Flyplass Roma Ciampino

Flyplass Roma: Ciampino

Romas flyplass Ciampino (flyplasskode CIA) er den nyere flyplassen Roma Fiumicinos lillebror. Men den forholdsvis lille flyplassen som ligger omtrent 12 kilometer fra den italienske hovedstadens sentrum, har i de siste årene opplevd en sterk vekst, ikke minst takket være tilstedeværelsen av lavprisselskapet Ryanair.

Flyplassens beliggenhet er ikke bare ideell hvis du reiser på storbyferie til Roma, men også som utgangspunkt for deg som drar på kjør-selv-ferie i Italia, spesielt til områder sør for Roma. Hvis du for eksempel skal feriere på Amalfikysten eller i Sorrento kommer du deg raskt avgårde langs den sørgående motorveien.

Jeg har selv flydd til og fra flyplassen Ciampino en gang, og hvis jeg skal nevne en fordel må det være at ting fungerer svært effektivt her, helt fra ankomst til avreise, inkludert leie av bil. Når det er sagt, bærer Ciampino preg av å være en flyplass for lavprisselskaper som Ryanair og Wizz Air, så hygge og sjarm er ikke akkurat noe som kjennetegner Ciampino.

Flyselskaper

Antallet flyselskaper på Romas flyplass Ciampino er ganske beskjedent. I tillegg til charterfly er det først og fremst lavprisselskapene Ryanair og Wizz Air som betjener denne bynære flyplassen. Flyplassen benyttes også til privatfly men hvis du ikke flyr med Ryanair eller Wizz Air kommer du nok til å ankommer Leonardo da Vinci-flyplassen som ligger ca. 30 kilometer vest for Roma. Her flyr stort sett alle andre kjente flyselskaper til.

Flyruter

Ryanair har mange ruter fra europeiske flyplasser til Ciampino, blant annet fra København og Billund, men ikke fra Norge. I skrivende stund kan du fly til Roma fra Oslo året rundt med både SAS og Norwegian (da lander du på Fiumicino, ikke Ciampino). Vi har laget en oversikt med alle flyruter til Italia og her kan du alltid se aktuell informasjon og sammenligne priser på flybilletter.

>> Se oversikt over flyruter til Italia

Avganger og ankomster

Skal du fly til eller fra Romas flyplass Ciampino kan du her se aktuelle ankomst og avreisetider og evt. se om ditt fly er i rute eller forsinket. Klikk på linken under for å se aktuelle flyavganger og ankomster:

>> Se aktuelle avganger og ankomster

 

Innsjekksterminal på Romas flyplass Ciampino

Foto: Det er kun en terminal som gjennomfører innsjekk på Ciampino

Lokal transport

Det er ingen togforbindelser fra flyplasen, men det går til gjengjeld atskillige busser inn til togstasjonen Termini i sentrum av Roma. Regn med at turen tar ca. 40 minutter. Du finner bussene rett utenfor internasjonale avganger. Det er i tillegg flere taxiselskaper som betjener flyplassen. Taksten er fastsatt av myndighetene og inkluderer bagasje (se mer på flyplassens hjemmeside, du finner link under informasjon og kontakt lengre nede).

Bilutleie

Hvis du foretrekker å fortsette til ferieboligen din i en leiebil er det mulig å ta kontakt med et av de mange internasjonale og nasjonale bilutleieselskapene som holder til på flyplassen. Disse finner du ved innkjørselen til flyplassen ved P8-parkeringen. Det går gratis shuttlebuss fra flyplassen bort hit. Husk at uansett hvilket bilutleieselskap du leier bil hos så er det alltid en god idé å lese godt gjennom leiebetingelsene, spesielt hos de billige lavprisselskapene som også holder til på Ciampino.

>> Finn priser på bilutleie i Italia

Fasiliteter på flyplassen

Romas flyplass Ciampino har et rimelig begrenset, men fortsatt utmerket utvalg av kaféer og barer. I tillegg finner du fasiliteter som minibanker, et postkontor og vekselsbyrå.

Kart over Ciampinos terminal

Foto: Kart over Ciampinos terminal (klikk på kartet for å se det i full størrelse)

Informasjon og kontakt

Herunder har jeg samlet informasjon med linker til andre hjemmesider om Romas flyplass Ciampino

Adresse og kontakt

Rome Ciampino Airport
Via Appia Nuova 1651
00040 Roma Ciampino, Lazio
Italia

Telefonnummer: 0039 06 65951

Flyplasskode: CIA

Her finner du mer informasjon om flyplassen Ciampino og din ferie i Roma

All ovenstående informasjon, inkludert foto og kart om Romas flyplass Ciampino, er hovedsakelig hentet fra flyplassens offisielle hjemmeside som du finner her. Informasjonen er å betrakte som en veiledning til deg som skal på ferie til Roma og tar forbehold om feil og endringer.

Følg flyplassen på Facebook og Twitter. Bemerk at Aeroporti de Roma driver begge flyplassene (Ciampino og Fiumicino) i Roma.

Du er naturligvis også alltid velkommen til å kontakte oss i Escapeaway for mer informasjon om din reise til Italia, og få gode tips og råd til valg av det riktige hotellet eller ferieleiligheten i Roma. Les evt. også våre artikler om storbyferie i Roma.

Se flyplassens beliggenhet på kartet

Her på kartet kan du se flyplassens beliggenhet. Du kan også se hvilke severdigheter som venter på deg i Roma, og naturligvis også våre håndplukkede hoteller og ferieboliger. Klikk på kartet for å få det større.