Reiser til Manarola

Pastellfargede hus oppover klippene, en liten by som tatt ut av en eventyrbok. Manarola er en av de fem pittoreske byene som utgjør Cinque Terre – og mange mener dette faktisk er den vakreste. 

Fra Manarola er det lett å også besøke de andre fire byene, som ligger som perler på en snor langs den liguriske kysten. Reis mellom byene enten med båt eller tog – om du da ikke velger å ta beina fatt på de naturskjønne turstiene som forbinder de fem byene. 

Se byene til fots

Den mest populære av fotturene, også den korteste, går mellom byene Manarola og Riomaggiore som er den sydligste av de fem byene. Turstien heter "Via dell'amore", som betyr "Kjærlighetsstien", og det tar bare ca. 20 minutter å gå strekningen. Får dere behov for forfriskninger, så finnes en liten bar underveis, og herfra kan dere nyte utsikten inn mot Manarola. Merk at deler av "Via dell'Amore" dessverre er stengt på ubestemt tid pga. et steinskred.

Hopp i vannet fra klippene

Ta gjerne med badetøy, for det er flere små stier som fører ned til klippene der dere kan slikke sol nesten uforstyrret. Dersom dere har barn med på turen, er det et godt sted å ha med fiskesnøre. Byen ligger som de andre Cinque Terre-byene "klistret" fast på klippene, med kun én gate, hovedgaten, som fører ned til den lille båtplassen. Det har ikke vært mulig å oppføre en ordentlig havn her så de små fiskebåtene blir dratt opp på land, og ligger side om side nedover hovedgaten.

Velg båtveien

Dersom dere kommer med båt til og fra Manarola, noe vi virkelig anbefaler, vil dere oppleve at de små turbåtene må legge til ved klippene og bruke en leider for å komme i land, da det ikke finnes noen kai. Dette betyr at det kreves temmelig godt vær for at båtene kan legge til, det skal nærmest være vindstille.

Finn frem turskoene

Ønsker dere å gå turer for å nyte panoramautsikten, men ikke har lyst til å gå en av de lengre og krevende turene, kan vi anbefale en liten, lokal tursti i Manarola. Stien går oppe bak kirken og følger byen på den nordvestlige skråningen, hvor dere får en fantastisk utsikt over havet og hele Manarola. Turen "Manarola rundt" tar bare ca. 20 minutter.

Bestill ferieovernattinger i Manarola

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flott beliggenhet i Manarola og i resten av Cinque Terre. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd. Bare send oss en e-post via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Manarola

Hva sier gjestene i Manarola?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 34 anmeldelser