Flyplass Milano Linate

Flyplass Milano: Linate

Les mer informasjon om bl.a. transport til og fra Milanos flyplass Linate, som er Milanos nærmeste flyplass.

Milanos flyplass Linate (flyplasskode LIN) ligger knapt 7 kilometer fra Milano, noe som gjør den til storbyens nærmeste flyplass. Den har fått sitt navn etter den nærliggende lille landsbyen Linate, og til tross for sin bynære beliggenhet brukes den kun til innenriks- og europeiske ruter. Flyplassen består av et stort terminalbygg der avganger er i andre etasje og ankomst er i første. Selv om Milanos andre flyplass Malpensa både er større og nyere foretrekker mange lokale og utenlandske reisende fortsatt Linate - ikke minst på grunn av den korte avstanden inn til Milano.

02. mars 2016 - Vennligst vær oppmerksom på at vi holder på å oppdatere alle sidene med informasjon om flyplasser, og at det derfor mangler div. informasjon i teksten under.

Flyselskaper

Flyplassen Linate betjenes av en lang rekke tradisjonelle flyselskaper, deriblant SAS og Alitalia, og lavprisselskaper som easyJet.

Flyruter

 

Lokal transport

Hvis du skal på storbyferie i Milano er flyplassen Linate et opplagt sted å lande. Det går flere bybusser inn til byen med avganger flere ganger i timen, samtidig som du kan finne direktebusser med forbindelse til blant annet byens togstasjon. Billetter kan kjøpes i flyplassens ankomsthall i første etasje. Taxiholdeplassen er utenfor ankomsthallen ved utgang 5.

Bilutleie

Hvis du har bruk for leiebil kan du velge blant internasjonale bilutleieselskaper som Avis, Hertz og Budget her, i tillegg til italienske utleiere som ofte har gode tilbud. Med egen leiebil får du bedre muligheter til å utforske Campania-regionens mange severdigheter i eget tempo.

Fasiliteter på flyplassen

Det er ikke et stort utvalg av fasiliteter, men det er et par butikker og restauranter på flyplassen. I tillegg finner du blant annet en lounge, bagasjeoppbevaring, minibanker, vekselsbyråer, apotek og et postkontor.

Ankomster og avreiser

 

Adresse og kontakt

Milano Linate International Airport
20090 Milano Linate, Lombardia
Italia

Du kan se aktuell flyavganger og lese mer på flyplassens offisielle hjemmeside her.

Se flyplassens beliggenhet på kartet

Andre flyplasser ved Milano

Ved Milano finner man dessuten den store flyplassen Milano Malpensa. Det er også mulig å fly til Bergamo flyplass, som også hos enkelte flyselskaper kalles for Milano Bergamo Airport