Flyplass Roma Leonardo da Vinci Fiumicino

Flyplass Roma: Leonardo da Vinci - Fiumicino

Romas flyplass Fiumicino er også kjent som Roma Leonardo da Vinci International Airport Fiumicino (flyplasskode FCO), og er Italias største og en av de travleste flyplassene i Europa med millioner av reisende årlig. De gode transportforbindelsene inn til Roma gjør den til et opplagt valg for deg som vil oppleve den enestående kulturarven og atmosfæren i den gamle storbyen. Fra Romas flyplass er det også lett å fortsette videre til de mange andre byene innover i landet eller langs kysten i Lazio-regionen.

Flyselskaper

Italias største flyselskap, Alitalia, har hovedbase på Romas flyplass. I tillegg betjener flyplassen en lang rekke store og små flyselskaper som blant annet inkluderer SAS, Norwegian, KLM, British Airways og lavprisselskaper som Vueling og easyJet.

Flyselskapet Alitalia har base på Romas flyplass Leonardo da Vinci Fiumicino

Foto: Alitalia har i mange år vært det nasjonale flyselskapet i Italia, og er i skrivende stund det største selskapet på flyplassen Fiumicino.

Flyruter

For norske reisende går det direkteflygninger fra Oslo med Norwegian, SAS og Vueling. Fra Romas flyplass går det i tillegg flere andre ruter til både nasjonale og internasjonale destinasjoner, så mellomlandinger er fullt mulig.

Romas flyplass Fiumicino

Foto: De fleste alminnelige ruteflyselskaper som flyr til destinasjoner i Europa går fra terminal 3 på Fiumicino, mens lavprisselskaper som easyJet avgår fra terminal 2. Flyplassen har i alt 5 terminaler (foto er fra terminal 3).

Lokal transport

Fra togstasjonen inne på flyplassen går det avganger flere ganger i timen inn til Romas sentrum. The Leonardo Express går hvert 30. minutt (oftere i travle perioder) og det ankommer regional- og lyntog med forbindelser til mange andre byer i Italia. Det går også forskjellige busser inn til sentrum av hovedstaden, og turen tar som oftest knapt en time. Følg skiltene inne på flyplassen til de forskjellige bussholdeplassene.

Hvis du skal reise med buss, tog eller taxi inn til sentrum kan du finne mer informasjon om lokal transport her:

>> Informasjon om transport fra flyplassene i Roma

Bilutleie

Det er skilting fra ankomsthallen mot bilutleieselskapenes parkeringshus. Adskillige internasjonale og nasjonale utleiere er til stede på flyplassen med et stort utvalg av leiebiler. Flyplassen ligger tett på motorveien A91 som igjen har forbindelser til ringveien som går rundt Roma. Dermed er det enkelt å fortsette videre fra flyplassen til ferieovernattingen din i egen bil.

>> Sammenlign priser på leiebiler i Italia

Fasiliteter på flyplassen

I tillegg til fasiliteter som minibanker, informasjonsskranker og vekselsbyråer finner du et omfattende tilbud av butikker og spisesteder på Romas flyplass Fiumicino. Butikkområdet "Shopping by Rome" rommer over 200 forskjellige butikker med alt fra italienske luksusmerker til lokale delikatesser.

Kart over terminaler på Romas flyplass Fiumicino

Foto: Kart over alle terminaler på Romas flyplass Fiumicino (Klikk på kartet for å se det i stor størrelse)

Ankomster og avganger

>> Se ankomster og avganger her

Informasjon og kontakt

Adresse og kontakt

Aeroporti di Roma S.p.A.
Roma Leonardo da Vinci International Airport
Via dell’Aeroporto di Fiumicino 320 P.O. Box
68 I-00050 Fiumicino, Lazio
Italia

Email: aeroportidiromaspa@pec.adr.it

Flyplasskode FCO

Du kan se aktuelle flyavganger og lese mer på flyplassen offisielle hjemmeside her. Du kan også se filmer på flyplassens You Tube-kanal eller følge flyplassen på Google+.

Se flyplassens beliggenhet på kartet