Reiser til Cinque Terre

De fem små landsbyene langs Liguria-kysten, med sine pastellfargede hus og eventyraktige sjarm er blitt et superpopulært feriemål, både for vandreglade og de som vil ha en romantisk ferie. Finn reiser til Cinque Terre inkl. fly og hotell eller ferieleilighet.

Utrolig utsikt og nye overraskelser rundt hvert hjørne på de snirklete stiene og veiene er en del av opplevelsen når du reiser til Cinque Terre. La deg forføre av dette utrolige området, med fem unike byer som perler på en snor.

Folk reiser gjerne langt for å få oppleve billedskjønne fiskerlandsbyer, panoramisk havutsikt og flotte naturlandskap. Og Cinque Terre treffer blink på alle punkter. Bestill hotell, feriehus eller ferieleilighet i Cinque Terre her. 

Cinque Terre ligger flott til langs den østlige delen av Den italienske riviera på grensen til Toscana. De fem byene Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore ligger på rekke og rad på klippeutspring langs kysten, og de billedskjønne byene kan ta pusten fra de fleste og slå beina under resten. 

Et helt spesielt sted

Cinque Terre er et fredet område som huser noe av det vakreste Italia har å by på. Landskapet er dramatisk og unikt, og tidligere generasjoner har bearbeidet fjellskråningene så de i dag bugner av vinstokker og oliventrær, ispedd med karakteristiske og fargerike hus.

Det er ikke mange tiårene siden de fem byene ble forbundet med veinettet, og de har beholdt sin opprinnelige sjarm. Fra Levanto eller Punta Mesco går det gamle turstier til Monterosso. Monterosso er en attraksjon både kunstnerisk og naturmessig. Her er det gamle Aurora-tårnet, som skiller den gamle bydelen fra den nye, og kirken St. Frans absolutt verdt et besøk.

Cinque Terre er verdensarv

Området er verdenskjent for de unike turstiene – et eldgammelt stisystem som forbinder de fem kystbyene og danner rammene for en aktiv ferie. Noen stier er brede nok for bruk av terrengsykler og avslappende rideturer, men dersom du ønsker å gå hele veien fra Monterosso til Riomaggiore er det bare én ting å gjøre – ta på gode tursko og sett av en hel dag til opplevelsen. Vi gjør oppmerksomme på at området er blitt en naturpark,  derfor må du nå betale en avgift underveis på turen for å besøke området.

Fra Monterosso til Riomaggiore

Hvis du går fra Monterosso til Riomaggiore er du halvveis fremme når du kommer til Corniglia, så da er det kanskje på tide med en liten pause. Heldigvis er det en nydelig strand her som du kan avkjøle deg på. Fra Corniglia går ferden videre langs bukten til Manarola, og videre herfra anbefaler vi å gå langs Via dell’ Amore (Kjærlighetsstien). Den er hugget ut i klippene og byr på barske omgivelser og en praktfull utsikt over havet.

Tursystemet:

Åpne stier:
På den populære turstien Sentiero Azzurro som forbinder de fem byene, og som inkluderer betalingsstier, er det i skrivende stund mulig å gå tur langs disse strekningene:
- Monterosso -> Vernazza
- Vernazza -> Corniglia
- Manarola -> Corniglia (kan være periodevis stengt pga. vedlikeholdsarbeid)

Videre er det mange gratis og mindre trafikkerte stier i området, hvor du kan nyte havluften og de svimlende panoramautsikter, som for eksempel disse strekningene:
- Monterosso -> Madonna di Soviore -> Vernazza (lang)
- Monterosso -> Levanto (via Punta Mesco)
- Manarola -> Volastra -> Corniglia (som et litt utfordrende alternativ til strekningen Manarola -> Corniglia)
- Manarola -> Riomaggiore, også kalt Kjærlighetsstien
- Campiglia -> Riomaggiore
- Campiglia -> Portovenere
- Samt mange andre strekninger oppe bak byene i Cinque Terre

Merk: Ettersom området har en del bratte fjell kan det fra tid til annet være skred på turstiene, noe som medfører til at enkelte strekninger i kortere perioder kan være stengt for besøkendes sikkerhet mens de reparerer skadene.

Reis med båt eller tog mellom byene

Det er god togforbindelse mellom alle byene i Cinque Terre, og togene går flere ganger i timen. Men byene forbindes også med små turbåter, og du får et imponerende syn når du seiler langs denne fagre kysten. I hardt vær må man dessverre innstille båtturen, da de fleste av byene ikke har noen skikkelig havn. Billettene til turbåtene kan kun kjøpes i billetlukene på kaia i fire av byene (ikke mulig å få kjøpt i Corniglia, da det ligger for høyt) og ikke i velkomstsentrene, som oftest er å finne ved togstasjonene.

Monterosso er den største av byene og den eneste som har en ordentlig badestrand – et godt valg for barnefamilier. Alternativt kan vi anbefale de nærliggende byene Moneglia og Levanto – begge har barnevennlige strender samt direkte togforbindelse til Cinque Terre-byene.

Hotell, villa eller ferieleilighet?

Hos Escapeaway kan vi tilby deg mer enn 1500 feriehus i Italia - deriblant et bredt utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter langs kysten i Liguria.

Bruks søkemotoren ovenfor til å få et kjapt overblikk over tilgjengelige feriehus i Cinque Terre. Oversikten inkluderer alle former for overnatting. Skal du for eksempel på ferie med en større gruppe, kan vi anbefale muligheten for å leie en villa. Så har dere basseng, hage og mye plass helt for dere selv i ferien.

Har du spørsmål, eller gjerne vil ha hjelp til å treffe rett valg, er du velkommen til å ringe oss for å slå av en prat om hva du bør velge og hvorfor.

>> Les mer om hotell i Cinque Terre her

Transport til Cinque Terre

Cinque Terres nærmeste flyplasser er Pisa, Genova og Firenze. Fra Pisas flyplass er det kun en liten times kjøretur til La Spezia som er inngangen til Cinque Terre, og du kan ofte finne direktefly til Pisa Flyplass i høysesongen, mens både Genova og Firenze kan kreve en aldri så liten mellomlanding.

Du kan også reise inn til en av de større flyplassene i Milano eller Roma, men med vesentlig lengre kjøretid opp til Cinque Terre. Men jernbanenettet i Italia er godt utbygget, så dersom du ikke ønsker å kjøre selv er det fint mulig å bli transportert med offentlig transport hele veien.

Restauranter og shopping

Etter en herlig og innholdsrik fottur er det gode muligheter for å slappe av og komme til kreftene igjen med et lekkert måltid på et av områdets mange gode spisesteder. Cinque Terre er kjent for sitt gode kjøkken med et rikt utvalg av fiskeretter.

Har du leid ferieleilighet med kjøkken, kan du få det meste hos byens kjøpmenn. I tillegg kan det anbefales å handle på markedene i området, der du finner gode råvarer og tradisjonelle produkter fra regionen.

Utflukter

Hele ferien kan lett brukes på å nyte livet i de fem små byene, men det er også mange interessante utfluktsmål videre i innlandet og langs kysten.

Du er for eksempel ikke langt fra stranden Punta Corvo, som ansees for å være en av Italias beste. Her kan du nyte Middelhavet på sitt beste. Men turen ned dit er ikke for dem som er dårlige til beins, selv om det er rekkverk store deler av veien. På den andre siden er den vakre strandlagunen verdt alle anstrengelsene med sin sorte sand og nydelige utsikt mot Portovenere.

I tillegg har du muligheten til å dra på dagsturer til interessante byer som Firenze og Pisa i naboregionen Toscana, der du finner et hav av spennende historiske severdigheter, restauranter og shoppingmuligheter.

Hoteller i Cinque Terre

Populære hoteller i Cinque Terre

Italia, Nord-Italia, Liguria, Sestri Levante
9,0
Fantastisk
1096 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 64 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Liguria, Moneglia
8,6
Meget bra
203 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 130 m
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Liguria, Sestri Levante
8,9
Meget bra
694 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 58 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Cinque Terre - pakkereiser med reisegaranti

 • Reis med Escapeaway til Cinque Terre og velg blant det store utvalget av hoteller, villaer og ferieleiligheter.
 • Bestill reisen din på nettet inkl. fly, hotell og evt. leiebil eller transport, og få best mulig pris.
 • Når du bestiller en pakkereise, er du automatisk dekket av pakkereiseloven og reisegaranti, i tillegg til at vi har tegnet utvidet ansvarsforsikring.
 • Med Escapeaway Reiser kan du reise til alle flyplassene i Italia, og du velger selv reiselengde og reiseperiode.
 • Skal du reise til Liguria er det mest benyttede flyplassene Pisa, Firenze, Genova og evt. Nice i Frankrike. 

Kart over Cinque Terre og andre reisemål i Liguria

Bruk kartet til å finne ditt hotell i Cinque Terre eller på et av de mange andre reisemålene i Liguria. Du kan også se avstandene fra flyplassene på kartet, samt de mange spennende severdighetene i regionen. 

Reis fra ni forskjellige flyplasser i Norge

Med Escapeaway kan du fly fra hele ni forskjellige flyplasser i Norge, men de beste forbindelsene finner du fra de fire største flyplassene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger - men det er også mange gode og billige flyruter med kun ett stopp til Italia fra Bodø, Tromsø, Ålesund, Haugesund og Kristiansand.

I skrivende stund kan du fly direkte til Pisa fra Oslo, og Pisa er den flyplassen med direktefly fra Norge som ligger nærmest Cinque Terre. Du kan også vurdere å fly til enten Firenze, Milano, Genova eller Nice. I søkemotoren kan du selv sette sammen reisen din og du kan se priser på fly til de forskjellige flyplassene, samt avstanden til hotellet ditt. 

Bestill en billig leiebil på flyplassen

Den absolutt letteste måten å komme fra flyplassen til Cinque Terre på, er med en leiebil. Hos Escapeaway Reiser samarbeider vi med en håndfull utvalgte bilutleieselskaper som aller er kjent for å gi god service. Vi samarbeider bl.a. med Avis , SIXT car rental, Hertz og Europcar. Bestiller du en pakkereise vil du automatisk bli tilbudt leiebil eller transport når du bestiller reisen din, men skal du kun bestille en billig leiebil kan du sammenligne priser på leiebiler på alle flyplassene og i større byer som f.eks. Pisa via linken nedenfor. 

>> Sammenlign priser på bilutleie i Pisa

Bilferie i egen bil er naturligvis også en mulighet, da Liguria ligger i den nordlige delen av Italia. Vil du reise i egen bil, kan du lese mer om bilferie til Cinque Terre her

Ferieleilighet eller hotell?

Escapeaway er spesialist på reiser til Liguria og tilbyr et stort utvalg av håndplukkede hotell, ferieleiligheter og villaer. Ønsker du å tilbringe ferien på et lite, familiedrevet hotell i vannkanten, eller kanskje er det viktig med barnebasseng, eller vil du heller bo i din egen ferieleilighet og bare nyte utsikten på balkongen? Finn ditt hotell eller din leilighet i Cinque Terre ved å benytte filtrene i søkemotoren. 

Hva kan du oppleve i Cinque Terre?

Cinque Terre er en del av Den italienske riviera i Liguria-regionen nord-vest i Italia. Kystområdet er ca. 12 kilometer langt og består av en nasjonalpark og fem landsbyer som har gitt navn til området. Landsbyene er Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Kystlinjen, de fem landsbyene og de omkringliggende fjellskråningene er alle offisielt en del av nasjonalparken og er blitt erklært verneverdig verdensarv av UNESCO.

Cinque Terre byr på hyggelige fiskerlandsbyer, et nettverk av fine, gamle turstier med panoramisk havutsikt, en rik gastronomi og noen av Italias vakreste kulturlandskaper. 

Et stisystem forbinder de fem kystbyene, så du har mulighet for å vandre fra by til by hvis du føler for det. På noen stier er det også mulig å kjøre med terrengsykkel eller ri på hest. Blant de mest kjente turstiene i området - mellom Manarola og Riomaggiore - er den såkalte Kjærlighetsstien som er hugget ut i klippene og byr på en vakker utsikt over havet. Hvis du ikke orker å gå mellom byene, kan du ta toget, det er avganger flere ganger i timen. Byene er også forbundet med turbåter når det ikke er hardt vær.

 • I Monterosso er det en familievennlig sandstrand, forrevne klippekyster og en stemningsfull middelalderby
 • I Vernazza finner du de vakre, pastellfargede husene som ligger helt nede ved havet og en liten sandstrand
 • Corniglia ligger høyt på et klippefremspring med en usedvanlig slående panoramautsikt
 • Manarola byr på en fantastisk utsikt og en sjarmerende stemning i hovedgaten som fører ned til den lille båtplassen
 • Riomaggiore regnes for å være den arkitektoniske perlen blant de fem byene.

Og sist, men ikke minst, er Cinque Terre et godt utgangspunkt for dagsutflukter til andre interessante steder i nærheten, f.eks. strandlagunen Punta Corvo – som regnes for å være en av de vakreste strendene i Italia – med sin svarte sand og flotte utsikt mot Portovenere. Du kan også velge å dra på dagsturer til interessante kulturbyer som Firenze og Pisa. 

Bestill reiser til Cinque Terre på nettet og få billigst mulig pris

Escapeaway er vi kjent for personlig service, og du er naturligvis alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss hvis du vil få et skreddersydd tilbud på  en reise til Cinque Terre, eller hvis du bare vil få noen gode råd til valg av hotell eller reisetips. Men er du på jakt etter billigst mulig pris på reisen din, gjør du lurt i å bestille den på nettet i søkemotoren vår, der vi sammenligner priser fra alle flyselskapene. Da er du alltid er sikker på å få best mulig pris. 

Lokale linker

Du kan finne aktuelle oppdateringer for turstier og annen informasjon om Parco Nazionale delle Cinque Terre på den offisielle hjemmesiden her.

Hva sier gjestene i Cinque Terre?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 397 anmeldelser