Finn hotell eller feriehus til Høstferie i Italia

Reis med Escapeaway på høstferie til Italia og bo i et håndplukket feriehus

Italia er et opplagt reisemål hvis du vurderer å tilbringe høstferien sør for den norske grensen. En høstferie i Italia vil vanligvis bety behagelige temperaturer ettersom luften er høstklar og frisk, men fortsatt har et varmt skjær etter sommersolen. Selvfølgelig vil det bli generelt varmere jo lenger sør du tar sikte på.

Den italienske høsten er, som alle andre steder i Europa, variert, med mulighet for både stranddager og storbyferie i behagelige temperaturer. Hva med f.eks. en storbyferie i Roma, eller en tur til solrike Sicilia? Med Escapeaway er mulighetene mange, og vi byr på flere enn 1500 håndplukkede feriehus fordelt over hele Italia. 

Går høstferien til Italia kan du se frem til at været inviterer til behagelige spaserturer i løpet av dagen, at det er gode muligheter for å ta en svømmetur ved kysten - spesielt i Sør-Italia - og at lunsjen kan spises på fortauet ved en sjarmerende lunsjrestaurant. Mot kvelden senker temperaturen seg litt og det vil derfor være restaurantens finurlige interiør du studerer, fremfor gårdshagen og fortausplassen.

Årstiden er perfekt til å dra på fotturer, og her utmerker høydedragene i Toscana seg, samt deler av Appenninene, som fortsatt gir muligheter for fantastiske utsikter. Har du lyst til å dra på langtur kan du vende snuten mot "Italias hæl", regionen Puglia, med de pulserende havnebyene Brindisi og Bari, og naturligvis hovedbyen Lecce

Sicilia er et opplagt mål for høstferien da det her er fornuftige flyforbindelser (Sicilia har 4 flyplasser, og både SAS og Norwegian flyr til to av dem), og været er som oftest noe av det beste i Europa på dette tidspunktet. Her kan du oppleve aktive vulkaner, frodige plantasjer, inspirerende byliv og avsidesliggende landsbyer. Og da Sicilia er Middelhavets største øy sier det seg selv at du ikke kan oppleve hele øya på ét besøk, så sørg for å begrense deg til et mindre område. Vurderer du å tilbringe høstferien din i en av de italienske regionen kan du bruke søkemotoren på toppen av siden til å søke etter feriehus i uke 41. 

Aktiv høstferie i Italia

Mange nordmenn velger også å bruke høstferien sin på å dra på sykkelferie, enten langs landeveiene eller med terrengsykkel opp i fjellene. Her kan du virkelig få utnyttet det italienske landskapet til det fulle, og da trafikken på de klassiske feriemålene er mer redusert er det også mye tryggere. På dette tidspunktet er det også ofte mulig å leie feriehus i få dager av gangen (i motsetning til høysesongen), noe som kan gjøre det mulig å oppleve flere områder på samme tur. 

Italia har naturligvis også en rekke fantastiske golfbaner, og hvis du begynner å bli lei den norske høsten kan slutten av golfsesongen din få en boost med en høstferie i Italia. Der er gresset fortsatt grønt og omgivelsene er stort sett alltid storslåtte. Hva med et utslag fra en klippetopp, et lite chip fra vulkansk grus eller et bratt put inn til en tettklippet green i skyggen av pinjetrærne.