Reiser til Monterosso al Mare

Monterosso al Mare er den største av Cinque Terres fem vakre byer. Her har du strender og restauranter, og en nydelig, pastellfarget liten by å forelske deg i. For ikke å snakke om muligheter for fantastiske fotturer.

Monterosso al Mare ligger i en beskyttet bukt med kunstig rev, og det gjør at sol- og badehungrige gjester gjerne trekker til dette stedet. Selvsagt er dette også et ypperlig utgangspunkt for fotturer mellom de fem byene, og Monterosso ligger lengst vest. 

 

Monterosso al Mare ligger i provinsen La Spezia, som igjen ligger i regionen Liguria. Likevel er navnet Cinque Terre det mest kjente i området. Her er det to strender, og området her oppleves også mer "åpent".  Monterosso al Mare er delt opp i to deler; en gammel del og en nyere del, med hver sin strand. Du kan reise mellom de to delene gjennom en tunnel. 

Reis med bil, tog eller båt

Monterosso al Mare har kun cirka 1400 innbyggere som bor her hele året, men hvor mange gjester som vandrer i gatene om sommeren er vanskelig å vite. Stedet ligger kun 12 meter over havet, i motsetning til de fire andre byene i Cinque Terre. Det er en del av sjarmen med de fem byene –  de har noen fellestrekk, men er samtidig veldig ulike. 

Du kan velge å bo i Monterosso al Mare eller i nærområdet. Et alternativ er å bo i La Spezia, der pulsen er litt høyere og tilbudet av aktiviteter en del større. For å komme deg mellom La Spezia og de fem byene kan du enten reise med bil, tog eller båt, gitt at været tillater det. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Monterosso al Mare

Hva sier gjestene i Monterosso al Mare?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 10 anmeldelser