Bilferie i Italia

Det beste med å dra på bilferie er friheten! Kjør med egen bil fra Norge til Italia, eller fly ned og skaff  en leiebil, så kan du nyte en bilferie i Italia helt i ditt eget tempo.

På en bilferie får du sett mye underveis, og du kan stoppe når du vil dersom noe fanger oppmerksomheten din. Kanskje er landskapet så overveldende (det er det ofte i Italia!) at du simpelthen må stoppe og ta et bilde, eller du ser en sjarmerende liten bistro i en bortgjemt landsby der menyen og duftene får munnen til å løpe i vann? Slike perler er mye lettere å få med seg på en uavhengig bilferie. Dessuten kan en bilferie ha store økonomiske fordeler, spesielt hvis dere er flere.

Spør oss om råd for bilferie i Italia

Med over 20 års erfaring med feriehus i Italia, stiller vi i Escapeaway gladelig med tips og råd når du planlegger bilferie. Vi elsker og kjenner det italienske landskapet godt, og vi hjelper deg gjerne med å skreddersy en reiserute basert på dine behov og ønsker. Vi tilbyr et håndplukket utvalg av over 1400 ferieboliger over hele Italia, med god beliggenhet i byer, landsbyer, på landet og ved kysten.

>> Les mer om bilferie

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Toscana, Cantagallo
 • Nærmeste flyplass: 34 km
 • Avstand til sentrum: ca. 4 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Sicilia, Scillichenti
 • Nærmeste flyplass: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 5.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Campania, Sant' Agnello
9,0
Fantastisk
1166 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 53 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Gode råd før bilferie i Italia

Det første du bør ta stilling til, er om du vil kjøre med egen bil hele veien fra Norge til Italia, eller om du vil fly til Italia og bruke leiebil. Du bruker selvsagt lenger tid på å kjøre hele veien, men kjøreturen er også en del av ferien, og det er mange spennende stopp du kan gjøre nedover i Danmark, Tyskland, Frankrike, Sveits eller Østerrike.

Om du kjører fra Norge til Italia, tenk over hvor mange pauser og overnattinger du trenger på veien. Dette avhenger naturligvis av mange faktorer: hvor du kjører fra, hvor langt sør i Italia du har tenkt deg, hvor mye trafikk du kan vente, hvor utholdende sjåføren(e) er, dagsformen, været, og mye mer. Har du barn med, tenk over hva som trengs for å underholde barn i bil. Noen barn takler lange kjøreturer fint, andre kan fort bli rastløse. 

Vil du heller bruke hele ferien i Italia, er det best å fly ned og bruke leiebil. Da sparer du noen dager i hver ende av ferien, og kan bruke mer tid til å utforske det fantastiske ferielandet Italia!

Kryss de italienske landegrensene

Kjøreturen til Italia fra Norge er spennende og full av inntrykk. Du kjører gjennom et imponerende landskap som er i konstant forandring – legg merke til hvordan arkitekturen, språket og maten forandrer seg jo flere mil du legger bak deg. Hvis du kommer fra Frankrike langs kysten fra Nice, får du oppleve Middelhavets vakre farger, eller de grønne omgivelsene i Piemonte litt lengre nord. Dersom du kommer fra Sveits, kan du kjøre gjennom den majestetiske Aostadalen, med høye fjell, isbreer, frodige skoger, blanke innsjøer og smale sidedaler.

>>> Les mer om bilferie til Piemonte her
>>> Les mer om reiser til Aostadalen her

Gjennom Alpene og ned til innsjøene

Hvis din bilferie går til hoteller eller ferieboliger ved Gardasjøen, Venezia eller Toscana. faller veivalget ofte på ruten gjennom Østerrike over Brennerpasset, som er det laveste passet i Alpene, eller gjennom Sveits og deretter via St. Gotthard- eller San Bernardino-passet. I Syd-Tirol kan du oppleve en rik gastronomi og et spektakulært fjellandskap mens du suser av gårde mot enten Gardasjøen eller Comosjøen - begge utrolig vakre  med flere innbydende småbyer.

>>> Les mer om bilferie til Gardasjøen
>>> Les mer om bilerie til Comosjøen her
>>> Les mer om bilferie til Venezia
>>> Les mer om bilferie til Toscana

Bilferie opptil 2000 km fra Norge

Har du en grense på 2000 km kjøring, når du frem til de nordligste regionene som Aostadalen, Syd-Tirol og Lombardia. Her er det utsikt mot Alpene og gode muligheter for en aktiv ferie for deg som er glad i fotturer. Ikke glem muligheten for en en storbyferie i Milano hvis du får lyst til å bruke litt av sommerferien på shopping i verdensklasse, hippe restauranter og severdigheter.

>>> Finn reiser til Lombardia

Hvis du har besluttet deg for å ta en ferie i Italia med egen bil er det mange herlige destinasjoner innenfor de magiske 2000 km rekkevidde. Destinasjonene er oppgitt med kjøreavstand fra Oslo.

Bilferier under 2000 km fra Norge

De store innsjøene:
- Comosjøen
- Maggioresjøen
- Ortasjøen
- Gardasjøen
- Ledrosjøen
- Iseosjøen og vindistriktet Franciacorta
- Luganosjøen

Andre destinasjoner:
- Milano
- Dolomittene
- Aostadalen

Bilferie opptil 2200 km fra Norge

Hvis du reiser opptil 2200 km, får du muligheten til å slappe av ved Middelhavet i Liguria eller ved Adriaterhavet på motsatt side av landet. Midt mellom de to havene kan du velge Gardasjøen, som også byr på gode muligheter for en sommerferie i solens tegn og mange opplagte utfluktsmål innenfor kort avstand. År etter år viser Gardasjøen seg å være en sikker "hit" for nordmenn på bilferie.

I vinregionen Piemonte kan du nyte det gode været mens du smaker på de fine lokale vinene og kanskje unner deg et "slow-food"-måltid. Eller du kan senke skuldrene ved de billedskjønne innsjøene i den nordlige delen av regionen.

Destinasjoner mellom 2100 og 2200 km fra Norge

- Den sørlige delen av Gardasjøen
- Øyriket Venezia
- Den kulturelle skattekisten Verona
- Vindistriktet Langhe i Piemonte
- Badeferie i Lido di Jesolo
- Badeferie i Bibione
- Cinque Terre i Liguria

Og litt lengre?

Hvis du er villig til å kjøre bare et par timer ekstra i forhold til Nord-Italia, kommer du til Toscana. Her er det nesten ingen grenser for hvilke aktiviteter og opplevelser du kan få! Du kan spasere rundt i fascinerende og maleriske kulturbyer, slikke sol på deilige sandstrender, eller hvis du vil nyte litt av verdens vakreste landskap med et glass vin i hånden (og atskillig flere i flasken du kjøpte på vingården), så er Toscana stedet for deg.

De få ekstra kilometrene lønner seg virkelig, og det største problemet er å velge mellom alle tilbudene. Og vi må ikke glemme at når du kjører selv er det gode muligheter for å ta med litt av Toscana hjem... på flaske.

Fordelen med å bruke fly og leiebil er selvsagt at du kan velge hvor som helst i Italia, uten at det blir for langt å kjøre. Fly ned til Sør-Italia og utforsk Puglia på Italias hæl, Campania eller hva med selve "fotballen" til støvellandet - Sicilia?

Bilferie mer enn 2200 km fra Norge

- Vindistriktet Chianti
- Storbyen Firenze
- Historiske Siena
- Grønne Umbria
- Den nordlige delen av Marche

Klar til å komme i gang med eventyret ditt i Italia?

Du kan søke etter ferieovernattinger i hele Italia med søkemotoren på toppen av siden, og finne akkurat det som passer deg. Kontakt oss gjerne med spørsmål når du planlegger bilferien din  -  vår mer enn 15 års lange erfaring med reiser i Italia gir oss kunnskapen til å hjelpe deg med stort sett alle dine spørsmål.

Du kan også starte fra forsiden og se et stort utvalg av hoteller i hele Italia.

Parkering i Italia - kan du fargekodene?

Når du skal parkere i Italia, skal du holde øye med fargene på parkeringsplassen. Enten er det hvite, gule eller blå. Det er viktig å vite på forhånd hva de betyr:

 • Blå betyr betaling for parkering - så let etter et parkometer.
 • Gul betyr at plassene er reservert til innbyggerne i området med spesiell parkeringstillatelse, så disse kan du ikke ta fra "la Signora" i sin lille FIAT 500.
 • Hvit betyr som regel at du skal forte deg å parkere, fordi de er gratis! Og det er førstemann til mølla. Som det er med alle regler, kan det forekomme unntak, men dette er en god huskeregel.

Internasjonale trafikknyheter én gang i timen

Når du suser ned gjennom Italia på den italienske "autostrada",  kan det være vanskelig å unngå de største køene og på forhånd kjenne til veiarbeid som GPS'en ikke har fanget opp. Da er vårt tips å høre på radiokanalen 103,30 FM, som blir fortløpende oppdatert på samtlige motorveier i Italia. Her sendes det ut trafikknyheter på tysk og engelsk nettopp for deg og dine medtrafikkanter som besøker italienske motorveier. God tur!