Reiser til Velletri

Ferie i vinområde med Roma innen rekkevidde

Velletri ligger ca. 40 km sør for Roma i området Castelli Romani med både vingårder, innsjøer, kupert terreng og historiske byer, som vinbyen Frascati.

Byen huser ca. 50 000 innbyggere og har et godt handelsliv som tiltrekker seg et stort nedslagsfelt. Via Appia Nuova, den første og viktigste av de romerske veiene til hovedstaden, krysser også Velletri.

I litt nyere tid var byen i 1849 basen til Garibaldi-troppene fra Napoli, som forgjeves prøvde å erobre pavestatene. I 1944 ble byen utsatt for massive bombeangrep som ødela store deler av Velletri. Byen har derfor ikke et stort vell av veldig gamle bygninger, noe den lange historien ellers begrunner.

Velletri ligger på siden av det vulkanske fjellet Monte Artemiso. De nærmeste strendene er ved Nettuno, ca. 30 km unna. Byen huser ca. 50 000 innbyggere og har derfor et godt handelsliv.

Kart over Velletri

Klikk på kartet nedenfor for mer informasjon om hoteller og andre feriehus i byen, samt en oversikt over avstander til flyplasser og byer i Nord-Europa.Hotell, villa eller ferieleilighet?

På Escapeaway tilbyr vi deg mer enn 1500 feriehus i Italia - inkludert et bredt utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter i Lazio-regionen.

Hvis du ønsker å bo i Velletri, kan du raskt få en oversikt over tilgjengelige feriehus i og rundt byen ved å bruke søkemotoren ovenfor.

Er det landlig idyll du drømmer om? Da kan det være lurt å vurdere å ta en ferie på en agriturismo i Italia - også kalt vingårdsferie. Her er det rikelig med frisk luft, og fokuset er vanligvis på god mat og vinopplevelser. Du kan imidlertid også velge steder hvor du bor i en ferieleilighet og står selv ansvarlig for all matlaging.

Hvis du har spørsmål om de forskjellige fritidsboligene, eller ønsker hjelp til å ta det riktige valget, er du velkommen til å ringe oss for en prat om hva du skal velge og hvorfor.

Hvis du vil oppleve flere ulike regioner i Italia, kan du selvfølgelig også velge å bo på forskjellige steder i løpet av ferien.

Transport

Italia har flere internasjonale flyplasser. Den nærmeste av disse er Roma Ciampino, som ligger bare 25 km unna. Hvis du lander her, kan du raskt ankomme feriehuset ditt med bil.

Det går også tog og busser til Velletri fra Roma. Noe som gjør byen til en åpenbar base hvis du vil utforske den vakre hovedstaden.

Med en tilgjengelig bil i løpet av ferien din er det imidlertid ikke bare lett å komme seg til og fra flyplassen, men du har også flere muligheter for å dra på utflukter til andre av regionens interessante severdigheter.

Restauranter og shopping

Det er mange spisesteder å velge mellom i Velletri. På samme måte trenger du ikke å forlate byen for å handle de daglige nødvendighetene, samt hvis du foretrekker å ta vare på matlagingen selv i løpet av ferien.

Utflukter

Bortsett fra det åpenbare utfluktsmålet Roma, er det mange andre spennende severdigheter i nærheten av Velletri. Besøk for eksempel Villa d'Este og Villa Adriana nær byen Tivoli for å oppleve fantastiske eksemplarer av renessansestil.

Hvis du vil kombinere kulturhistorie med mosjon, er det åpenbart å gå en tur langs Via Appia. Vær imidlertid oppmerksom på at det er først etter San Sebastian-katakombene at du går på veier med lite trafikk.

Hvis du er på ferie med barna, vil det nesten helt sikkert vekke glede med en tur til en av fornøyelsesparkene utenfor Roma eller muligens en shoppingtur til det store Castel Romano Designer Outlet med et vell av fristende butikker.

Lokal link

Byens offisielle hjemmeside finner du her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Velletri