Reiser til Den italienske riviera

Den italienske riviera har inspirert kunstnere i århundrer med sine nydelige strender, glamorøse byer og dramatiske klipper og fjell. 

Escapeaway gir deg det beste utvalget av overnattingssteder langs Den italienske riviera. Bestill hele reisen din her med fly, feriebolig og eventuelt leiebil.

Hvorfor velge Den italienske riviera?

Den italienske riviera byr på nydelig middelhavsklima ved foten av fjellene som nærmest stuper direkte ned i Det liguriske hav. Her er det et hav av ferieovernattinger å velge imellom, uansett om dere vil bo i den vestlige delen (Riviera di Ponente) eller den delen av rivieraen som ligger øst for hovedbyen Genova, nemlig Riviera di Levante.

Den italienske riviera strekker seg fra grensebyen Ventimiglia i vest (der Den franske riviera stopper) langs Ligurias kyst helt bort til La Spezia og grensen til Toscana. Hele rivieraen ligger altså i den smale og sterkt kuperte kystregionen Liguria

Du kan besøke Den italienske riviera året rundt, takket være det milde klimaet. Og selv om det kanskje ikke blir så mange strandturer om vinteren, får dere uansett en deilig ferie med to-sifrede temperaturer, spennende utflukter langs eldgamle turstier og et praktfullt landskap på alle kanter. Få den ultimate friheten og dra på bilferie til den italienske delen av rivieraen med mulighet for en svipptur til Nice og Monaco på den sör-franske siden.

Den italienske riviera inspirerte Hemingway

Du kommer ikke til å være den første reisende som forelsker seg i Den italienske riviera. I flere århundrer har rivieraen blitt godt besøkt av både store kunstnere og feriegjester fra nær og fjern. Ligurias kystlinje oser av historie, og verdensberømte litterære skikkelser som Byron og Shelley hentet inspirasjon herfra på begynnelsen av 1800-tallet. Forfatteren D. H. Lawrence bodde i fiskerlandsbyen Fiascherino, og Hemingway tilbragte mye tid i Rapallo lenger vest.

Det er ikke vanskelig å forstå disse talentfulle kunstnernes forkjærlighet for Den italienske riviera. Området er på storslått vis omkranset av Alpene og omtales ofte som Italias vakreste kystlinje. På grunn av det milde klimaet er det gode forhold for en overveldende rikdom av blomster overalt. Mot vest kan du til og med finne en del av rivieraen som har fått navnet sitt etter blomsterindustrien: "Blomsterrivieraen", Riviera dei Fiori.

Hoteller på Den Italienske Riviera

Populære hoteller på Den Italienske Riviera

Italia, Nord-Italia, Liguria, Sestri Levante
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Liguria, Alassio
  • Nærmeste flyplass: 95 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Liguria, Rapallo
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

 

 

Øst eller vest? Hele rivieraen er best!

Det er uenighet om hvorvidt det er den vestlige eller østlige delen av rivieraen som er det perfekte feriestedet. Sannheten er at det kommer an på hva du er ute etter. Den østlige delen har de mest spektakulære panoramautsiktene, og det er hit du skal reise hvis du virkelig vil oppleve den glamorøse stemningen som fortsatt forbindes med deler av Den italienske riviera.

Hvis du derimot er på jakt etter et pulserende strandliv og masse sol, så er det i retning de attraktive strendene langs Riviera di Ponente du bør reise. Her er det perfekt for en familieferie, og mange italienere elsker å tilbringe sommerferiene sine her.

I den vestlige delen av Riviera di Ponente kan vi anbefale at du besøker byen Ventimiglia der det på fredager arrangeres et svært livlig marked for blant annet lærvarer. Når du reiser enda lenger vest, kommer du til vakre og velduftende Riviera dei Fiori.

Og så er det maten ...

I Liguria får maten om mulig tennene til å løpe enda mer i vann enn i resten av Italia. Lokale spesialiteter inkluderer olivenolje fra Imperia, ansjoser og tørr hvitvin fra naturreservatet Cinque Terre, som er som skapt til å kjøle ned ganen på en varm dag. Cinque Terre med sine fem nydelige små byer med pastellfargede hus er selvsagt et must for en utflukt om du er på disse kanter. 

Den verdenskjente og elskede pesto genovese stammer også fra Liguria, og en mer himmelsk smaksopplevelse enn en lokal, hjemmelagd utgave av denne pestoen finnes neppe. I havnebyen Genova ble denne pestoen funnet opp i sin tid for å hindre skjørbuk blant sjømennene. Prøv et stykke lekker take-away-lasagne fra de mange lokale pasta-spesialistene i byene på Den italienske riviera – selvsagt akkompagnert av masse pesto genovese. Det koster bare noen få euro, men smaker fantastisk. Ligurias kjøkken er preget av mye fisk, kanin, pasta med valnøttsaus, pastatypen trofie (lekker med pesto) og focaccia, spesielt utgaven med ost fra Recco.

Transport

For mange er Den italienske riviera et opplagt reisemål for en bilferie i Italia. Fra f.eks. Kristiansand er det kun ca. 1900 km til Genova, noe som er attraktivt spesielt for familier som ønsker en bilferie der man faktisk kan kjøre nesten hele strekningen nedover Europa på én gang. Fra Genova følger man motorvei E80 mot enten øst eller vest frem til ferieleiligheten din eller hotellet ditt.

Nærmeste flyplass er i hovedbyen Genova, men det er nok mer sannsynlig at dere ønsker å fly inn til enten Milano Linate eller Milano Malpensa, som ligger ca. 200 km unna. Her kan man leie en bil og kjøre resten av den flotte veien til rivieraen på egen hånd.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene på Den Italienske Riviera?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 588 anmeldelser