Parco dei Mostri ved Bomarzo

Besøk Monsterparken

I Lazio finner du tre vidundelige, historiske fotspor: etruskernes, romernes og middelalderens. Men i Bomarzo finner du et fjerde spor, nemlig dette unike "kunstverket" Parco dei Mostri - Monsterparken. Når du trer inn i denne parken møtes du av overraskelse på overraskelse i form av fantastifulle og mytologiske dyr og figurer som er hugget ut i stein.

På sitt gods ved Bomarzo fikk prinsen Pier Francesco Orsini bygget en labyrint av symboler i 1552, der man kunne streife rundt mellom enorme statuer og fryktinngytende monstre til man gikk seg vill. Etter sin død ble parken etterlatt, og først flere århundrer senere ble den i 1954 restaurert og gjort tilgjengelig igjen av Giovanni Bettini.

Overraskelse på overraskelse

I Lazio finner du tre vidundelige, historiske fotspor: etruskernes, romernes og middelalderens. Men i Bomarzo finner du et fjerde spor, nemlig dette unike "kunstverket" Parco dei Mostri - Monsterparken. Når du trer inn i denne parken møtes du av overraskelse på overraskelse i form av fantastifulle og mytologiske dur og figurer som er hugget ut i stein. Eksempler er elefanten som holder på å trampe en kriger i hjel, en kamp mellom drager, et troll hvis åpne munn er et ypperlig sted å nyte lunsjen sin - bare for å nevne noen få. Skulpturene er utformet av store klippeblokker som synes å bryte frem fra jorden.

Fasiliteter

Som seg hør og bør kan du selvfølgelig få kjøpt små suvenirer i parken, og du finner både en bar, en selvbetjent restaurant, en lekeplass til barna, en fotballbane, et piknikområde og toaletter her. Parken er åpen alle ukens dager hele året fra kl. 08:00 til solnedgang.