Reiser til Genova

Genova i Nord-Italia syder av liv og historie. Ligurias hovedstad er verdt å gå på oppdagelsesferd i, og få for all del med deg akvariet i byen! Bestill pakkereise til Genova med fly, håndplukket feriebolig og leiebil.

Genovas status som Italias største havneby er opparbeidet gjennom århundrer. Allerede på 1100-tallet var Genova en av de stolte maritime republikker, og byens kjøpmenn skapte enorm formue med handel i Middelhavet.  

Ligurias pulserende hovedstad er samtidig en livlig havneby med forbindelser til øyene i hele det vestlige Middelhavet, et travel knutepunkt for togreisende mellom øst, vest og nord - samt et naturlig stopp på motorveien E80, som strekker seg langs den liguriske kysten fra Frankrike til Toscana.

En oversett perle

I 1844 beskrev Dickens Genova som: "a place that grows upon you every day... it abounds in the strangest contrast; things that are picturesque, ugly, mean, magnificent, delightful and offensive, break upon the view at every turn". Denne beskrivelsen stemmer den dag i dag. Få andre byer har så store og tydelige kontraster som Genova. Byen er faktisk en av Italias mest oversette perler.

Stolt maritim republikk

Akkurat der i midten – i smørøyet langs kysten– ligger Genova og ser ut over Det liguriske hav. For deg som kommer reisende fra sjøen, ser det ut som byen er limt fast til fjellskråningene. For deg som kommer fra fjellene er de store, åpne områdene en åpenbaring i forhold til de rå klippene i innlandet.

Nedturen

Storhetstiden til Genova varte i flere hundre år, og øyene Korsika og Sardinia var innunder Genova. I denne perioden var ikke de arabiske sjørøverne den verste fienden, snarere de konkurrerende sjørepublikkene Pisa og Venezia.

Skjebnens ironi ville at det ikke ble noe av dette som forårsaket Genovas nedgangstider, men derimot ble det byens egen sønn – Christoffer Colombus – som med sine oppdagelser medførte nye sjøfartsruter som reduserte Middelhavets betydning av handel. Siden måtte Genova motstå invasjoner fra Østerrike og Frankrike, og dette førte til at byens makt ble svekket og de måtte gi fra seg land. Det skal også sies at Korsika var genovesisk da Napoleon Bonaparte ble født der i 1769.
 

Større enn noensinne

I dag er byen større en noengang, men ikke finere. Den moderne utviklingen har, som i alle storbyer, gjort at Genova er en besynderlig blanding av flotte gamle bygninger og nybygg i betong og stål. Det historiske sentrum rett ved den gamle havnen er bygningsmessig mer gjennomtenkt og fascinerende. Helt nede ved havnen er byggene relativt nye, men beveger man seg få skritt opp fra havnen til de gamle arkadene, finner du små kroer, butikker og sjarmerende restauranter. Det historiske sentrum er virkelig en labyrint som kan friste med mange dagers oppdagelsesreise.

Severdigheter i Genova

La oss nevne noen av de stedene verdt et besøk:

  • Via Garibaldi har mange flotte palasser fra 1500-tallet, og her er mesteparten blitt restaurert. Det er en fryd for øyet å gå gatelangs og kikke på de flotte utsmykkede takene.
  • Den gotiske domkirken San Lorenzo stammer fra 1100- og 1200-tallet, og det er ikke kun dens elegante arkitektur, men også steinskulpturene som gjør den til byens flotteste kirke.
  • Legg merke til alle byens tårn. Når du vandrer gjennom byen, se etter hvor mange tårn det er fra middelalderen, enten frittstående eller innarbeidet i senere bygninger. Det er ikke få!
  • Dersom du på et eller annet tidspunkt blir forsynt av finkulturen, kan du glede deg over det enorme akvariumet med mer enn 500 fiskearter og alt annet som finnes i havet. Akvariet ligger ved den gamle havnen og rommer hele 48 bassenger med blant annet delfiner, haier, skilpadder, blekkspruter og mange andre arter. Det er Italias tredje mest besøkte museum, kun overgått av Vatikanmuseumet i Roma og Uffiziene i Firenze.

Fly til flyplasser rundt Genova

Genova har sin egen flyplass, Aeroporto di Genova, som ligger en håndfull kilometer utenfor byen. Dette er en halvstor flyplass, som har forbindelser til mange destinasjoner i Europa, slik at det er mulig å fly hit med ett stopp fra visse flyplasser.

I tillegg er det naturlig å se på flyplasser som for eksempel Nice (200km), Torino Caselle (200km), Milan Malpensa (170km), Milano Linate (165km) eller Pisa Flyplass (160km).

På Escapeaways søkemotor kan du velge flyforbindelser fra alle de store flyplassene i Italia. Her finner du forbindelse som passer deg best blant alle rutefly ,og du finner den beste prisene på flyreiser til Genova. Hvis du kombinerer feriebolig og eventuelt leiebil på flyplassen, er reisen sikret av Reisegarantifondet og prisen er like billig som om du bestiller via en av de internasjonale portalene – hvor du ikke er dekket av garantien.

Mer informasjon for din reise til Genova

Genova er hovedstaden i Liguria-regionen i den nordvestlige delen av Italia. Byen, som ligger i ved Genova-bukten og Det liguriske hav, har ca. 600 000 innbyggere og er den største byen i Liguria, en av de største byene i Middelhavet og den sjette største byen i Italia.

Genova er kjent for sin mektige havn, den største havnen i Italia, og sammen med byene Milano og Torino utgjør den Nord-Italias økonomiske lokomotiv. Den rike kulturhistorien og byens  gamle sentrum har bidratt til at deler av byen har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2006. Den er også kjent for å være fødestedet til den berømte sjøfareren og oppdagelsesreisende Columbus samt fiolinisten og komponisten Paganini.

Blant byens viktigste severdigheter er Palazzi dei Rolli, det er en gruppe flotte, historiske palasser bygget av en forordning av Senatet i 1576, blant annet Palazzo Rosso, Palazzo Bianco, Palazzo Podesta o di Nicolosio Lomellino, Palazzo Reale og Palazzo Angelo Giovanni Spinola.

Granaten og mirakelet

En annen av byens største attraksjoner er katedralen Duomo di Genova, som ble innviet av pave Gelasius II i 1118 og i dag er sete for bispedømmet Genova. Katedralen er også kjent for annet enn sine religiøse dyder. Under andre verdenskrig rammet en villfaren artillerigranat, avfyrt av det britiske slagskipet HMS Malaya, ned i det sørøstlige hjørnet av katedralens skip. Ved et mirakel, fortsatt diskutert blant de eldste innbyggerne i byen, eksploderte ikke granaten, og den oppbevares fortsatt i katedralen med en inskripsjon, som priser seg lykkelig over den himmelske nåde som falt til byens innbyggere.Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Genova