Restplasser og tilbudsreiser til Cinque Terre

Bestill billige tilbudsreiser og restplasser til Cinque Terre i Italia

Gjør et røverkjøp og spar deler av feriepengene til annen moro ved å bestille restplasser og tilbudsreiser hos Escapeaway. Nye opplevelser venter rundt hvert hjørne i dette kystparadiset.

Bruk søkemotoren over og se alle ferieovernattingene, tilbudsreisene og restplassene vi tilbyr i Cinque Terre. Cinque Terre utgjør kun 12 km av den liguriske kystlinjen, og huser 5 utrolige landsbyer, med kun 7000 innbyggere til sammen.

De fem små pastellfargede byene som klamrer seg til klippene over havet på den liguriske kysten er forbundet av eldgamle turstier av varierende vanskelighetsgrader. Men du kan også velge å ta deg mellom byene med tog eller turbåt. I prinsippet er det også mulig å utforske deler av den dramatiske kyststrekningen i bil, men med unntak av fiskerbyen Monterosso er biler bannlyst i kystbyene.

Ta turskoene med til Cinque Terre

Drømmer du om en aktiv ferie med spennende kulturopplevelser og vakker natur? Da er en tilbudsreise til Cinque Terre et godt valg. Pakk med et par gode tursko og se frem til et unikt kulturlandskap med billedskjønne byer, vinmarker, sitron- og olivenlunder.

I de fem middelalderbyene kan du hvile føttene mens du nyter en forfriskning og den avslappende atmosfæren på en av de mange hyggelige kaféene. Det er naturligvis ikke meningen at du skal gå hele kyststrekningen i én etappe. De fleste velger å dele det opp og eventuelt bruke den gamle jernbanen på enkelte strekninger. Hvis du er mer ambisiøs kan du finne lengre ruter oppe i fjellene, der du passerer vingårder og har stiene mer for deg selv enn nede ved kysten.

Selv om de fleste som er i passe god fysisk form kan følge turstiene bør du være oppmerksom på at det ikke er mye skygge underveis. Midt på sommeren kan det derfor bli ganske hett å gå her langs Den Italienske Riviera, og en bredbremmet hatt er viktig. Du må også alltid ha med deg vann, selv på korte turer. Undersøk også stienes tilstand på forhånd der det er mulig. Det er av og til jordskred i området så noen stier kan være stengt i kortere eller lengre perioder.

Selv om de fleste reiser på ferie i Cinque Terre for å gå på tur er det også gode muligheter for å slappe av. Ferieboligen din utgjør dermed en perfekt base, slik at du selv bestemmer hvilke deler av Ligurias dramatiske kystlinje du vil utforske på dagsturene dine. Etter en opplevelsesrik, aktiv dag kan du spise deg mett på lekre, lokale spesialiteter med snadder fra havet med god samvittighet, gjerne kombinert med den anerkjente, lokale hvitvinen.

Sandstranden i Monterosso inviterer også til ren avslapping og er den eneste av de fem byene der det er organisert solsenger, parasoller og andre fasiliteter. Her kan du lett tilbringe en dag med en god bok og utsikten over det klare, asurblå havet.

Hvis du tar barna med på tilbudsreisen din er de nærliggende byene Moneglia, og Levanto spesielt velegnede. Her er det strender og fortsatt gode muligheter til å hoppe på toget til de fem Cinque Terre-byene.

Nasjonalpark til lands og til vanns

Cinque Terre er i dag utpekt til nasjonalpark og har havnet på på UNESCOs verdensarvsliste. UNESCO begrunner områdets plass på deres prestisjetunge liste med at Cinque Terre "representerer et harmonisk samspill mellom mennesker og natur, noe som har produsert et landskap av usedvanlig naturskjønn kvalitet og illustrerer en tradisjonell livsform som har eksistert i tusen år".

Utenfor kysten finner du dessuten et havreservat der du kan snorkle, dykke og dra på hvalsafari med gode muligheter for å se mange forskjellige hvalarter.

>>> Les mer om de fredete naturområdene til lands og til vanns på den offisielle hjemmesiden deres.
>>> Les også mer om reiser til Cinque Terre her.

Kart over Cinque Terre

Populære hoteller i Cinque Terre

Italia, Nord-Italia, Liguria, Riomaggiore
  • Nærmeste flyplass: 98 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Liguria, Sestri Levante
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Nord-Italia, Liguria, Levanto
  • Nærmeste flyplass: 94 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi