Reiser til Cervo

Forelsk dere i yndige Cervo

Besøk denne erkeliguriske og pastellfargete kystbyen som klamrer seg til klippesidene ved Middelhavet. Nyt den fantastiske havutsikten og de sjarmerende spisestedene i middelalderbyen Cervo.

Cervo blir ofte referert til som en av Ligurias flotteste byer. Den har hevdet seg på den prestisjetunge listen over Italias vakreste og best bevarte middelalderbyer (I Borghi più Belli d'Italia), og det er verken lov eller mulig å kjøre bil i de smale gatene.

Nyt utsikten

Byen reiser seg som en kjegle opp fra havet, og jo høyere opp mot toppen dere kommer, jo flotte utsikt får dere. Kjør opp bak byen og parker ved Cervos høyeste punkt; Piazza Castello. Her ligger det for øvrig en familierestaurant som kan skryte av å kunne servere både utsøkt mat og byens beste utsikt på den deilige terrassen. Ta en kopp kaffe og en matbit med en uslåelig havutsikt som bakteppe, før dere begir dere ut på en opplevelsesrik byvandring. Husk gode sko da det er hovedsakelig brostein og trapper som preger de sjarmerende smauene.

Besøk barokkirken

Sitt på den brede kirketrappen foran Giovanni o dei Corallini og se havet bre seg ut foran den åpne plassen med alle dens små restauranter og uteservering. Den store kirken ble bygd på slutten av 1600-tallet med penger som byen tjente på korall-fiske, derav den siste delen av navnet. Avlegg også den eldre kirken Oratori di Santa Caterina fra 1300-tallet et besøk. Få med dere en klassisk konsert inne i kirken i forbindelse med en av byens to musikkfestivaler; kammermusikk i juli og annen klassisk musikk i september.

Dypp dere i Middelhavet

Selv om Cervo er en kystby, er det ikke stranden som er dens største severdighet. Det er en utmerket rullesteinsstrand der dere kan slikke sol og avkjøle dere i de salte bølgene, men da togskinnene skiller stranden fra byen er togstøy uungåelig. Legg turen til sandstrendene i San Bartolomeo al Mare og Diano Marina; bare hopp på toget og etter kun 5 minutter befinner dere dere i sistnevnte - en genial plan for å slippe å lete etter parkeringsplasser i sommervarmen!

Lokale markeder
Forvill dere i folkelivet på et av de to torsdagsmarkedene i Cervo. De er begge åpne fra 08:00 - 14:00, og det ene ligger i Via N. Sauro og det andre (kun åpent i sommermånedene) ligger på Piazza Stazione.

Bestill deres ferieovernattinger i Cervo

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Cervo og i resten av Liguria. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Cervo