Reiser til Passirano

Passirano ligger i hjertet av det anerkjente vindistriktet Franciacorta noen kilometer sør for Iseosjøen. Her har de små og store vingårdene brukt det gunstige klimaet i flere generasjoner til å produsere gode viner, som var blant de første i Italia som fikk DOC (denominazione origine controllata) kvalitetsstempel.

Enten du vil fordype deg i de nydelige vinene eller bare reise til Passirano for å utforske områdets mange stemningsfulle byer, middelalderslott, borger og klostre, er denne byen et utmerket utgangspunkt. Vinruten Strada del Franciacorta går altså rett gjennom Passirano. Det er vingårder i alle retninger og allerede i utkanten av denne landsbyen møter du den første vingården som tar imot besøkende. Den rundt 80 kilometer lange ruten tar deg også rundt til en rekke interessante historiske severdigheter og koselige middelalderbyer. Du kan følge ruten (eller deler av den) både med bil eller på sykkel.

Passirano selv har også røtter tilbake til middelalderen. Det kan du fornemme flere steder rundt i byen, hvor det er vakre kirker og fine villaer fra en svunnen tid. Det er ikke en veldig stor by. Hele kommunen, som også inkluderer nabobyene Monterotondo og Camignone, har dermed i underkant av 7000 innbyggere. Det er derfor en hyggelig avslappende landsbyatmosfære i Passirano, som samtidig er stor nok til å ha alt du trenger på reisen.

Når du vender nesen hjemover mot Passirano etter en dag med spennende sightseeing, sykkelturer eller vingårdsbesøk, kan du avslutte dagen på et av byens spisesteder. Dette inkluderer pizzeriaer, hvis du vil at det skal gå litt raskt, og koselige, familiedrevne restauranter, hvor du kan nyte maten i fred og ro. Det er også et godt utvalg av supermarkeder og butikker i byen som kan dekke de fleste reisebehovene.

Rundt Iseosjøen

Vindistriktet er ikke den eneste attraksjonen du kan utforske på en tur til Passirano. Det er bare omtrent 8 kilometer nordover til Iseosjøen, Lago d'Iseo. Det anbefales å kjøre hele veien (ca. 60 km) rundt den naturskjønne innsjøen. Underveis kan du nyte stemningen i middelalderbyene som ligger nede ved vannet, og nyte utsikten over det kuperte landskapet som omgir innsjøen. Har du en bil tilgjengelig, som anbefales på reisen til Passirano, kan du ta deg god tid. Foretrekker du å la bilen stå, går det også ferger mellom flere av innsjøens byer.

Sammenlignet med de to store innsjøene Gardasjøen og Comosjøen, som ligger henholdsvis øst og vest, er Iseosjøen betydelig mindre og også langt mindre turistaktig. Området er imidlertid også utrolig vakkert, og selv om du kan kjøre rundt på noen timer, kan du lett bruke lengre tid. Det er rikelig med muligheter for å stoppe opp og nyte stemningen i småbyer som Sarnico eller den litt større Iseo, som har gitt navn til innsjøen. Her vil det selvfølgelig også være god mulighet til å bli mer kjent med det italienske kjøkkenets herligheter og de gode lokale vinene.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Passirano