Hotellstjernerne i Italia er hovedsakelig basert på rommenes størrelse

Visste du at...

hotellstjernene i Italia hovedsakelig er basert på rommenes størrelse?

 

Her kommer vi med finurlige fakta om Italia og italienerne. Har du for eksempel tenkt over hva forskjellen egentlig er på 2**, 3*** og 4****-stjerners hoteller? Les de offisielle forskjellene mellom stjernene man gir til hotellene i Italia her.

Det første som blir tatt i betraktning når et hotell få tildelt stjerner er størrelsen på rommene. På hoteller med 1-3 stjerner kan du dermed være sikker på at et dobbeltrom er minimum 14 m² og badet 3 m², mens rommene på hotellene med 4-5 stjerner starter på 15 m² for dobbeltrommene og badene er i utgangspunktet 4 m².
Deretter vokser antallet stjerner hvis de kan tilby annet enn bemannet resepsjon (12-24 timer i døgnet), frokost, ukentlig skift av sengetøy og to ukentlige skift av håndklær, samt kullsyremaskin, og at det på rommene er mer enn bord og stol og håndvask. Dette er nemlig minimum for 1*-stjerners hoteller. Heis gir 2 stjerner. Tospråklig resepsjonist og bar, samt restaurantsal, internettilgang og hårføner på badet gir 3 stjerner. 4 stjerner står for roomservice, to daglige rengjøringer, trespråklige resepsjonister, nattevakt og parkering til 50% av gjestene. Og i den tunge enden skal det tilbys restaurant, døgnbemannet resepsjon, bar som er åpen 16-24 timer i døgnet, 24-timers roomservice og romnedkjøling i form av aircondition og møblement av stor komfort og kvalitet. Hvor mange stjerner kreves det for å gi deg et smil om munnen? Det er opp til deg å finne ut av.