Gårdsferie på en sjarmerende Agriturismo ved Cinque Terre

Ferie på en agriturismo ved Cinque Terre

Cinque Terre er et av de mest naturskjønne områdene i Italia, og som alle Italia-fans vet sier det en hel del. Med de dramatiske klippekystene, bratte vin-terrassene, sjarmerende olivenlundene, fargerike blomstene og eldgamle, små landsbyene i vannkantetn, er Cinque Terre et ekte paradis for turgåere.

Et perfekt sted å dra på ferie for deg som elsker å oppleve at natur, kultur og historie går opp i en høyere enhet. Området står på UNESCOs liste over uvurderlig verdensarv. 

Historiske fiskerleier i Cinque Terre

Å gå på tur er den foretrukne aktiviteten blant mang gjester i Cinque Terre, og ruten mellom de 5 oker- og aprikosfargede fiskerleiene - Monterosso al MareVernazzaCornigliaManarola og Riomaggiore - er verdensberømt. Det samme er selve byene, for både deres skjønnhet og deres unike, historiske verdi. Men du behøver ikke å være en hardbarket turentusiast for å kunne nyte ferien din i Cinque Terre til det fulle. Det er mulig å komme seg til alle byene med bil; men du kan ikke kjøre inn i bykjernen og parkering er vanskelig og dyrt. Hvis du vil komme deg rundt til byene på en mer komfortabel måte enn ved å gå kan det anbefales å ta toget; det stopper nemlig i dem alle. En både hurtig og behagelig måte å oppleve Cinque Terre på, selv om du selvfølgelig ikke kommer like tett på naturens vidundere som når du tar beina fatt. En kombinasjon av tog og fotturer er også en opplagt mulighet. 

Når du utforsker fiskerlandsbyene kan du ta så mange pauser du vil med fersk mat og et kalt glass hvitvin på en av de lokale restaurantene - og en svømmetur i Middelhavet er en fantastisk måte å kjøle ned på før du spaserer videre til neste by på ruten. 

Ferie på landet OG badeferie

Å bo på en agriturismo tett på Cinque Terre gir deg den perfekte muligheten for å kombinere avslapning, turgåing, utforskning og badeferie. Du befinner deg jo på Den Italienske Riviera, så havet og stranden er aldri langt unna. Selv om de fleste agriturismoer har basseng - i noen tilfeller med en ganske fantastisk utsikt over havet og det dramatiske kystlandskapet - kan det være greit å ha muligheten for å avveksle med en dukkert i det behagelige, friske, turkisgrønne havvannet og koble av med en dag på stranden. 

En agriturismo i Cinque Terre utgjør en ideell ramme rundt en ferie der du både kommer deg langt vekk fra hverdagens stress, har masse plass og frisk luft rundt deg og samtidig bor tett på kulturelle severdigheter. Det er en deilig måte å nyte ferien på for både par og familier, og i de fleste tilfellene kan du velge å bo i leilighet. Komforten og privatlivet har dermed gode kår. 

Når du har besøkt de 5 berømte landsbyene kan du eventuelt vende nesen mot sør og tilbringe noen timer i for eksempel den historiske havnebyen Genova, der Columbus angivelig ble født, og der den herlige, gastronomiske oppfinnelsen pesto stammer fra. Her kan du beundre mange interessante palasser og kirker, samt arkitektur og malerier av høy histiorisk og kunstnerisk verdi. 

Tre agriturismoer ved Cinque Terre

Det finnes ingen agriturismoer inne i selve Cinque Terre, som for øvrig er en nasjonalpark. Men du kan komme meget tett på, og nedenfor kan du lese mer om tre anbefalelseseverdige agriturismoer der du kan unne deg en flott ferie med din familie eller partner i nærheten av uforglemmelige Cinque Terre. Vi har selvfølgelig flere, og du er alltid velkommen til å spørre oss hvis du vil ha tips og råd. 

Agriturismo Olivium
Et lite drømmested å dra på ferie til. Her foregår, som navnet antyder, produksjon av lekker olivenolje. Oljesmakinger kan arrangeres. Her bor du i La Spezia, og herfra reiser du til Cinque Terre med tog på et kvarter. Landstedet er ren sjarm med leiligheter og basseng, og du finner to spisesteder innenfor 1,5 km avstand. 

Agriturismo L'Amandola
Stemningen er magisk her på dette meget personlige og deilige feriestedet i utkanten av badebyen Levanto. Etter kun 4 minutters togtur befinner du deg i Cinque Terre. L'Amandola har både boblebad og basseng, og produserer velsmakende råvarer som bl.a. brukes til det hjemmelagde syltetøyet som serveres til frokost. Mulighet for matlagingskurs. 

Agriturismo Golfo dei Poeti
Poetisk? Ja, ikke minst når det gjelder den fabelaktige utsikten fra infinity-bassenget. Ved siden av finner du et mindre basseng med boblebad. Det lille bassenget er kun 90 cm dypt og passer fint til barn, men er ikke et ordentlig barnebasseng. Barna dine vil elske dette uforglemmelige feriestedet, for her er det både høns, griser, tamme geiter og andre gårdsdyr, samt ponnier og hunder. Få middagen levert fra en nærliggende restaurant og spis den på din egen terrasse. 

>> Les mer om agriturismo

Kart over Cinque Terre