Storbyferie i Roma

Roma er en av de mest spennende byene du kan reise til i Europa, enten for en langhelg eller en lenger storbyferie. Historiske skatter, storbyliv og et fantastisk utvalg av restauranter venter!

Bestill både fly og hotell hos Escapeaway, vi har stort utvalg av spesielle hoteller og ferieleiligheter.

Italias pulserende hovedstad var en gang i tiden sentrum i et av verdenshistoriens mektigste imperier, og byen er fortsatt en av Europas mest storslåtte hovedsteder. Det er umulig å kjede seg i Roma, samtidig som dere blir fascinert av kontrasten ved å drikke en kjapp espresso på en moderne kafé med utsikt over fortidens vakre ruiner. Dette er en by der overdådige fontener fra barokken står side om side med stilfulle renessanse-palasser.

I Roma er det ekte sydlandske værforhold med lange, varme somre, korte, milde vintre og spesielt behagelige temperaturer om høsten og i vårmånedene. Roma er verdt et besøk året rundt, men de beste månedene – rent værmessig – er nok april, mai og oktober. Midt på sommeren kan det fort bli veldig varmt.

Reiser dere i skuldersesongene, kan dere enten oppleve en tidlig vår siden varmen kommer til Roma før den treffer Norge, eller dere kan unnslippe den norske høstens regn og rusk. Men vær oppmerksomme på at det er ekstra mange feriegjester i Roma i påskeuken. Da valfarter kristne fra hele jorden til Vatikanet for å oppleve påsken i Pavens by. Det er en stor og unik opplevelse, men vær forberedt på store menneskemengder de fleste steder i Roma i løpet av påsken.

Korte byturer til Roma

Selv om det er fullt mulig å bruke en uke eller mer på å utforske Roma, er en langhelg ofte en god måte å få et inntrykk av byen. Dere kan gå på oppdagelsesferd i dagtimene, og nyte livet og slappe av på kvelden med en forfriskende aperitiff og et lekkert italiensk måltid på en av byens mange fremragende restauranter. En langhelg i Roma med Escapeaway gir dere et herlig avbrekk fra hverdagen.

Hvis dere kun har en langhelg tilgjengelig, er det viktig at dere bor sentralt. Det kan dere med Escapeaway; vi vet hvor de beste hotellene ligger. Når dere ankommer Roma og har sjekket inn, anbefaler vi å begynne med en spasertur i kvartalet rundt hotellet. Det er en deilig og avslappende måte å starte ferien på, samt den beste måten å danne et inntrykk av nærområdet. Hvis dere er sultne etter å se mer av byen med det samme, gjør dere lurt i å hoppe på buss nummer 110. Den går fra sentralbanestasjonen (Stazione Termini), men dere kan også høre i resepsjonen hvor nærmeste holdeplass er. Bussturen er en billig måte å få et godt overblikk over Romas sentrum på.

Hotellet deres kan også gi råd om de mange spennende, guidede turene som tilbys i hovedstaden. Det er mange muligheter med dyktige guider som kan gi dere en god, personlig opplevelse og lære dere mye om Den Evige Stad.

>> Les mer om storbyferie

Kart over Roma

Populære hoteller i Roma

Italia, Lazio, Roma
8,8
Meget bra
2521 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Lazio, Roma
8,9
Meget bra
1304 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Avstand til sentrum: ca. 800 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Lazio, Roma
9,4
Fantastisk
1082 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Severdigheter i Roma

Colosseum
Colosseum er naturligvis et must-see når dere reise til Roma. Den imponerende strukturen som blant annet ble brukt til romernes blodige gladiatorkamper, ble påbegynt av keiser Vespasian i år 70 e.Kr. Hans sønn Titus fullførte bygningsarbeidet 10 år senere.

Da amfiteateret var intakt, kunne det romme opp til 50 000 tilskuere, og 76 av de 80 inngangene ble benyttet etter hvilken samfunnsklasse du tilhørte (de fire siste ble kun brukt av høyerestående innbyggere og gjester). Den romerske keiseren hadde naturligvis sin egen inngang. Det er en helt spesiell opplevelse å stå midt på plassen og bare absorbere Europas historie med lydene av moderne Romas travelhet i bakgrunnen.

Spansketrappen
Den nydelige Spansketrappen er en annen verdensberømt severdighet i Roma. Den ligger ved Piazza di Spagna, som er oppkalt etter den spanske ambassaden som holdt til her en gang i tiden. Trappen ble oppført og finansiert av en fransk diplomat som ikke hadde lyst til å vade gjennom gjørmen hver gang han skulle opp til kirken Trinita dei Monti. Den var ferdig i 1725 og benyttes i dag mer enn noensinne, både av nysgjerrige reisende som beundrer dens skjønnhet, og av Romas daglige fotgjengere.

>> Se vår mer utdypende artikkel om severdigheter i Roma her

Mat og drikke i Roma

Roma er en av de byene i verden som byr på størst variasjon innen mat og drikke av høy kvalitet. Det italienske kjøkkenet er verdensberømt for sine klassiske retter man aldri blir lei av. Men selv om du vet alt som er verdt å vite om italiensk mat, så har du ikke opplevd det beste av det beste før du inntar en lekker pastarett på en av Romas mange stemningsfulle trattoriaer.

Stikk for eksempel inn på den tradisjonelle trattoriaen La Campana, som har eksistert siden 1600-tallet og som fortsatt er familiedrevet. Her kan dere smake på fettucini så al dente at man kan bli frelst av mindre – gjerne med trøfler når det er sesong for det. Utenfor trøffelsesongen må dere "nøye" dere med grillet lammekjøtt og ferske, stekte grønnsaker.

Uansett hvor i Roma hotellet deres ligger, vil det alltid være mulig å kunne spasere til et tradisjonelt og lekkert spisested med rimeligere priser enn i Norge. Det er heller ikke vanskelig å finne en hyggelig bar der dere kan nyte hverandres selskap, et glass vin og fornemmelsen av Roma - som aldri sover.

Gled dere til storbyferie i Roma med Escapeaway.

>>> Gå til hovedsiden reiser till Roma her