Reiser til Pastrengo

Pastrengo ligger strategisk til mellom to av Nord-Italias mest interessante reisemål, Gardasjøen og Verona. Fra Pastrengo har du dermed kun 10 minutters kjøretur ned til den sørøstlige bredden av den store innsjøen, mens du i motsatt retning heller ikke er langt unna Veronas mange kulturtilbud. At Pastrengo i seg selv bare er en liten landsby uten noen egentlige severdigheter spiller derfor ingen rolle. Du kan fortsatt se frem til en reise med mange flotte opplevelses- og aktivitetsmuligheter innen rekkevidde.

Pastrengo ligger i en høyde på ca 150 meter med utsikt over innsjøen og med fjellene i det fjerne. Her er ikke den samme strømmen av turister som det er helt nede ved sjøen. Det kan derfor være det perfekte reisemålet for deg som ønsker å bo i litt mer fredelige omgivelser, men likevel ha alle områdets kjente attraksjoner innen kort avstand. Det er en liten håndfull trattoriaer og restauranter i selve Pastrengo, akkurat som du kan få dekket alle daglige nødvendigheter i byens egne supermarkeder.

Har du mindre barn med på turen ligger Pastrengo også godt til. Her i den sørøstlige enden av Gardasjøen ligger nemlig Gardaland, Italias største fornøyelsespark, og badelandet Canevaworld. Her er det garanti for mange timer med underholdning for hele familien. Det er imidlertid mye annet å gjøre i nærheten av Pastrengo, hvor både barn og voksne kan bli med. Du kan ta en dukkert fra noen av innsjøens beste strender, ta en båttur, leie sykler for å sykle på en av de trygge stiene langs vannet eller utforske områdets koselige byer som utstråler eventyr og middelalder.

Nyt det søte livet

Enten du velger å spise «hjemme» i Pastrengo, eller når du er på utflukt til en av de mange andre sjarmerende byene i området, kan du se frem til en tur med masse deilige måltider. Italienerne er mestere i pizza og pasta, men det er mye annet spennende på menyen. Du bør selvfølgelig også prøve vinene som dyrkes på jordene i dette området. Reiser du hit om sommeren vil nok også de mange gelateriaene være helt uimotståelige med sin forfriskende is.

Vil du shoppe er det flere store kjøpesentre i nærheten av Pastrengo med stort sett alt hjertet kan begjære. Det er også ukentlige markeder i mange av nabobyene som er verdt å ta en tur innom. Ønsker du å komponere shopping med sightseeing er det selvsagt også mulig å tilbringe en dag i kulturbyen Verona. Fra slutten av juni til slutten av august kan du eventuelt avslutte dagen med en operaforestilling i den romerske arenaen.

Det er offentlig transport (buss) i Pastrengo, men skal du få mest mulig ut av turen er det i de fleste tilfeller bedre å ha en bil tilgjengelig. Skal du fly til Italia er det mest praktisk for deg å bestille leiebil med henting på flyplassen.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Pastrengo