Reiser til Den italienske riviera

Den Italienske Riviera lokker med sol, strand, klipper, utrolige byer og et fabelaktig innland. Nå kan du booke din neste reise til Rivieraen i Italia med fly fra Norge og leiebil ved ankomst direkte hos Escapeaway.

Tilbring en fantastisk ferie på Den italienske riviera og nyt det gode været året rundt. Escapeaway gir deg det beste utvalget av overnattingssteder langs Den italienske riviera. Nyt det milde klimaet, et tilbakelent levesett, utrolige utsikter og et nydelig middelhavsklima ved foten av fjellene som nærmest stuper direkte ned i Det liguriske hav. Her finnes ferieboliger i hopetall, uansett om dere vil bo i den vestlige delen (Riviera di Ponente) eller den delen av rivieraen som ligger øst for hovedbyen Genova, nemlig Riviera di Levante.

Den italienske riviera strekker seg fra grensebyen Ventimiglia i vest (der Den franske riviera stopper) langs Ligurias kyst helt bort til La Spezia og grensen til Toscana og inkluderer fjellkjedene De maritime Alper og Appenninene. 

I lengderetning strekker Den italienske rivieraen seg fra den franske Riviera i Frankrike til Capo Corvo, som ligger tett på grensen til Toscana og dekker nesten hele kysten i Liguria. 

Hele rivieraen ligger i den smale og sterkt kuperte kystregionen Liguria. Du kan besøke Den italienske riviera året rundt, takket være det milde klimaet i området. Selv om det kanskje ikke blir så mange strandturer om vinteren, får dere uansett nyte en deilig ferie med tosifrede temperaturer, spennende utflukter langs eldgamle turstier og et praktfullt landskap på alle kanter. Få den ultimate friheten og dra på bilferie til den italienske delen av rivieraen med mulighet for en svipptur til Nice og Monaco på den sør-franske siden.

Den italienske riviera inspirerte Hemingway

Du kommer ikke til å være den første reisende som forelsker seg i Den italienske riviera. I flere århundrer har rivieraen blitt godt besøkt av både store kunstnere og feriegjester fra nær og fjern. Ligurias kystlinje oser av historie, og verdensberømte litterære skikkelser som Byron og Shelley hentet inspirasjon herfra på begynnelsen av 1800-tallet. Forfatteren D. H. Lawrence bodde i fiskerlandsbyen Fiascherino, og Hemingway tilbragte mye tid i Rapallo lenger vest.

Det er ikke vanskelig å forstå disse talentfulle kunstnernes forkjærlighet for Den italienske riviera, som regnes for å være Italias vakreste kyst. Området er på storslått vis omkranset av Appenninene og har et deilig og mildt mikroklima hele året som bidrar til en overveldende rikdom av blomster. Mot vest ligger til og med en del av rivieraen som har fått navnet sitt etter blomsterindustrien, nemlig "Blomsterrivieraen", Riviera dei Fiori.

>> Les mer om ferieboliger på Den Italienske Riviera her

Hoteller på Den Italienske Riviera

Populære hoteller på Den Italienske Riviera

Italia, Nord-Italia, Liguria, Savona
8,8
Meget bra
2470 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Liguria, Cinque Terre
8,7
Meget bra
746 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 100 km
  • Nærmeste strand: ca. 170 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Liguria, Rapallo
9,5
Fantastisk
2068 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Slik booker du en reise til Den italienske riviera med Escapeaway

Med Escapeaway kan du enkelt booke en problemfri og sikker reise til Den italienske riviera med mulighet for avreise fra flere norske byer. Vår smarte søkemaskin støvsuger hele tiden internett for de beste prisene på flybilletter med rutefly og setter dem sammen med våre utvalgte hoteller på Den italienske riviera. Vi samler fly og hotell i én pakkereise med reisegaranti, slik at du får det beste av begge verdener. Tilføy en leiebil til pakken og få den beste opplevelsen når du kommer frem.

Rivieraen har et fantastisk middelhavsklima, mange gode muligheter til å nyte en bade- og solferie, storslåtte naturopplevelser, spennende kystbyer og en rik gastronomi. 

Øst eller vest? Hele rivieraen er best!

Det er uenighet om hvorvidt det er den vestlige eller østlige delen av rivieraen som er det perfekte feriestedet. Sannheten er at det kommer an på hva du ønsker å oppleve. Den østlige delen, Riviera di Levante, som strekker seg fra Genova til Capo Corvo, har de mest spektakulære panoramautsiktene. Hit bør du reise hvis du virkelig vil oppleve den glamorøse stemningen som fortsatt forbindes med deler av Den italienske riviera.

Hvis du derimot er på jakt etter et pulserende strandliv og  med masser av sol og bading, så er det i retning de attraktive strendene langs Riviera di Ponente på den vestlige siden du bør reise. Her er det perfekt for en familieferie, og mange italienere elsker å tilbringe sommerferien her. Riviera di Ponente strekker seg fra Genova til grensen mot Frankrike.

I den vestlige delen av Riviera di Ponente kan vi anbefale at du besøker byen Ventimiglia der det på fredager arrangeres et svært livlig marked for blant annet lærvarer. Når du reiser enda lenger vest, kommer du til vakre og velduftende Riviera dei Fiori.

Cinque Terre med sine fem nydelige landsbyer (som har gitt navn til området) med pastellfargede hus er selvsagt et must for en utflukt om du er på disse kanter. Kystlinjen, de fem landsbyene og de omkringliggende fjellskråningene regnes for å være blant Italias vakreste kulturlandskaper og tilhører alle offisielt en del av nasjonalparken, som er erklært verdensarv av UNESCO. Opplev også idylliske fiskerleier og gå langs gamle vandrestier med panoramautsikter mot havet. 

Dra også på dagsutflukt til regionhovedstaden Genova - paradoksenes by - som byr på en besynderlig blanding av vakre, gamle bygninger og nybygg i betong og stål og blant annet huser et fascinerende historisk sentrum.

Og så er det maten ...

I Liguria får maten om mulig tennene til å løpe enda mer i vann enn i resten av Italia. Lokale spesialiteter inkluderer olivenolje fra Imperia, ansjoser og tørr hvitvin fra naturparken Cinque Terre, som er som skapt til å kjøle ned ganen på en varm dag.

Den verdenskjente og elskede pesto genovese stammer også fra Liguria, og en mer himmelsk smaksopplevelse enn en lokal, hjemmelagd utgave av denne pestoen finnes neppe. I havnebyen Genova ble denne pestoen funnet opp i sin tid for å hindre skjørbuk blant sjømennene. Prøv et stykke lekker take-away-lasagne fra de mange lokale pasta-spesialistene i byene på Den italienske riviera – selvsagt akkompagnert av masse pesto genovese. Det koster bare noen få euro, men smaker fantastisk. Ligurias kjøkken er preget av mye fisk, kanin, pasta med valnøttsaus, pastatypen trofie med pesto og focaccia -  spesielt utgaven med ost fra Recco.

Transport

For mange er Den italienske riviera et opplagt reisemål for en bilferie i Italia. Fra f.eks. Kristiansand er det omtrent 1900 kilometer til Genova, noe som er attraktivt spesielt for familier som ønsker en bilferie der man faktisk kan kjøre nesten hele strekningen nedover Europa på én gang. Fra Genova følger man motorvei E80 mot enten øst eller vest frem til ferieleiligheten din eller hotellet ditt.

Nærmeste flyplass er i hovedbyen Genova, men det er nok mer sannsynlig at dere ønsker å fly inn til enten Milano Linate eller Milano Malpensa, som ligger ca. 200 kilometer unna. Her kan man leie en bil og kjøre resten av den flotte veien til rivieraen på egen hånd.

>> Les mer om ferie i Liguria her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene på Den Italienske Riviera?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 611 anmeldelser