Bilferie og Kjør-selv-ferie til Cinque Terre

Møt magiske Cinque Terre på en kjør-selv-ferie i eget tempo

Liguria, også kjent som "Den Italienske Riviera" har en av de vakreste og mest karakteristiske kyststrekningene i Støvellandet. Her finner du hyggelige byer med middelalderstemning, badestrender, vill natur og lekker gastronomi.

Med andre ord er Liguria et sted du bør vurdere hvis du ønsker "full pott" på kjør-selv-ferien din til Italia - og å oppleve den uforglemmelige naturparken Cinque Terre er et must når du befinner deg i denne delen av landet. 

Turgåing mellom klipper og middelalderbyer

Cinque Terre er et vidunderlig område, og hvis du er natur- og historieelsker har du kommet til rett sted. Naturparken består, som navnet antyder, av fem små, pittoreske, historiske kystbyer: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Når disse byene, det blomstrende, frodige landskapet og de råe klippeformasjonene mellom dem skal utforskes kan du følge turstiene som forbinder alle de fem byene. La bilen stå på parkeringsplassen ved feriehuset ditt og opplev et hjørne av Italia du sent kommer til å glemme. Området er ikke så stort, og de fleste turene tar et par timer. Husk gode sko, solkrem og masse vann. 

Fly eller kjør selv til Cinque Terre

- og utforsk området med leiebil, til fots eller med tog på ferien din

Når du har kommer til Cinque Terre med bil fra Norge er det fristende å også bruke bilen for å komme seg rundt i naturparken, og ikke bare som et transportmiddel til feriestedet. Dette anbefale vi ikke da veiene er meget smale og fulle av svinger. Dessuten er det ikke mulig å komme seg inn i landsbyenes historiske sentre med bil. Men det er parkeringsplasser i alle fem byene, så det er ikke umulig å innta Cinque Terre med eget kjøretøy - selv om vi som sagt ikke anbefaler det. Hvis du ikke føler for å finne frem turskoene i varmen er det enkelt og komfortabelt å ta toget fra by til by. Det er den billigste og raskeste måten å få sett hele Cinque Terre på.

Hvis du flyr lander du mest sannsynlig i enten Pisa, Genova eller Firenze hvis målet er Cinque Terre. Fra Pisas flyplass tar det ca. en time å kjøre, så da kan det være lurt å leie en bil du kan hente på flyplassen. Det er naturligvis også mulig å komme seg til Cinque Terre med bil fra Roma eller Milano, men husk bare at det da tar vesentlig lengre tid.

Det er med andre ord flere gode valgmuligheter når du skal bestemme deg for hvordan din kjør-selv-ferie skal tilrettelegges. Å ta egen bil fra Norge gir maksimalt med frihet og fleksibilitet, og å leie en bil ved ankomsten er også lett og greit. Husk at Italia har et velutbygd jernbanenett så å reise med tog til Liguria - for eksempel fra Roma eller Milano - kan også være verdt å vurdere.  

Kjenn blomsterduften og la utsikten trollbinde deg

Bil, tog og selv terrengsykkel er alle måter Cinque Terre kan utforskes på, men ingenting slår turgåernes opplevelse av naturparken. Det er deilig å kjenne blomsterduften Liguria er så kjent for mens du beundrer de dramatiske panoramautsiktene over havet og de karakteristiske, bratte klippene. Byene er bygget opp langs klippeskråningene på en måte som nesten fornekter tyngdekraften - og de fargerike husene står tett på hver sine sider av de smale smugene. Dette er det Italia vi alle drømmer om, og når du går kan du stoppe opp og nyte omgivelsene akkurat når det passer deg. 

Escapeaways overnattingssteder i Cinque Terre
En ferie i de vakreste naturomgivelsene du kan forestille deg, med gangavstand til stranden og med utsikt over havet og små, duppende fiskerbåter. Det er det gode muligheter for i og rundt Cinque Terre, der du vanligvis også får kort avstand til hyggelige byer med gode spisesteder. Escapeaway har naturligvis flere herlige overnattingssteder i og like ved Cinque Terre, og nedenfor kan du lese om et par av disse. Vi har mange flere enn dem som blir nevnt nedenfor, og vi kan bare oppfordre deg til å søke videre på hjemmesiden vår eller ringe oss hvis du gjerne vil få mer informasjon om dine mange muligheter når du planlegger den perfekte kjør-selv-ferien til Italia.

Utvalgte overnattingssteder

>>> Hotel Porto Roca i Monterosso
Et av Cinque Terres beste hoteller, der den fantastiske havutsikten kun overgås av komforten.

>>> Terrazzo Diciannove i Riomaggiore
Denne treromsleiligheten i Riomaggiore har egen terrasse der du kan nyte synet av byens tak og det glitrende havet.

>>> Hotel Leopold i Moneglia
Dette ytterst populære og deilige hotellet har alt du trenger, og ligger i hyggelige Moneglia, som ligger kun et kvarter med tog unna Cinque Terre.

>>> Agriturismo Golfo dei Poeti i La Spezia
Ekte bondegårdsferie med havutsikt i utkanten av La Spezia som ligger veldig nært Cinque Terre. Barna kommer til å elske det. 

>> Les mer om bilferie

Kart over Cinque Terre

Populære hoteller i Cinque Terre

Italia, Nord-Italia, Liguria, Moneglia
  • Nærmeste flyplass: 127 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Liguria, Riomaggiore
  • Nærmeste flyplass: 98 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Liguria, Bonassola
  • Nærmeste flyplass: 89 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant