Reiser til Lombardia

Fra stilige Milano til ferieparadisene Gardasjøen og Comosjøen og hyggelige middelalderbyer – Lombardia har alt du trenger for en fantastisk Italia-ferie, og du kommer garantert ikke sulten hjem ...

Vil du gjerne oppleve de store innsjøene i Nord-Italia? Bestill en reise til Lombardia med Escapeaway, inkludert fly, feriehus og evt. leiebil på flyplassen. Få optimal frihet i denne storslåtte delen av Italia.

Mye mer enn Milano

Lombardia er mest kjent for byen Milano, men her er det også mye annet spennende og vakkert å oppleve. Et opphold i Lombardia er et fantastisk utgangspunkt for den som ønsker å oppleve noen av Nord-Italias spennende og kanskje litt oversette byer.

Mot nord er regionen dominert av Alpene og de store innsjøene Como og Garda. Her får du nydelige naturopplevelser både sommer og vinter. Comosjøen har gjennom århundrer lokket til seg besøkende som kommer for å gå turer i fjellene eller seile på innsjøen. Fra innsjøen er det en fantastisk utsikt mot Alpene. Gardasjøen, Italias største og mest kjente innsjø i øst, er omgitt av tre forskjellige regioner, derav Lombardia er på den vestlige delen av innsjøen.

Milano er hovedbyen i regionen, og er mest kjent som en av moteverdens hovedbyer for haute couture, med navn som Valentino, Armani, Laura Biagiotti og Gucci. Det er også i Milano at man finner det verdenskjente operahuset La Scala. Videre er Milano Italias finanssentrum, hvor blant annet børsen ligger. Milano byr på mange shoppingmuligheter, travle mennesker og en høy puls. Milanos storslåtte domkirke er like vakker badet i flomlys på kvelden som i sollys på dagen og definitivt verdt et besøk. Byen er også en stor fotballby med to store og internasjonalt kjente fotballag : AC Milan og Inter(nazionale). De bilinteresserte kan besøke Formel-1 banen i Monza, kun 23 km nord for Milano.

Det autentiske Italia

Leter du etter det autentiske Italia , der du kan oppleve ekte dagligliv som ennå ikke er blitt påvirket av turismen,  kan du absolutt finne det i Lombardia. Finn en liten landsby med en skjult skatt av en restaurant der de lokale stimler sammen og det verken snakkes engelsk eller finnes menyer. Små klostre og andre levninger fra middelalderen er også å finne her i Lombardia. 

Rike, vakre Lombardia

Lombardia, som ligger i den nordligste delen av landet, er den mest befolkningsrike regionen i Italia med rundt 10 millioner innbyggere, noe som tilsvarer hver sjette innbygger i Italia. Det er også den rikeste regionen i Italia med et BNP som utgjør en femtedel av hele Italias samlede BNP. Da er det kanskje ikke så rart at den er en av de rikeste regionene i hele Europa. Regionshovedstaden Milano er dessuten den nest største byen i Italia og støvellandets finansielle og industrielle sentrum. 

Som reisemål er regionen mest kjent for de mange vakre innsjøene, som Gardasjøen og Comosjøen, fremragende mat og vin, de mange gode skisportsområdene om vinteren og de flotte kulturbyene, som Pavia, Piacenza, Mantova og Bergamo - for ikke å glemme motemekkaet Milano. 

Ved Lombardias innsjøer kan du få store naturopplevelser og samtidig gå på oppdagelsesferd i gamle, sjarmerende byer ved breddene. Den mest populære innsjøen av dem alle er Gardasjøen - Italias største innsjø. Innsjøen er både velegnet til en bilferie for barnefamilier, en aktiv sykkel- eller vandreferie, en avslappende livsnyter-ferie som fokuserer på innsjøens milde klima og den gode maten, eller en litt mer eventyrlig ferie for den som vil kjenne adrenalin-rush med hanggliding, paragliding, vindsurfing eller terrengsykling i fjellene.

Comosjøen lokker også til seg mange norske reisende til Lombardia med sine storslåtte herskapsvillaer og parkanlegg, frodige vegetasjon og stemningsfulle byer. Spesielt byen Bellagio, som ofte blir kalt Italias vakreste by, bør være en del av reiseplanen din når du reiser til Lombardia.

Du bør naturligvis heller ikke gå glipp av regionhovedstaden Milano med de berømte motehusene og catwalkene, de uendelige shoppingmulighetene, den monumentale domkirken Il Duomo, en fremragende gastronomi og det verdensberømte og legendariske operahuset La Scala. Og for de fotballinteresserte kan en kamp med en (eller kanskje begge) av byens to store fotballklubber, Milan og Inter, sikkert friste. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Lombardia

 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Milano
  16 hoteller
  Milano er en pulserende metropol, kanskje mest kjent for sin moteindustri, shopping og uteliv. I den norditalienske metropolen venter imidlertid en rekke historiske bygninger, verdensberømte kunstverk og sist men ikke minst et av de beste stedene ... å fordype deg i tradisjonell italiensk gastronomi. Les mer
 • Como
  7 hoteller
  Comosjøens hovedby ligger ved den sørlige enden av innsjøen, omgitt av høye bakker. Den er et glimrende utgangspunkt for å utforske områdets mange sjarmerende byer og vakre natur. Det største trekkplasteret i Como er den hyggelige innsjøpromenaden ... og den gamle bydelen. Les mer
 • Gardone Riviera
  7 hoteller
  I det 19. århundre var Gardone et av Gardasjøens mest prestigfylte reisemål. I dag er byen ikke like ettertraktet, men fremdeles et sjarmerende sted å tilbringe ferien og ikke minst et ideelt utgangspunkt for å oppleve Gardasjøens andre små perler.
 • Gjesteanmeldelser 8,0
  Desenzano del Garda
  5 hoteller
  Desenzano del Garda har alt du trenger for på en ferie ved Gardasjøen. Med en hyggelig havn og en sjarmerende, gammel bydel, byr Gardasjøens uoffisielle hovedstad på et hav av gode restauranter, butikker og transportforbindelser.
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Velkommen til San Felice del Benaco som ligger sentralt på Gardasjøens vestkyst. Her kan du se frem til en nærhet til havet og nyte en ferie i komfortabelt vær.
 • Bormio
  3 hoteller
  I sin tid var Bormio kjent for sine kurbad, men i dag reiser de fleste hit for å nyte godt av det deilige skiområdet rundt i byen. Her tett på grensen til Sveits venter det deg også kilometervis av velpreparerte alpintopper og langrendsløyper.

Populære hoteller i Lombardia

Italia, Nord-Italia, Lombardia, Tignale sul Garda
8,8
Meget bra
481 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 101 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Lombardia, Desenzano del Garda
9,1
Fantastisk
1051 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 37 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje
Italia, Nord-Italia, Lombardia, Domaso
9,5
Fantastisk
350 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 94 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Motemekkaet Milano

Milano, som er regionens hovedstad, er nok mest kjent for sine eksklusive butikker, fotball og selvfølgelig det berømte operahuset La Scala. Byen har også et verdensberømt Leonardo da Vinci-museum som man bør bruke noen timer på å besøke.

Milano er også byen med de raffinerte kafeene, fylt med smarte og moteriktige menn og kvinner. Byens sentrum rundt domkirken er også Milanos mest interessante område. Den kjøpelystne og motebevisste besøkende vil selvfølgelig også kunne få tilfredsstilt sine behov i de mange eksklusive butikkene byen kan skryte av. 

>>> Les mer om en ferie i Milano her

Av andre interessante byer i Lombardia kan vi nevne Pavia, Piacenza, Como, Mantova, Bergamo og Cremona som alle har fine opplevelser å tilby reisende. Felles for flere av de lombardiske byene er at de er rike på historiske monumenter, spesielt fra middelalderen.

Hva sier gjestene i Lombardia?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 684 anmeldelser