Reiser til Iseo

Iseo, som har rundt 9000 innbyggere, ligger langs den sørøstlige delen av Iseosjøen i provinsen Brescia i Lombardia-regionen. Byen har en fantastisk beliggenhet mellom Franciacorta, som er kjent for sine musserende viner, og Val Camonica, som har blitt utpekt som verdensarvsted av UNESCO.

Byen har en vakker strandpromenade, Lungolago Marconi, langs hvilken det er mange butikker med hjemmelagde spesialiteter, klesbutikker, kafeer og spisesteder. Det er ekstra liv i byen på tirsdager når det er matmarked og på fredager når det er litt større marked med både mat og klær.

Opplev denne delen av Italia med Escapeaway, vi spesialiserer oss på turer til Iseo og andre destinasjoner i området der du bor på håndplukkede hoteller under reisen.

Opplevelser og severdigheter

Oldofredi Slottet

En av byens viktigste historiske severdigheter er Oldofredi-slottet som ble bygget fra slutten av 1000-tallet til begynnelsen av 1100-tallet.

Slottet, som er en av de best bevarte befestede strukturene fra tidlig middelalder, har firkantede hjørnetårn og 2 meter tykke vegger.

Slottet ble oppkalt etter og eid av Oldofredi-familien til Iseo, men falt senere i hendene på den adelige Scaliger-familien i Verona og ble senere brukt som et kloster. I dag brukes bygningen som museum, folkebibliotek og til bryllupsseremonier.

Sant'Andrea

En annen av byens store attraksjoner er kirken Sant' Andrea, som ble grunnlagt på 600-tallet, men som i dag står slik den så ut på 1100-tallet. Kirken har bevart sitt romanske klokketårn og er vakkert dekorert med fresker og malerier, et av maleriene forestiller den hellige Mikael, som er i ferd med å stikke hull på dragen med spydet sitt – dette maleriet er utført av den kjente maleren Francesco Hayez.

Santuario Madonna della Neve

En tredjedel av byens historiske severdigheter er kirken Santuario Madonna della Neve, som ble bygget på restene av en gammel kirke da pesten herjet i byen. Legenden forteller at kirken ble bygget etter at en lokal krøpling som tidligere hadde krøpet på alle fire, plutselig ble helbredet og kunne gå etter å ha bedt til en freske innebygd i den gamle kirken.

Lokal transport

Tog

Jernbanestasjonen i Iseo har regionale togforbindelser til Brescia og Edolo hver time (men vær oppmerksom på at toget ikke alltid stopper på alle stasjoner, men som regel stopper de alltid ved Iseo, Brescia og Edolo)

Buss

Iseos hovedbusstasjon ligger på Via Gorzoni og har forbindelser til Orzinuovi, Chiari, Sarnico, Brescia, Edolo og Gardone Val Trompia.

Ferje

Iseo er ikke bare forbundet med øya Monte Isola med ferge, men også til andre byer ved Iseosjøen, inkludert Predore, Clusane, Monte Isola, Sulzano, Sale Marasino, Tavernola Bergamasca, Sarnico, Marone, Vello, Riva di Solto, Castro , Pisogne og Lovere .
 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hoteller i Iseo