Reiser til Bagnoregio

Hvis du søker på navnet Bagnoregio, er du nesten garantert å finne flest bilder av den nærliggende og veldig vakre middelalderbyen Civita di Bagnoregio. Denne er mest kjent for sin spektakulære beliggenhet på toppen av en smal fjellrygg. Det kalles La Città che Muore (den døende byen), men om sommeren er det rikelig med liv i byen med tusenvis av besøkende daglig. Den har altså fått tilnavnet fordi den bratte delen av fjellryggen under byen sakte, men sikkert smuldrer bort. Det gjøres forsøk på å forhindre dette, men det kan godt være en fåfengt kamp mot naturens krefter.

Disse problemene er ikke nede i Bagnoregio selv, som denne beskrivelsen egentlig handler om. Dette er en litt nyere landsby som ligger lenger ned på en større del av den samme fjellryggen. Til tross for at det ikke er helt den samme eventyrlige middelalderske atmosfæren som Civita di Bagnoregio tilbyr, er denne byen absolutt ikke uten sjarm. Ikke minst fordi du på en tur hit vil oppleve et mer autentisk italiensk landsbyliv. Den gamle byporten og den vakre katedralen vitner også om at denne Bagnoregio også har en lang historie. Du vil også tydelig merke dette når du går gatelangs på de brosteinsbelagte gatene mellom de koselige byggene.

Restauranter og shopping

Mens den nærliggende, berømte middelalderbyen bare har omtrent et dusin innbyggere om vinteren, vitner Bagnoregio om et mer ekte landsbyliv med sine 3.650 faste innbyggere. Det betyr også du finner det meste av det du måtte trenge på turen her. Dette  inkluderer et godt utvalg av spisesteder, supermarkeder og små butikker. Ikke overraskende overlever mange lokale hoteller, restauranter og andre bedrifter stort sett på de mange besøkende som kommer for å se Civita di Bagnoregio. Det føles imidlertid ikke for turistifisert her, og du har en god sjanse til å finne steder  som serverer deilige regionale retter på menyen.

Utflukter

På en tur til Bagnoregio er det en selvfølge å ta en nærmere titt på Civita, som ligger innen gangavstand. Selv om det ikke er veldig stort, kan du bruke litt tid på å utforske denne unike middelalderbyen. Du har også muligheten til å oppleve atmosfæren der tidlig om morgenen eller om kvelden, når det bare er noen få dagsturister igjen. Den berømte nabobyen er imidlertid langt fra det eneste interessante utfluktsmålet innen rekkevidde.

Det er blant annet mindre enn 20 minutter å kjøre ned til Bolsena, som ligger i det nordvestlige hjørnet av Lago di Bolsena. Her er en liten strand hvor du kan ta en forfriskende dukkert i den store innsjøen. Pass på å ta deg god tid til å rusle rundt i byens utrolig stemningsfulle gamle bilfrie sentrum.

Du vil finne en overflod av pittoreske landsbyer og storslått natur i dette nordvestlige hjørnet av Lazio, som grenser til Umbria og Toscana. Vi anbefaler derfor å leie en bil når du reiser til Bagnoregio, slik at du får sett alt det flotte som dette området kan tilby.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Bagnoregio