Reiser til Vernazza

Bo blant pastellfargede hus ute ved havet

Opplev Vernazza; en enestående by der liguriske pasteller liver opp de frodige fjellsidene og majestetiske klippene som nasjonalparken Cinque Terre er så kjent for. La kveldslyset fortrylle dere mens dere nyter en middag i vakre omgivelser ved Middelhavet.

Vernazza er en av de fem eventyrlige byene i Cinque Terre; disse fiskelandsbyene ligger som små perler langs den liguriske kysten og forbindes med tog, turstier og båt (når været tillater det). Områdets vinterrasser og sjarmerende bygninger er bygget med de lokale innbyggernes bare hender opp gjennom tidene, og gir en autentisk stemming på alle kanter.

La dere inspireres

Vernazza er kjent som kunstnerenes by: beliggenheten, det spesielle lyset, byens vinkel i forhold til havet og arkitekturen skiller seg såpass mye fra de andre fire Cinque Terre-byene at kunstnere har valgt å slå seg ned her siden tidenes morgen. Her blir dere ikke forstyrret av togets larm heller da stasjonen ligger litt tilbaketrukket fra byen, men fortsatt lett tilgjengelig. Selv om byen er liten finner dere et fint utvalg av forretninger, en dagligvarehandel eller to og mange restauranter som kan friste med alt fra sjømat til pizza ai Quattro formaggi (fire oster). Gå langs de smale og bratte trappene opp til tårnet Castello dei Doria og beundre den praktfulle utsikten over både byen og kysten - med slike omgivelser er det kanskje ikke rart at Vernazza har bevart dens kreative kunstnerkoloni?

Hopp i havet

Dypp dere i det blå vannet ved den lille sandstranden som ligger beskyttet til bak byens jollehavn. Her kan de minste boltre seg i bølgene da det blir gradvist dypt og er meget barnevennlig. Eller hva med å stupe uti det våte element fra moloen? Svøm til de nærliggende klippefremspringene og ta bukkespring uti det asurblå havet, og skyll av salt og sand i dusjene på moloen og stranden. Barna kan også fryde seg over lekeplassen ovenfor togstasjonen, der mor og far samtidig kan se nærmere på byens vakre bygninger.

La leiebilen stå

Vernazza er en bilfri by, men det er mulig å parkere ovenfor byen (mot en klekkelig avgift, men det er verdt det) så lenge dere er tidlig ute da det er begrenset med plass. Herfra kan dere hoppe på en buss som frakter dere til den øvre delen av byen.

Bestill deres ferieovernattinger i Vernazza

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Vernazza og i resten av Liguria. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Vernazza