Generasjonsreiser til Italia

Reis flere generasjoner sammen og få en ferie som gjør alle glade.

Livet er å til for å leve, og ingenting er like verdifullt som gode opplevelser sammen med menneskene du elsker mest ....

Her kan du skjemme bort dine nærmeste samtidig som du selv nyter ferien og det gode selskapet til det fulle. Hos Escapeaway er vi selvfølgelig ikke i tvil om at Italia er et godt valg når hele familien skal på ferie sammen.

Høres det ut som ønsker du kjenne igjen? Da bør du vurdere en tur med hele familien. Ikke bare den tradisjonelle kjernefamilieferien med mor, far og barn - men en ferie hvor hele familien er sammen og kan konsentrere seg om hverandres selskap. Den slags reiser er vi veldig glade for å være behjelpelige med her hos Escapeaway.

Ferie med rikelig plass i familievennlige omgivelser

Nedenfor fremhver vi fire av de utmerkede feriestedene vi samarbeider med hos Escapeaway, som er spesielt egnet for generasjonsreiser. Men ikke fortvil: Vi har mange, mange flere - Italia utmerker seg i dette området, for eksempel ved å ha mange ferievillaer, hvor det er god plass til hele familien.

Kontakt oss hvis vi skal hjelpe deg å planlegge en fantastisk ferie i Italia i familievennlige omgivelser, hvor det er noe å gjøre for både de eldste og yngste i generasjonen.

Hotel Sovestro

Hotel Sovestro i Toscana er et hyggelig hotell som ligger i den vakre middelalderbyen San Gimignano, som er berømt for sine tårn. Hotel Sovestros restaurant er mer enn utmerket; her kan du nyte enda bedre mat enn i det meste av Toscana, og det sier ikke lite. Hotellrommene er romslige med egen balkong eller terrasse, og barna vil uten tvil være overlykkelige for barnebassenget. Voksne kan nyte roen ved voksenbassenget.

Villa Sciara Modo

Villa Sciare Modo på Sicilia er en familiedrevet ferievilla på den frodige jorden ved Etna. Villaen er et flott sted å ferie og har en fantastisk beliggenhet mellom vulkanen og havet. Utsiktene til Etna bidrar til å gjøre en tur til Villa Sciare Modo uforglemmelig. Villaens hage er et lite eventyr i seg selv, med sitrontrær, oliventrær og grønnsakshage. De romslige leilighetene har eget kjøkken og dere vil elske å slappe av ved bassenget.

Våren kommer tidlig til det sørlig beliggende Sicilia, noe som gjør at solsesongen er enda lenger på øya enn i resten av Italia.

Villa Martina, Lucignano

Villa Martina, Lucignano i østlige Toscana. Plass er ofte stikkordet når tre generasjoner skal reise sammen. Plass er det overflod av her i Villa Martina, som ligger nær den herlige middelalderbyen Lucignano. Villaen kan huse opptil 18 personer, og hvis dere er enda flere er det mulig å leie nabovillaen. Villa Martina har peis, kjøkken og et baderom med badekar og dusj, og det store bassenget i den frodige hagen er perfekt for ren avslapping til alle generasjoner.

Podere La Pieve Vecchia

Nyt en gårdsferie i overdådige omgivelser ved havet på Podere La Pieve Vecchia på sandstrendene i Toscana. Her kan dere nyte måltidene på en god restaurant som serverer en blanding av matretter med kjøtt og fisk. Leilighetene er godt utstyrt og det finnes bassenger for både barn og voksne. I tillegg kan du grille og leie terrengsykler eller sykler for å utforske landskapet rundt deg.

Agriturismo Le Querciole

Agriturismo Le Querciole tilbyr deg og din familie så mange fordeler at vi knapt vet hvor vi skal begynne. Dette unike landstedet med ikke mindre enn 6 leiligheter i en stor, fin olivenlund like utenfor den koselige byen Casciana Terme. Her er verten Gianluigi og hans familie tilgjengelig og sørge for at dere får en uforglemmelig ferie, og med sin produksjon av olivenolje, vin, m.m, kommer dere aldri til å gå sulten til sengs. I byen, som ligger innen gangavstand, finner du et godt utvalg av restauranter. "Hjemme" på gården kommer barna til å elske bassenget, gressplenene og dyrene som Gianluigi stolt vise frem mens barna, nysgjerrige og glade, ser på.

Villa Irene

Villa Irene ligger ved strendene i Toscana og oppfyller de flestes drømmer om en villa ferie i Toscana. I tillegg til å være en stor og romslig villa med hele 20 senger, ligger Villa Irene perfekt i forhold til å imøtekomme både unge og eldre menneskers ønsker for ferien. Med privat basseng og gangavstand (100 m.) til nærmeste restaurant, trenger du aldri å gå langt for å spise godt. Barnas lengsel etter en badestrand innfries med bare 11 km. til kysten og sandstrendene. For de eldre blir det ikke bedre enn Toscanas severdige perler som San Gimignano, Volterra og Pisa, som alle er innenfor en behagelig kjøreavstand.

La Collina dei Nebrodi

La Collina dei Nebrodi er et siciliansk landsted som kan bestilles privat til deg og ditt reisefølge. Sergios lille paradis opp i Nebrodi fjellene på Sicilias nordkyst ligger og ser ut over kysten mot de Æoliske øyer i horisonten. Alle rommene har eget bad og frokosten er inkludert i prisen, akkurat som når du er på ferie på et hotell. Fordelene stopper ikke her: Den karismatiske eieren Sergio er tilgjengelig under hele oppholdet og ordne alt fra middager til trekking-turer i fjellene. Som om dette ikke var nok, kan du og dine medreisende kombinere vakre dager på strendene nede ved kysten med utflukter til Etna. Gjør hele familien klar for et eventyr på Sicilia dere aldri vil glemme! 

Agriturismo Antico Fio

Agriturismo Antico Fio ligger i Casentinodalen i det østlige Toscana og er utvilsomt stedet for deg som reiser sammen med et større selskap. Her får du god plass til både å leve og være sammen, ettersom de 11 leilighetene til sammen består av hele 44 senger med mulighet for ytterligere 9 ekstrasenger. Derfor kan du invitere hele storfamilien - og noen stykker til! På gården kan vi arrangere både frokost og middager, som serveres i den vakre hagen med utsikt over den sjarmerende middelalderbyen Poppi, som ligger kun to kilometer unna.

Il Pozzo

Il Pozzo i østlige Toscana er et landsted som løfter hele ferien til neste nivå. Den personlige og nærværende servicen fra Carla og hennes familie gjør at dere sannsynligvis vil få en toskansk venn for livet. De 9 leilighetene har egen uteplass og deres varme og personlige interiør vitner om den kjærlige hånden familien driver stedet med. I spisesalen serveres toskanske matretter som få restauranter kan konkurrere med og som i mange tilfeller er laget av råvarer fra egen produksjon, herunder olivenolje, vin og grønnsaker.

Når flere generasjoner reiser sammen blir samværet enkelt og meningsfylt

Generasjonsreise blir mer og mer populært og er skyldes i stor grad at flere og flere mennesker innser viktigheten av kvalitetstid på tvers av generasjonene.

Kanskje er du besteforelder og opplever ofte at det kan være litt av en logistisk utfordring å få tid med barnebarna, både fordi de har mange ting de skal i hverdagen og fordi du selv lever et aktivt liv. Når dere reiser sammen får dere tid til å bli kjent med hverandre på nye måter, og ferier sammen med hele familien er en investering i tid, opplevelser og samhold som svært få angrer på.

Inviter hele familien på en tur til Italia for å feire merkedager

Kanskje står du overfor å skulle feire en stor begivenhet som en bursdag eller et sølv-eller gullbryllup og ønsker å gjøre noe helt spesielt - for eksempel en feiring som hele familien vil se tilbake på med glede i årene som kommer.

I såfall er en generasjonsreise et godt alternativ. Barn og barnebarn vil uten tvil glede seg over utsiktene til en ferie - og den eldste generasjonen feirer samtidig deres store dag med stil.

Ferie med barnebasseng, eget kjøkken og tillatelse til høylytt lek

Når du skal bestille en tur for tre generasjoner, er det selvfølgelig mange ting som må gå opp. Destinasjonen må være egnet for både barn og voksne - og barnebarn skal ha god plass til å boltre seg på. Det må gjerne være en interessant by eller vakker natur i nærheten, og muligheten til å besøke et museum, en kafé, teater eller lignende vil de voksne ofte sette pris på. Er barnebarna tenåringer vil de som regel sette stor pris på å kunne slappe av på stranden eller ved bassenget i timesvis.

Hvis de er små, er det er viktig å holde seg i barnevennlige omgivelser, ettersom at det også vil bli litt leven når det er full fart på feriegleden. Et barnebasseng kan også være godt å ha når de små skal underholde seg selv. Når dere reiser mange sammen er det ofte praktisk med eget kjøkken eller en restaurant på feriestedet dere bor på. Det gir fleksibilitet og mulighet til å spise i avslappende omgivelser.

Escapeaway har mange egenskaper som oppfyller kravene ovenfor - enten alle sammen eller noen av dem. Les mer om mulighetene våre og drøm deg bort til vakre Italia med barn og barnebarn!