Reiser til Corniglia

Slående panoramautsikt og romantiske terrasser

Corniglia ligger høyt og flott midt i Naturparken Cinque Terre, med to fiskerleier på hver side.

Det fine med Corniglia, i tillegg til at det er lett å komme seg videre til de andre byene, er dens høye beliggenhet: byen ligger på et klippefremspring med en usedvanlig slående panoramautsikt og har dermed ikke den lille havnen nede ved vannet som nabobyene har.

Kart over Corniglia

Klikk på kartet over Corniglia nedenfor hvis du vil danne deg et overblikk over byen. Her kan du blant annet se hvor det ligger feriehus og hoteller, avstander til flyplasser, severdigheter og mye mer...

Til byen med tog

Det går tog langs kysten som stopper i Corniglia fra blant annet Genova og Pisa. Togstasjonen ligger ca 15 min utenfor byen (heldigvis så slipper man da også togtrafikken i byen) og ved ankomst kan man velge å gå opp til byen. Merk at det er 800 meter og 365 trappetrinn opp til byen. Alternativt kan dere ta bussen som passerer togstasjonen og dette koster ca 1,5 euro. Man kan fra stasjonen velge å gå igjennom en tunnel, og man vil da på den andre siden komme til en flott avsidesliggende strand. Området er privat og eieren krever som regel en liten slant for å benytte tunnelen.
 

Et sammensurium

Corniglia by er en et sammensurium av fargerike bygninger, krokete gater, smale smau og hyggelige restauranter og småbutikker. Byen har flere romantiske terrasser med panoramautsikter som kan ta pusten fra de fleste - hvert fall hvis man allerede er litt andpusten etter trappene opp til byen.Hoteller, ferieleiligheter og villaer i Corniglia

Blant utvalget på hundrevis av feriehus i Italia som du finner her hos Escapeaway Reiser, finner du en bred vifte av håndplukkede hoteller, ferieleiligheter og villaer i Liguria. Vi tør derfor nesten garantere at du hos oss kan finne et feriehus som lever opp til dine ferieønsker i denne vakre kystregionen.

Bruker du søkemotoren ovenfor vil du raskt få en oversikt over tilgjengelige feriehus i og rundt Corniglia innenfor en angitt periode. Med de utvidede søkeinnstillingene kan du også angi ønsker som for eksempel havutsikt eller spesifikke fasiliteter.

>> Sammenlign priser på din ferie i Liguria

Nærmeste flyplass

Skal du reise på ferie til Corniglia er Genova flyplass nærmest, men både Pisa og Parmas flyplasser er også innenfor rekkevidde. Disse flyplassene betjenes av en rekke flyselskaper som Ryanair, easyJet og Norwegian med ruter til resten av Europa - og ofte er det mulig å finne en direkte forbindelse til Pisa fra Norge. Om du er åpen for å ta én enkelt mellomlanding er valgmulighetene enda større.

De fleste som reiser til Liguria på ferie fra Norge flyr direkte til Pisa flyplass som ligger i Toscana, les mer om hvilke flyselskaper som har flyruter til Pisa flyplass.

Utfluktsmål

Du har et nesten ideelt utgangspunkt for å utforske naturparken Le Cinque Terre når du velger å tilbringe ferien i Corniglia. Mange reiser til denne delen av Liguria kun for å nyte dette flotte områdets natur og kultur i form av de sjarmerende, små tidligere fiskerleiene.

Vi kan anbefale å lese litt om de forskjellige kystbyene i denne delen av Liguria før du reiser. Med mindre du skal være her i flere uker blir du nødt til å prioritere hvilke du vil rekke å besøke - noe som kan være vanskelig. Ikke minst fordi innlandet også lokker med spennende severdigheter og attraksjoner. Om du vil h en litt aktiv dag er en utflukt til Equi Terme og vindgrotten for eksempel et opplagt alternativ. Midt i marmorfjellene har du mange enestående natur- og kulturopplevelser i vente. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Corniglia