En guide til Italias beste hideaways

Det italienske landskapet utforskes best inne i landet. Selv om det er deilig å være på stranden, eller feriere i en buldrende metropol, er vi ikke i tvil om at man får oppleve det beste av Italia på et av våre såkalte "hideaways", hvor opplevelsen gir deg det lille ekstra - ikke bare når det gjelder høy kvalitet, men også å være midt i noe unikt - noe du ikke må dele med resten av verdens turister. 

Hos oss får du mer enn bare et sted å overnatte i løpet av din ferie i Italia. Vi setter nemlig ære i å finne autentiske og nye reisemål med en helt spesiell sjarm og gjestfrihet. Og om du liker de klassiske og turistvennlige reisemålene finner du naturligvis også dem i vår onlinekatalog. Utvalget er bredt og inkluderer alt fra små B&B, ferieleiligheter og byhoteller til selvstendige villaer, sjarmerende vingårder og feriesentre fulle av fasiliteter langs kysten. 

Banker hjertet ditt også for Italia?

Det gjør nemlig våre! Derfor gir vi deg gjerne erfaringsbasert og kompetent veiledning om hele Italia og alle våre hideaways i Italia. Og det koster deg ingenting. Mange av oss har bodd i Italia og noen snakker til og med italiensk, og det må du gjerne ta fordel av. Så om du har behov for tips om transport eller lignende kan du alltid spørre oss, for når vi reiser til Italia legger vi godt merke til mer enn bare våre feriehus!

Et "hideaway" er et hotell som ikke ligger midt i turistfellene, men som likevel har en flott beliggenhet, et sjarmerende interiør og en stemning som inviterer til avslapning og en følelse av frihet. Les videre nedenfor der vi anbefaler en rekke av våre beste hideaways i Italia. Felles for dem er at de er populære blant våre skandinaviske gjester, og alle gir inntrykk av å være noe helt spesielt.

Villas Costa d'Orlando på Sicilia

Hvis du ikke utbryter et aldri så lite "wow" når du ankommer Villas Costa d'Orlando så har du nok opplevd mer enn de fleste. En helt utrolig utsikt over havet med De Eoliske Øyer i det fjerne, og du blir innlosjert i din helt egen villa med privat basseng i fjellskråningen. Våre gjester er ikke i tvil om at dette er toppen av kransekaken når det kommer til italienske hideaways. 

Du bor også på nordkysten av dramatiske Sicilia, med kort avstand til vulkanen Etna og flere nasjonalparker. Fra Norge kan du fly til enten Palermo, Catania eller Trapani og nyte i en leiebil frem til Villa Costa d'Orlando. 

>> Les mer om Villa Costa d'Orlando her 

Residence Villa Sant'Alfonso på Amalfikysten

For storfamilien med barn finner du få steder så deilige som Residence Villa Sant'Alfonso. Her bor du i romslige leiligheter med en utrolig utsikt ned gjennom dalen og ut mot Middelhavet - en sann perle på Amalfikysten. Beliggenheten "oppe i bakkene" gir god luft på varme sommerdager, og den lille byen Scala ligger innenfor gangavstand. Hver leilighet har sin egen terrasse med nydelig utsikt og et stort basseng på deling.

Amalfikysten når enkelt fra flyplassen i Napoli, eller en av de to flyplassene i Roma. Lei en bil eller ta tog og buss helt frem til Scala. Ta en dag i Napoli, eller en tur opp på vulkanen Vesuv, eller se det legendariske, antikke Pompeii. 

>> Les mer om Residence Villa Sant'Alfonso her

Hotel Leopold i Cinque Terre

Som klistret til skråningen ligger Hotel Leopold og skuer ut over det asurblå havet utenfor det populære ferieområdet Cinque Terre i Liguria. I tillegg til panoramautsikt ved bassenget får du også en lang rekke små terrasser, som alle utnytter små fremspring og muligheter i terrenget. Sleng deg på solstolen i morgensolen, eller dra på utflukt i Cinque Terre hele dagen, før du returnerer til dette unike hideawayet og dets hyggelige vertsfamilie. 

På andre siden av bakken finner du togstasjonen som gir deg gode muligheter til å komme deg rundt i Cinque Terre, eller inn til Pisa eller Genova på utflukt. 

>> Les mer om Hotel Leopold her

Residence Celeste ved Comosjøen

Blant våre norditalienske hideaways er Residence Celeste en perle som sjarmerer de fleste. For selv om feriemagneten Comosjøen i seg selv legger opp til svært mange flotte beliggenheter, har denne gamle villaen, med sine sjarmerende og unike leiligheter, likevel fått en av de aller beste. Du bor høyt hevet over innsjøen med en helt vidunderlig utsikt, men samtidig med gangavstand til alt du har bruk for. 

Herfra er det kort avstand til den sveitsiske grensen - og dermed overkommelig kjøretid til Norge - og kun 15 minutter til fergen over til fabelaktige Bellagio

>> Her kan du lese mer om Residence Celeste

Bestill en reise til Italia på et av våre hideaways ovenfor til din sommerferie - eller kanskje en getaway på høsten. Ønsker du mer inspirasjon kan du benytte vår søkefunksjon der du kan peke ut et område og bruke forskjellige filtre til å finne akkurat det feriehuset du ønsker deg. Vi har et utvalg på over 1800 hoteller, feriehus og leilighetskomplekser, så det er garantert noe for enhver smak.

Hideaways i Italia

 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Sør-Italia
  194 hoteller
  Sør-Italia er perfekt for badeferie, familieferie, romantisk ferie, storbyferie eller for deg som vil utforske historien. Olivenlunder, sitrontrær, solmodne tomater, knasende sprø pizza og lokale viner. Velkommen!
 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Nord-Italia
  136 hoteller
  Nord-Italia er som en skattekiste. Her kan du oppleve krystallklare innsjøer som isoe innsjøen, vinregionene Franciacorta, Valpolicella og Prosecco samt romantiske Venezia. Velg en velutstyrt innkvartering som vil gjøre ferien behagelig og konsultere ... oss for å planlegge en spennende tur. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Sicilia
  75 hoteller
  En reise til Sicilia er en herlig opplevelse av vakkert landskap, vulkanen Etna, historiske kulturskatter og fine strender. Dette er en drømmeferien både for den historisk interesserte, den som vil bade og sole seg – og ikke minst den som vil spise godt!
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Toscana
  73 hoteller
  Toscana er med sine lange sypress-alleer, bølgende landskap av vinstokker og små vingårder selve essensen i italiensk landidyll. Samtidig er det en region som byr på storslått renessansekunst og utsøkt gastronomi i en perlerekke av berømte kulturbyer.
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Campania
  55 hoteller
  En reise til Campania er en sjanse til å oppleve Amalfikysten med noen av Italias mest idylliske kystbyer. Gå heller ikke glipp av de mange historiske severdighetene som Pompeii og Pæstum, og den spennende storbyen Napoli.
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Lazio
  55 hoteller
  Lazio er for mange hovedstaden Roma, som naturligvis er et besøk verdt. Men Lazio byr på så mye mer, fra den vakre kysten med byer som Sperlonga til vindistriktet Frascati som ligger inne i landet. Du kombinerer lett en ferie her med Amalfikysten ... eller Toscana. Les mer