Langtidsferie i Italia

I Italia kommer våren tidlig, og sommeren varer til langt utpå høsten. Og selv i januar er klimaet mange steder mildt og behagelig. Dra på langtidsferie til Italia med Escapeaway, vi vet vet akkurat hvor du bør reise for å få en fantastisk tur.

Det er nydelig med et avbrekk fra hverdagen på den tiden av året hvor det gjerne er som mørkest i Norge. Reis til et sted hvor det føles som norsk sommer til langt ut i oktober, og vårblomstene kan finne på å titte frem overalt allerede i februar. Der du kan gli inn i det lokale hverdagslivet slik det tikker av gårde utenfor turistsesongen, og bo på et lekkert hotell eller i en fin ferieleilighet til en god pris.

>>> Vil du dra på langtidsferie? Kontakt oss her

Gi deg selv god tid – for eksempel tre eller fire uker – til å virkelig utforske feriestedet ditt til og la feriestemningen og avslapningen virkelig få satt seg helt inn i margen.

Vi i Escapeaway er eksperter på langtidsreiser og vet akkurat hvor i Italia du bør reise utenfor turistsesongen. 

>>> Vil du til Roma?
>>> Vil du til Sicilia?
>>> Vil du til Amalfikysten?
>>> Vil du til Sorrento?

Langtidsferie i Roma, ved Amalfikysten eller på Sicilia?

Hos Escapeaway anbefaler vi spesielt tre reisemål i Italia hvis du vil dra på langtidsferie utenfor sesongen:

Langtidsferie i Roma

Den evige stad, der livet leves i høyt tempo året rundt. Bo sentralt i metropolen Roma, og bli en del av storbylivet. Utforsk Romas mange historiske skatter og fabelaktige arkitektur i ro og mak uten å bli plaget av den voldsomme varmen som ofte rammer byen i høysesongen.

Bo rett ved Vatikanet på Residence Aurelia, hvor dere lett kommer dere til både Spansktrappen og Piazza Navona.

Finn din lokale favorittrestaurant der du får lyst til å komme tilbake hver kveld for å nyte et godt måltid, en espresso og betrakte livet rundt deg. De milde vintertemperaturene inviterer til mange behagelige spaserturer overalt i Romas storslåtte gater og smale smug, og allerede i mars begynner man så smått å merke at solen får mye mer kraft. Roma er rett og slett fantastisk året rundt.

>> Finn reiser til Roma her

Langtidsferie på Sicilia

Her varer sesongen for sol og varme mye lengre enn i det nordlige og sentrale Italia. De frodige markene er dekket med vårblomster allerede i februar, og du kan med litt hell svømme i havet til langt ut i november. En langtidsferie med fokus på strand- og badeliv er altså mulig på Sicilia en stor del av året, men du kan også bare nyte at det er mulig å spise lunsj utendørs på restaurantenes terrasser på behagelig vis nesten hele året rundt.

På Domus Mariae bor du i hjertet av den autentiske og levende byen Castellammare del Golfo.

Sicilia har, i tillegg til en vakker og fjellrik natur med mange små, skjulte strender på sørkysten, en rik og dramatisk historie. Det bevitnes av de mange greske templene, palassene fra barokken og de normanniske kirkene som pryder øya. Vulkanen Etna, som fortsatt er aktiv, er selvfølgelig særdeles interessant å besøke, og det får du rikelig med tid til på langtidsferien din på Sicilia.

>> Finn reiser til Sicilia her

Langtidsferie i Sorrento på Amalfikysten

På toppen av klippene, kun 25 kilometer fra den fascinerende ruinbyen Pompeii, ligger Sorrento og lokker med sin hyggelige, gamle bykjerne og sin ubeskrivelig flotte panoramautsikt Beliggenheten i Sør-Italia gjør at klimaet er mildt og behagelig størsteparten av året, noe soltørste reisende fra Nord-Europa har visst i 200 år.

Drar du på langtidsreise til Sorrento utenfor hovedsesongen, vil du følge i fotsporene til mange forfattere og kunstnere som ikke kunne slippe dette billedskjønne stedet. Vår egen Henrik Ibsen skrev Peer Gynt i Sorrento – og at man kan bli inspirert til stor kunst av omgivelsene vil du raskt forstå hvis du velger Sorrento som stedet for din langtidsferie.

Selv om byen nå for tiden har fokus på og lever av å motta feriegjester, har den bevart sin sør-italienske sjarm. Her vil du kunne få en vidunderlig avslappende ferie utenfor sesongen, og Sorrento er helt ideell som base når du vil utforske Amalfikysten, den travle storbyen Napoli, vulkanen Vesuv og Napolibuktens øyer, som f.eks. Capri. Det er dessuten lett å finne restauranter med velsmakende mat til særdeles rimelige priser i Sorrento.

>> Finn resier til Amalfikysten her
>> Finn reiser til Sorrento her

Fordeler med langtidsreiser i Italia vår, høst og vinter


Kortere køer på museer og ved severdigheter
Det er mye godt å si om å reise i de periodene da mengden av feriegjester på de populære destinasjonene er betydelig mindre enn i juni, juli og august – de månedene man vanligvis betegner som høysesongen. Du vil for eksempel oppleve at det er lettere å komme seg rundt på de berømte museene og ved de store severdighetene. Du vil få mye mer ro til å nyte storslåtte øyeblikk, og du kan også oppleve at lokale – for eksempel museumsansatte – har bedre tid til å veilede deg og øke din forståelse og verdsettelse av kunsten eller de historiske minnesmerkene du ser på.

Du kan delta i spennende lokale festivaler som finner sted ulike tider på året
Når du reiser utenfor sesongen, vil du også få mye bedre sjanser til å kunne delta på små, lokale festivaler. Det kan f.eks. være Napolis årlige filmfestival om høsten, eller det årlige karnevalet om vinteren. Det kan også være Romas jazzfestival i oktober, eller kanskje det frister å komme ned til mandelblomstringsfestival på Sicilia i februar?

Sjekk de lokale forholdene før du bestiller langtidsferien din utenfor sesongen
Vil du på langtidsferie i lavsesongen eller i ytterkantene av høysesongen, bør du først finne ut hvordan sesongene er på det stedet du skal reise til.  For eksempel er det landsbyer i Nord-Italia der høysesongen er vinteren, da de stort sett utelukkende fungerer som skiferie-destinasjoner.

I Roma er påskeferien en kort høysesong i seg selv, i tillegg til sommesesongen. Derfor kan du ikke forvente gode priser og fritt valg av feriehus i Roma i påskeuken, eller forvente at det ikke er lange køer til severdighetene. Men bare noen få dager etter påskeuken er byen helt annerledes; fortsatt fylt til randen av liv og røre, men ikke like overfylt av pilegrimer og vanlige, nysgjerrige feriegjester.

Med Escapeaway har du mange muligheter til å komme deg på langtidsferie og for å reise utenfor høysesongen – for ikke å glemme et hav av muligheter for å få oppleve den uslåelige kombinasjonen av disse to.

Før og under reisen din kan du med fordel benytte deg av våre lokalkjente medarbeideres ekspertise til å få det beste ut av ferien din i Italia.

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Sør-Italia, Campania, San Cipriano Picentino
9,7
Fantastisk
80 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 76 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, San Gimignano
9,4
Fantastisk
780 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Nord-Italia, Liguria, Bocca di Magra
8,4
Meget bra
292 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 76 km
  • Nærmeste strand: ca. 160 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)