Generasjonsreiser til Italia

Reis flere generasjoner sammen og få en ferie som gjør alle glade.

Livet er å til for å leve, og ingenting er like verdifullt som gode opplevelser sammen med menneskene du elsker mest ....

Her kan du skjemme bort dine nærmeste samtidig som du selv nyter ferien og det gode selskapet til det fulle. Hos Escapeaway er vi selvfølgelig ikke i tvil om at Italia er et godt valg når hele familien skal på ferie sammen.

Høres det ut som ønsker du kjenne igjen? Da bør du vurdere en tur med hele familien. Ikke bare den tradisjonelle kjernefamilieferien med mor, far og barn - men en ferie hvor hele familien er sammen og kan konsentrere seg om hverandres selskap. Den slags reiser er vi veldig glade for å være behjelpelige med her hos Escapeaway.

Ferie med rikelig plass i familievennlige omgivelser

Nedenfor fremhver vi fire av de utmerkede feriestedene vi samarbeider med hos Escapeaway, som er spesielt egnet for generasjonsreiser. Men ikke fortvil: Vi har mange, mange flere - Italia utmerker seg i dette området, for eksempel ved å ha mange ferievillaer, hvor det er god plass til hele familien.

Kontakt oss hvis vi skal hjelpe deg å planlegge en fantastisk ferie i Italia i familievennlige omgivelser, hvor det er noe å gjøre for både de eldste og yngste i generasjonen.

Hotel Sovestro

Hotel Sovestro i Toscana. Hyggelig hotell i den vakre middelalderbyen San Gimignano, som er berømt for sine tårn. Hotel Sovestro restaurant er mer enn utmerket. Her spiser du bedre enn i det meste av Toscana og det sier ikke så lite. Hotellrommene er romslige med egen balkong eller terrasse og barna vil uten tvil være overlykkelige for barnebassenget. Voksne kan nyte roen ved voksen bassenget.

Villa Sciara Modo

Villa Sciare Modo på Sicilia. Familiedrevet ferievilla på frodig jord ved Etna. Et flott sted å ferie - fantastisk beliggenhet mellom vulkanen og havet. Utsiktene til Etna er med på å gjøre tur til Villa Sciare Modo uforglemmelig. Villaen er et helt lite eventyr i seg selv, med sitrontrær, oliventrær og grønnsakshage. De romslige leilighetene har eget kjøkken og dere vil elske å slappe av ved bassenget. Våren kommer tidlig til sørligste Sicilia, så her er sol-sesongen lenger enn i resten av Italia.

Villa Martina, Lucignano

Villa Martina, Lucignano i østlige Toscana. Plass er ofte passordet når tre generasjoner må reise sammen. Det er det i overflod her i Villa Martina som ligger nært den herlige middelalderbyen Lucignano. Her kan bo opptil 18 personer, hvis dere er enda flere er det mulig å leie nabovillaen. Villaen rommer både peis, kjøkken og bad med både badekar og dusj. Det store bassenget i den frodige hagen er perfekt for ren avslapping til alle generasjoner.

Podere La Pieve Vecchia

Podere La Pieve Vecchia på sandstrendene i Toscana. Gårdsferie ved havet i overdådige omgivelser. Her kan du nyte maten i en god restaurant på stedet som serverer en blanding av retter med kjøtt og fisk. Leilighetene er godt utstyrt og det finnes bassenger for både barn og voksne. I tillegg kan du grille og leie terrengsykler eller sykler for å utforske landskapet rundt deg.

La Collina dei Nebrodi

La Collina dei Nebrodi er et siciliansk landsted som kan bestilles privat til deg og ditt reisefølge. Sergios lille paradis opp i Nebrodi fjellene på Sicilias nordkyst ligger og ser ut over kysten mot de Æoliske øyer i horisonten. Alle rommene har eget bad og frokosten er inkludert i prisen, akkurat som når du er på ferie på et hotell. Fordelene stopper ikke her: Den karismatiske eieren Sergio er tilgjengelig under hele oppholdet og ordne alt fra middager til trekking-turer i fjellene. Som om dette ikke var nok, kan du og dine medreisende kombinere vakre dager på strendene nede ved kysten med utflukter til Etna. Gjør hele familien klar for et eventyr på Sicilia dere aldri vil glemme! 

Villa Irene

Villa Irene ligger ved strendene i Toscana og oppfyller de flestes drømmer om en villa ferie i Toscana. I tillegg til å være en stor og romslig villa med hele 20 senger, ligger Villa Irene perfekt i forhold til å imøtekomme både unge og eldre menneskers ønsker for ferien. Med privat basseng og gangavstand (100 m.) til nærmeste restaurant, trenger du aldri å gå langt for å spise godt. Barnas lengsel etter en badestrand innfries med bare 11 km. til kysten og sandstrendene. For de eldre blir det ikke bedre enn Toscanas severdige perler som San Gimignano, Volterra og Pisa, som alle er innenfor en behagelig kjøreavstand.

Agriturismo Le Querciole

Agriturismo Le Querciole tilbyr deg og din familie så mange fordeler at vi knapt vet hvor vi skal begynne. Dette unike landstedet med ikke mindre enn 6 leiligheter i en stor, fin olivenlund like utenfor den koselige byen Casciana Terme. Her er verten Gianluigi og hans familie tilgjengelig og sørge for at dere får en uforglemmelig ferie. Med både produksjon av olivenolje, vin, m.m, kommer dere aldri til å gå sulten til sengs. I byen, som ligger innen gangavstand, vil du finne et godt utvalg av restauranter. "Hjemme" på gården kommer barna til å elske bassenget, gressplenene og dyrene som Gianluigi stolt vise frem mens barna, nysgjerrige og glade, ser på.

Agriturismo Antico Fio

Agriturismo Antico Fio ligger i Casentinodalen i østlige Toscana og er utvilsomt stedet for deg hvis du reiser med et større selskap. Her får du god plass til både å leve og være sammen, ettersom de 11 leilighetene til sammen gir 44 skikkelig senger med mulighet for ytterligere 9 ekstra senger. Derfor kan du invitere "hele pukkelrygg familien" - og noen stykker til! På gården kan vi arrangere både frokost og middager, som settes inn i den vakre hagen med utsikt over den sjarmerende middelalderbyen Poppi, kun 2 km. unna.

Il Pozzo

Il Pozzo i østlige Toscana er landetstedet hvor det hele går opp i en høyere enhet. Den personlige og nærværende servicen fra Carla og hennes familie gjør at dere sannsynligvis vil få en toskansk venn for livet. De 9 leilighetene har egen uteplass. Deres varme og personlige interiør vitner om den kjærlige hånden familien driver stedet med. I spisesalen serveres det toskanske retter som få restauranter kan konkurrere med, som i mange tilfeller er laget av råvarer fra egen produksjon. Disse inkluderer olivenolje, vin og grønnsaker.

Når flere generasjoner reiser sammen blir samværet enkelt og meningsfylt

Generasjonsreise blir mer og mer populært i disse årene og det er forbundet med at flere og flere mennesker innser viktigheten av kvalitet på tvers av generasjoner.

Kanskje er du besteforeldre og opplever ofte at det kan være litt av en logistisk utfordring å få tid med barnebarna. Både fordi de har mange ting de skal i hverdagen og fordi du selv lever et aktivt liv. Når dere reiser sammen får dere tid til å kjenne hverandre på nye måter. Og ferier sammen med hele familien er en investering i tid, opplevelser og samhold svært få angrer på.

Inviter hele familien på en tur til Italia for å feire deres merkedager

Kanskje sår du overfor å skal feire enn stor begivenhet som en bursdag eller et sølv eller gull bryllup, og ønsker å gjøre noe helt spesielt - en feiring som hele familien vil se tilbake på med glede i årene som kommer.

Her er en generasjonsreise også et godt alternativ. Barn og barnebarn vil uten tvil glede seg over utsiktene til en ferie - og den eldste generasjonen feirer samtidig deres store dag med stil.

Ferie med barnebasseng, eget kjøkken - og tillatelse til høylytt lek

Når du trenger å bestille turen til tre generasjoner, er det selvfølgelig mange ting som må gå opp. Destinasjonen må være egnet for både barn og voksne - og barnebarn skal ha god plass til å boltre seg på. Det må gjerne være en interessant by eller en vakker natur i nærheten. Muligheten til å besøke et museum, kafé, teater eller lignende vil de voksne ofte sette pris på. Er barnebarna tenåringer  vil de sette stor pris på å kunne slappe av på stranden eller ved bassenget i flere timer hver dag.

Er de små er det er viktig å holde seg i barnevennlige omgivelser, setterom det også vil bli litt leven når det er full fart på feriegledene. Et barnebasseng kan også være godt å ha når de små skal underholde seg selv. Når dere reiser mange sammen er det ofte praktisk med eget kjøkken eller en restaurant på feriestedet dere bor på. Det gir fleksibilitet og mulighet til å spise i avslappende omgivelser.

Escapeaway har mange egenskaper som oppfyller kravene ovenfor - enten alle eller noen av dem. Se på mulighetene våres og drøm deg bort til vakre Italia med barn og barnebarn.