Reiser til Liguria

Ferie med høy klasse på Den italienske riviera. Bestill en reise til Liguria med fly, feriehus og evt. leiebil.

En reise til Liguria betyr et frodig, dramatisk og solrikt landskap, som bare skal nytes og inntas langsomt. Liguria er bratte fjell, blomsterkledde bakker og solfylte kystlinjer på samme sted.

Liguria kalles også "Blomsterkysten" på grunn av sin enorme eksport av blomster – det milde klimaet er perfekt for blomsterdyrking. Kystregionen er en av de smaleste og minste i Italia, og grenser til Provence i Sør-Frankrike.

90% fjell, 100% ren ferie

Liguria består av 90% fjell, og til tross for regionens beskjedne størrelse er både Alpene og Appenninene representert her.  Det deilige klimaet og den fjellrike naturen gjør Liguria til et godt utgangspunkt for en badeferie. Små sandstrender som avløses av klipper finner du rett i nærheten av flere av Ligurias idylliske byer. Kyststrekningen vest for Genova er preget av sandstrender, mens den østlige delen har et mer dramatisk landskap med bratte klipper og små fjell. Fra Liguria er det også mulig å ta mindre avstikkere til naboregionene Piemonte eller Toscana.

Naturreservatet Cinque Terre

Et av Ligurias mest berømte områder ligger øst for Genova og heter Cinque Terre (de fem byer). Området er perfekt for turgåing, da det byr på en helt unik natur med bratte klipper, sjarmerende landsbyer og trivelige sandstrender. Landskapet består av små pastellfargede hus, omkranset av naturlige terrasser på de bratte klippeavsatsene der lokalbefolkningen dyrker vindruer. De fem byene er (fra nordvest) Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Vernazza er en av de minste av byene, og regnes som en av de vakreste og mest pittoreske fiskerlandsbyene på Den italienske riviera. Før var det kun mulig å komme til byene med båt, men i dag finnes en effektiv jernbane som forbinder byene. Du kan også ta fjellskoene fatt og gå fra by til by via de mange turstiene.

Romantisk ferie

Finn deres kjærlighetsrede i Liguria, og gå hånd i hånd langs Kjærlighetsstien "La Via dell'Amore" ved Cinque Terre, der flere forelskede par har etterlatt hengelåser med deres initialer på, som et symbol på deres evigvarende kjærlighet.

Cinque Terre-området er ideelt for en romantisk ferie med sine pastellfargede hus, dramatiske kystlinje og vakre landskap. Liguria kryr av romantiske omgivelser, som den vakre havnepromenaden i Portofino, eller den innbydende stranden i Moneglia. Forelsk dere i de sjarmerende middelalderbyene innover i landet, og beundre de fargerike blomstene som dyrkes rundt omkring på Rivieraen.

Nå kan du bestille din reise til Liguria direkte hos Escapeaway - inkludert flybillett, leiebil på flyplassen, og våre kjente, håndplukkede feriehus av høy kvalitet. Og alt dette til markedets beste priser, slik at du kan få en billig reise til Liguria med alt inkludert - og sikret av Reisegarantifondet. 

Bruk vår søkemotor til å sette sammen reisen din fra flyplassen i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bodø, Tromsø, Haugesund, Kristiansand eller Ålesund, til ankomst i Liguria.

Hvilken flyplass i Liguria?

Det er mulig å fly med mellomlanding(er) til flyplassen i Ligurias hovedby Genova. Men den liguriske geografien har aldri vært perfekt for store flyplasser, så de fleste velger å heller ta et direktefly – eller et fly med én mellomlanding – fra en av de norske flyplassene til enten Nice i Frankrike, Torino i Piemonte, Milano i Lombardia eller Pisa i Toscana. 

>> Les mer om Torino Caselle Flyplass
>> Les mer om Milano Malpensa Flyplass
>> Les mer om Milano Linate Flyplass
>> Les mer om Pisa Flyplass

Fly direkte til Liguria eller med mellomlanding

I vår søkemotor kan du søke etter reiser til Liguria fra 9 norske flyplasser til alle større flyplasser i Italia. Reisen foregår med rutefly, noe som gir deg optimal fleksibilitet. Kan du leve med å ikke selv bestemme helt presis avreisedag eller -tidspunkt, kan du finne et direktefly til en av flyplassene i nærheten av Liguria. 

Er du litt mer spesifikk, er det kanskje nødvendig med en mellomlanding. Du har også mulighet til å velge forskjellige flyselskaper, inkludert lavprisfly, noe som ikke finnes i andre søkemotorer. Samtidig er du og din ferie sikret av Reisegarantien. 

Alt du trenger å vite om Liguria

Liguria ligger ut mot det liguriske hav i den nordvestlige delen av Italia, omgitt av Frankrike mot vest, Piemonte mot nord og Emilia-Romagna og Toscana mot øst. Regionen er en av de minste og mest fjellrike regionene i Italia.

Til tross for sin fjellrike karakter er Liguria mest kjent for sin fantastiske kyststrekning som er 350 kilometer lang, og ofte går under navnet Den italienske riviera – andre ganger Blomsterkysten (Riviera dei Flori) på grunn av de mange blomstene i dette området. Den liguriske kysten har et mildt klima året rundt, da den ligger i le av Appenninene, og byr på ideelle bademuligheter med mange deilige, hvite sandstrender, steinstrender og klippeformasjoner. Noen av de beste strendene finner du i Diano Marina, Levanto og Alassio. 

Det mest kjente og populære stedet i Liguria er naturreservatet og de fem byene – til sammen kalt Cinque Terre – som ligger øst for Genova. Dette kystområdet, som er på UNESCOs liste over verneverdig verdensarv, byr på en helt unik natur som egner seg perfekt for fotturer. Her er det billedskjønne fiskerlandsbyer, bratte klipper, små bukter, laguner og strender, naturlige terrasser med vinranker og oliventrær – og ikke minst fantastisk havutsikt. Dessuten byr de fem byene - Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore - på en rik kulturhistorie som er verdt besøket i seg selv.

Reisemål i Liguria

 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Sestri Levante
  6 hoteller
  I Sestri Levante får du på mange måter alt det beste som Liguria har å by på. På denne halvøya er du omgitt av et betagende landskap av fjell og hav, samtidig med at området byr på utallige spennende kulturelle opplevelser.
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Diano Marina
  5 hoteller
  Diano Marina er en vaskeekte badeby i Ligurias vestlige del tett på franskegrensen. Her kan du nyte det solrike klimæt på Blomsterrivieræns supre strender, utforske et rikt utvalg av restauranter eller bruke den hyggelige byen som utgangspunkt ... for utflukter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Monterosso al Mare
  4 hoteller
  Monterosso al Mare er en av Cinque Terres fem vakre byer. Her har du strender og restauranter, og en nydelig, pastellfarget liten by å forelske deg i. For ikke å snakke om muligheter for fantastiske fotturer.
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Santa Margherita Ligure ligger på Den liguriske riviera øst for Genova. Med sine deilige strender, sitt utvalg av restauranter og butikker og tilbakelente atmosfære, er det perfekt for en avslappende ferie.
 • Gjesteanmeldelser 8,0
  Loano
  3 hoteller
  Den 2 km lange stranden er hovedattraksjonen i Loano, men det er mye mer å oppleve på denne delen av Den Italienske Riviera. Etter en avslappende stranddag eller utflukt kan du avslutte med et lekkert måltid på en av den gamle bydelens hyggelige ... restauranter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Moneglia
  3 hoteller
  Moneglia er med sin beliggenhet tett ved noen av Den Italienske Rivieras vakreste byer og naturområder ideell for en ferie der avslapning og aktive opplevelser kombineres. Etter en dag brukt på vandrestiene i de grønne fjellene langs kysten ... kan du vende tilbake til Moneglia for å ta en dukkert ved byens deilige strand og deretter sette deg til rette på en av de mange gode restaurantene. Les mer

Populære hoteller i Liguria

Italia, Nord-Italia, Liguria, Rapallo
8,5
Meget bra
1059 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 40 km
 • Nærmeste strand: ca. 650 m
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Liguria, San Remo
8,7
Meget bra
1611 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 68 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Liguria, Diano Marina
8,9
Meget bra
365 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 102 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

350 km med kyst

Ligurias kystlinje strekker seg fra den franske grensen og helt ned til Toscana i den nordligste delen av Middelhavet. Bak kysten ruver Appenninene og gir le for de kalde nordavindene. Dette medvirker til et mildt klima året rundt og gir ideelle bademuligheter på de flotte strendene.

Langs kysten finner du både hvite sandstrender, rullesteinsstrender og klipper. Det er flest strender i den vestlige delen, noe som nok har bidratt til at strendene her er mer turistpreget og folksomme enn i øst. I den østlige delen av Liguria kan du utforske de flotte klippeområdene som flankerer Cinque Terre-byene, og slikke sol på de naturlige strendene langs turstiene.

De beste strendene

Noen av de beste strendene finner du i Diano Marina, Levanto og Alassio. Hvis du foretrekker klippebading og mindre strender, er Cinque Terre et godt utgangspunkt for en badeferie i Liguria.

Hva sier gjestene i Liguria?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 627 anmeldelser