentino-Alto Adige (Syd-Tirol), i den nordligste delen av Gardasjøen. Den sørligste delen av innsjøen strekker seg mot Po-sletten - det flate området mellom Alpene og Appenninene.

Hvor dyp er Gardasjøen?

De store fjellsjøene er skikkelig dype. På det dypeste er Gardasjøen hele 346 meter dyp, og den såkalte "middeldybden" er 136 meter, så her er det gode stupemuligheter. 

Hvor skal du bo ved Gardasjøen?

Mulighetene er rikelig rundt denne enorme innsjøen, men våre favoritter er Limone sul Garda, Bardolino, Garda by, Malcesine og Riva del Garda. Her kan du bestille et godt hotell, en ferieleilighet eller kanskje en villa/feriehus til hele den utvidede familien. 

Hvor langt er det rundt Gardasjøen?

Kystlinjen rundt Gardasjøen er 158 km. Med bil er det ca. 144 km på kystveien rundt sjøen. Det er en utrolig vakker tur gjennom hyggelige byer og langsom trafikk. Sett av minst tre timer til turen - og i høysesongen mye mer!

Hvor lang Gardasjøen?

På det lengste er Gardasjøen 51 km lang.

Hva er det å se ved Gardasjøen?

For familier er det mange spennende steder ved Gardasjøen, inkludert det store fornøyelseslandet Gardaland og badelandet Canevaworld. Det er også flotte naturopplevelser rundt Monte Baldo, samt utflukter i fjellene eller til de kulturelle byene Verona og Venezia - eller shopping i Milano.

Hvor stor er Gardasjøen?

51 km lang og opptil 17 km bred. Overflaten er ca. 370 km, og Gardasjøen inneholder ca. 50 kubikkmeter vann. Det tar ca. 27 år for en liter vann å bevege seg gjennom sjøen til utløpet ved Peschieria del Garda.

Hvordan er været ved Gardasjøen?

I mai er været så mildt at dagstemperaturen når over 20 grader. I juli og august blir det gjerne over 30 grader, men de milde vindene i den smale kløften mellom fjellene gjør at det nesten alltid føles friskt. Sesongen varer til september, hvor temperaturen fortsatt er på 20-tallet. Den sørligste delen mot Po-sletten er den varmeste.

Hvilken vei til Gardasjøen?

Følg Autobahn A7 ned gjennom Tyskland (starter ved Padborg). Ved Memmingen i Sør-Tyskland velger du om du vil ta den vestlige ruten via Lichtenstein og Sveits gjennom San Bernadino-tunnelen, eller den østlige ruten via Innsbruck og Brenner-passet gjennom Østerrike. Sistnevnte er mest populær og den korteste av de to, men inneholder også mer fjellkjøring.

Kan du bade i Gardasjøen?

Det kan du definitivt, og det er veldig populært! De klassiske strendene er for eksempel Jamaica i Sirmione, Sabbioni i Riva del Garda, Bracco Baldo i Peschiera del Garda og Lido Mirabello i Bardolino.

Kan man reise på ferie til Gardasjøen med barn?

Absolutt! Gardasjøen er perfekt for barn. Her er det både gode bademuligheter, fint vær og muligheter for utflukter og opplevelser i ferieparker. Alt en barnefamilie har bruk for!

Hoteller ved Gardasjøen

Populære hoteller ved Gardasjøen

Italia, Nord-Italia, Veneto, Malcesine
8,9
Meget bra
429 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 63 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Veneto, Torri del Benaco
9,2
Fantastisk
730 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Veneto, Garda
8,9
Meget bra
460 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Mer informasjon til reisen din til Gardasjøen

Den legendariske innsjøen Lago Di Garda - Gardasjøen - ligger mellom byene Venezia og Milano, og reiser til Gardasjøen har vært populære i flere tiår. 

Innsjøen har et overflateareal på hele 369,98 km2, en snittdybde på 136 meter, og rommer fem større øyer, der den mest berømte er vakre Isola del Garda. Her oppførte grunnleggeren av Fransiskanerordenen, Frank av Assisi, et kloster i 1220, og du finner også  en flott park og det storslåtte, venetianske palasset Villa Borghese Cavazza her på øya. 

I tillegg til de fine øyene og et mildt, forfriskende klima - som blant annet gjør det mulig å dyrke oliven- og sitrontrær i området - byr innsjøen også på en rekke sjarmerende byer som du kan besøke på en rundtur med de små fergene som seiler på kryss og tvers av innsjøen. Mange av fergene kan også frakte biler, så du ikke behøver å kjøre den lange turen fra øst til vest rundt innsjøen. Blant innsjøens mange byer kan vi nevne Malcesine, Garda, Limone sul Garda, Riva del Garda, Salo, Desenzano og Sirmione.

Gardasjøen er også et ideelt reisemål for en aktiv ferie, enten det er snakk om fotturer ved innsjøen eller i de omkringliggende fjellene, sykkelturer rundt innsjøen eller de litt dristigere sportsgrenene som vindsurfing, hanggliding og paragliding. Og sist, men ikke minst, byr en reise til Gardasjøen også på fantastiske utfluktsmuligheter til f.eks. fjellkjeden Dolomittene, storbyene Verona og Venezia, eller mindre innsjøer som Ledrosjøen i Syd-Tirol og Iseosjøen i Lombardia. 

>> Få mer informasjon om en ferie ved Gardasjøen her

Billigste pris på fly finner du online

Du er naturligvis alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss for å få et skreddersydd tilbud på ferien din ved Gardasjøen inkl. fly, hotell og evt. leiebil, men du finner alltid de billigste prisene på fly i søkemotoren vår online. Her kan du kombinere ut- og hjemreise med forskjellige flyselskaper. Uansett om du velger å bestille reisen din på nettet eller ved personlig kontakt, er du alltid dekket av Reisegarantien når du bestiller en pakkereise. 

Bestill hotell ved Gardasjøen

Hos Escapeaway finner du alltid mer enn 100 hoteller rundt hele Gardasjøen, fra Tenno i nord til Peschiera i sør. Bruk vår søkemotor til å finne det hotellet som passer for nettopp deg og dine behov. Bruk filteret til venstre i søkemotoren hvis du f.eks. vil finne et hotell eller feriehus med basseng ved Gardasjøen - da er det bare å krysse av i feltet "Basseng". 

Escapeaways billige hoteller ved Gardasjøen er nøye utvalgte steder der du får mye for pengene, og der vi kan stå inne for kvaliteten. På toppen av siden kan du gå direkte til de mest populære byene og destinasjonene rundt innsjøen, og derfra kan du søke deg videre ned og finne et feriehus, hotell eller kanskje en villa som passer for deg og reisefølget ditt. 

>> Les mer om våre hoteller ved Gardasjøen her

Hva sier gjestene ved Gardasjøen?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 700 anmeldelser