Reiser til Bordighera

Sjarmerende by med historisk promenade

Nyt ferien i ditt eget tempo i denne klassiske liguriske kystbyen. Det milde klimaet, de vakre omgivelsene og flere gode restauranter blander seg sammen og skaper en herlig riviera-stemning. Her er det plass til alle, og mulighetene til å utforske både naturen og historien er mange.

Ligurias lengste promenade

Bordighera kan skryte av å ha Ligurias lengste promenade som dekker hele 2 kilometer. Den kalles Passeggiata Argentina og ble innviet i 1947 av den berømte presidentfruen Evita Perón. Området lever av turisme, olivenolje og blomsterdyrking i stor skala. I tillegg til de mange drivhusene som er bygget på terrasser oppetter skråningene kan du bl.a. besøke Giardino Esotico Pallanca, en botanisk hage med kaktus og andre planter fra sørlige strøk.

Blomsterrivieraen: Riviera dei Fiori

Byen er en del av Blomsterrivieraen, og fra april til juni er det en sann eksplosjon av farger og dufter fra blant annet jasminblomster. Engelske og russiske adelsfolk og kongelige som Dronning Victoria og Dronning Margherita av Savoia (Italias siste dronning) elsket å feriere i Bordighera. Selv kunstneren Claude Monet besøkte området for dets lys og farger, noe som resulterte i ikke mindre enn 34 vakre malerier.

Ut mot havet

Her befinner du deg faktisk på Ligurias sørligste punkt, ute på pynten Capo S. Ampelis, der du på klare dager kan se både Monte Carlo og Korsika hvis du er heldig. Det er ca. 20 km til grensen til Frankrike, og du er midt mellom fasjonable Sanremo og grensebyen Ventimiglia. Bordighera har tidligere vært et yndet feriested for velstående engelskmenn som bl.a. bygde Det Internasjonale Biblioteket og Den Anglikanske Kirken som begge i dag blir brukt til utstillinger og konserter, i tillegg til Bordighera Lawn Tennis Club. Fra Bordigheras lille havn går det båtturer til Santuario dei Cetacei, et maritimt område mellom Genova, Toulouse, Sardinias nordkyst og Toscana, der det er gode muligheter for å treffe på delfiner, hvaler og seler.

Billedskjønn kyststrekning

Englenderne dro ofte til Bordighera om vinteren da mikroklimaet her er spesielt mildt og kyststrekningen er veldig idyllisk med godt bevart ligurisk arkitektur i karakteristiske pastellfarger. Strendene i Bordighera er greie (småstein) og hvis du er på jakt etter klassiske sandstrender er det bare å besøke nabobyene Sanremo og Arma di Taggia.Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Bordighera