Bilferie ved Comosjøen

Naturskjønne Comosjøen i Nord-Italia er et ypperlig sted for bilferie. Fly ned og lei bil, eller kjør selv fra Norge og ta turen gjennom Europa som en del av ferien. 

En bilferie er den perfekte måten å utforske Comosjøen på. Her er det idyllisk som et postkort, og den ene sjarmerende landsbyen etter den andre ligger på rekke og rad langs innsjøens bredder. Med det ville fjellandskapet i bakgrunnen og en romantisk overflod av duftende blomster er dette som et lite paradis på jord. 

Comosjøen var i en periode på alles lepper da kjendisparet George og Amal Clooney skaffet seg en luksusvilla her (forståelig nok). Dette området har nemlig lenge vært et favorittreisemål blant de rike og kjente. Comosjøen er vakker, fredelig og prydet med en så lang rekke fantastiske restauranter og lekre hoteller at man skulle tro man måtte være en filmstjerne eller rik konsernsjef for å kunne feriere her.

De mange overdådige villaene som ligger spredt langs innsjøens bredder vitner også om at Comosjøen i flere århundrer har blitt utvalgt av folk med midler til å velge fritt hvor de vil reise, noe som sier sitt om hvor vakker og attraktiv innsjøen og dens omgivelser er.

Men man behøver ikke å være milliardær for å få det meste ut av en reise til Comosjøen. Her, ved foten av de snøkledde norditalienske alpene, er det nok av muligheter for feriegjester som ikke har et budsjett på størrelse med George Clooney sitt å rutte med. På en bilferie ved Comosjøen kan du tilbringe en avslappet og gøyal familieferie i vidunderlige omgivelser, med nydelig mat og spennende aktiviteter.

Husk å sette av god tid til å kjøre på veiene rundt innsjøen. I mange tilfeller er det ikke mye albuerom, og i høysesongen kjører man relativt langsomt i kolonne på den sentrale strekningene. Men det foregår en løpende oppgradering med tunnelstrekninger, der man går på kompromiss med utsikten for å komme raskere frem.

Se sjarmerende Bellagio

Når du besøker landsbyen Bellagio, som ligger omkranset av vann i midten av Y-en Comosjøen er formet som, er det så godt som umulig å ikke bli forelsket i denne idylliske landsbyens sjarm. Du kommer til å falle pladask for båtene som vugger i vannkanten, for labyrinten av bratte steintrapper og for de pittoreske husene med røde tak og grønne skodder. For ikke å snakke om Bellagios frodige hager og enger som bugner av sypresser og rhododendron.

Når du har besteget de steile trappene som går oppover fra innsjøen mot Bellagios sentrale gater, trenger du kanskje et lekkert måltid til en rimelig pris. Da kan du for eksempel spise frokost på Ristorante Bilacus. Den familiedrevne restauranten serverer lokale spesialiteter på en pen, privat terrasse omgitt av blomster. Etter lunsj har du neppe fått nok av Comosjøens overdådige blomsterflora, så hva med en spasertur i Villa Melzis storslåtte hager?

Ta også beina fatt fra Bellagios historiske sentrum ut til Punta Spartivento, og la blikket gli opp fra Comosjøens "tredje arm" som strekker seg opp mot Alpene.

Bellagios skjønnhet er definitivt ikke en hemmelighet, og det kan til tider være ganske mange besøkende her. Det kryr av tilreisende i helgene i sommerhalvåret, så hvis du vil utforske byen litt i fred anbefaler vi å forsøke å legge besøket ditt i Bellagio til en hverdag.

Bellagio er ikke bare verdt et besøk i seg selv, men fungerer også veldig godt som et utgangspunkt for fergeturer til andre byer rundt Comosjøen, som Varenna på østbredden.

>> Les mer om bilferie

Kart over Comosjøen

Populære hoteller ved Comosjøen

Italia, Nord-Italia, Lombardia, Lezzeno
  • Nærmeste flyplass: 72 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Lombardia, Como
  • Nærmeste flyplass: 49 km
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby
Italia, Nord-Italia, Lombardia, Como
  • Nærmeste flyplass: 50 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Ta en tur til himmelske Varenna

I byen Varenna på Comosjøens østlige bredder virker det som om de pastellfargede husene motbeviser fysikkens lover der de klamrer seg til de bratte skråningene. Midt i det dramatiske fjellandskapet konkurrerer duften av eksotiske parfymer fra det frodige plantelivet med lyden av fuglesang. Varenna er en sann perle av en landsby på østbredden, og den er Bellagios sterkeste konkurrent når det gjelder malerisk skjønnhet.

I Varenna er det flere interessante severdigheter, som det tidligere nonneklosteret Villa Monastero. Denne funksjonen opphørte på 1500-tallet da det viste seg at en stor del av nonnene var blitt gravide med de lokale prestene - selv prester og nonner kan tilsynelatende ikke motstå Comosjøens romantiske stemning!

I dag eies Villa Monastero av et forskningssenter, og du kan spasere langs den vidstrakte terrassen i skyggen av palmer, sypresser, roser og magnolia. Du kan også besøke et drivhus der man dyrker sitrustrær. Med adgangsbilletten til Villa Monastero kan du også avlegge Villa Cipressi og dens yndige hage en visitt.

Du kan lett kjøre til Varenna med bil og finne gode parkeringsmuligheter. Det går ferger hele dagen til henholdsvis Bellagio og Comosjøens vestbredde, og bilen kan også bli med. Da Comosjøen er meget lang og veiene kronglete, kan du spare timesvis med kjøring. Så selv om fergene ikke akkurat er billige er det verdt det.

En båttur på Comosjøen med deg selv som skipper?

Det er mange muligheter for å tilbringe tid på Comosjøens blå bølger, og et hav av selskaper tilbyr guidede turer i forskjellige lengder med båter i varierende størrelser. Noen selskaper er gode og tilbyr en service som tilsvarer prisen, mens andre ganger kan du oppleve å føle deg litt snytt.

En mulighet som både er moro og budsjettvennlig er å leie en liten speedbåt selv til en rimelig timepris. Du finner selskaper som tilbyr dette på f.eks. lidoen i Lenno, Comosjøens nest største by (Como er  hovedbyen). Du får naturligvis en kjapp instruksjon i hvordan man styrer båten og å overholde sikkerhetsreglene, og så er du klar til å utforske Comosjøens hemmeligheter.

En bilferie ved Comosjøen med Escapeaway er den ultimate familieferie der dere kan nyte innsjøen, fjellene, byene og hverandres selskap i det tempoet og på den måten som passer best for dere.

>>> Les om hoteller ved Comosjøen
>>> Les om bilferie i Italia
>>> Les om bilferie til Gardasjøen