Reiser til Portovenere

Ferie på kanten av Cinque Terre

Portovenere er en karakteristisk middelalderby anlagt på en klippe-halvøy i romertiden. Byen er å finne sammen med Cinque Terre på UNESCOs verdensarvliste.

I byens små og kronglete gater kan man se de mange smale og fargerike hus og tårn som preger bybildet, og som er med på å gjøre byen så elsket av besøkende.

Portovenere ligger rett sør for det berømte Cinque Terre-området og er utgangspunktet for den nesten maraton-lange, høytliggende stien Sentiero Rosso (den røde sti) som strekker seg helt til Levanto. Underveis er det avstikkere fra ruten helt ned til de fem flotte landsbyene. Men det er også mulig å følge kortere stier eller la seg frakte med båt til det berømte området. 

Kart over Portovenere

Klikk på kartet nedenfor for et overblikk over feriehus i byen samt en oversikt over de nærmeste flyplassene og avstandene fra byer i Nord-Europa.

Et turistområde

Utenfor byen ligger øyen Palmaria, som er knyttet til fastlandet med ferge fra Portovenere, La Spezia og Lerici. Noen vil nok si at Portovenere gjennom årene har mistet særpeget sittt, som liten havneby, men til gjengjeld utviklet seg til å bli et viktig turistområde.Hotell, ferieleilighet eller villa?

Escapeaway kan tilby deg et utvalg på mer enn 1500 feriehus i Italia, noe som blant annet inkluderer en bred vifte av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter i Liguria.

I søkemotoren ovenfor kan du kjapt få et overblikk over de forskjellige feriehusene vi tilbyr i Portovenere. Har du allerede en klar idé om hvilken type bolig du er ute etter kan du med fordel bruke filterfunksjonen i søkemotoren.

Vil du gjerne bo litt unna de mest turistpregede områdene og heller få sjansen til å oppleve det autentiske, italienske hverdagslivet på landet? Da bør du kanskje vurdere en ferie på en agriturismo i Liguria, der du får en helhetsopplevelse med både lokal kultur og natur.

Har du spørsmål om de forskjellige mulighetene i området, eller bare gjerne vil ha hjelp til å finne det perfekte stedet, er du hjertelig velkommen til å ringe oss. Vi sitter klare med tips og råd til din ferie.

Transport

Det er gode muligheter for å fly fra Norge når du skal nyte en ferie på den italienske riviera. Nærmeste flyplass til Portovenere er Pisa flyplass, og det er heller ikke så langt til flyplassene ved f.eks. Genova og Parma. Da det i skrivende stund går direktefly fra Oslo til Pisa, og du kan nå de andre flyplassene med kun ett stopp vil du vanligvis ikke ha noen problemer med å finne en passende flyavgang fra Norge. En bred vifte av flyselskaper som Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian har ruter hit fra store deler av Europa - inkludert Norge. 

Du kan alltid bruke søkemotoren her på Escapeaway til å sjekke det aktuelle utvalget av ruter til de forskjellige italienske flyplassene. Her er det samtidig enkelt å finne best mulig pris på de flyavgangene som passer best til ferien din. 

Du kan komme med buss eller båt (vår til høst) til Portovenere fra La Spezia, der nærmeste togstasjon ligger. Herfra går det tog til blant annet Pisa, Genova, Roma, Sestri Levante og Torino.

Restauranter og shopping

I den hyggelige hovedgaten ligger det mange restauranter og gastronomiske spesialbutikker med områdets spesialiteter som saltede ansjoser, syltetøy og honning. 

Utflukter

Portoveneres idylliske beliggenhet er ideell hvis du vil på fotturer i nasjonalparken Cinque Terre. Her kan du uten problemer bruke en stor del av ferien på bare å oppleve naturen, strendene, de vakre utsiktene og de fem idylliske småbyene i dette berømte området.

Du kan også heller velge å bevege deg inn i innlandet til fjellbyen Equi Terme i hjertet av parken Parco delle Alpi Apuane. Her er det et rikt dyreliv, spennende grotter og naturlige varme kilder.

Lokale linker

Byens offisielle hjemmeside (italiensk)

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Portovenere

Hva sier gjestene i Portovenere?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 16 anmeldelser