Reiser til Rezzato

Det er bare en kort kjøretur østover fra Rezzato før du står ved den vestlige bredden av Gardasjøen. Italias største innsjø og et av landets mest populære reisemål er likevel tilstrekkelig langt unna til at det til sammenligning er langt færre turister i Rezzato. Denne lille byen kan derfor være det riktige valget hvis du ønsker å bo nær den vakre innsjøen og severdighetene der, men samtidig ønsker å kunne trekke deg tilbake til mindre turistrike omgivelser med en mer autentisk italiensk hverdag.

Det er heller ikke langt til den lille nabobyen Botticino, som er spesielt kjent for sin vakre marmor. Fra 1400-tallet og frem til begynnelsen av 1900-tallet var Rezzato derfor kjent som en by hvor mange jobbet med bearbeiding av marmor fra de nærliggende bruddene. Når du beveger deg rundt i byen, vil du kunne se vakre gamle villaer fra den tiden da adelen likte å reise til Rezzato for å nyte det milde, solrike klimaet. 

I dag er Rezzato også en komfortabel base for en avslappende ferie med spennende sightseeing og aktiviteter i Nord-Italia. Reiser du hit er det selvsagt opplagt å utforske de sjarmerende byene og naturen rundt Gardasjøen. Her er det rikelig med muligheter til å nyte det søte livet i de idylliske byene langs innsjøen, drive med ulike typer vannsport eller ta inn det spektakulære fjellandskapet på terrengsykkel eller til fots.

Når du reiser til Rezzato anbefales det også å se vestover. Her har du Iseosjøen innen kort avstand (ca. 35 km), men også det frodige, kuperte vindistriktet Franciacorta. Begge er verdt å bruke god tid på og byr på mange uforglemmelige natur- og kulturopplevelser. Det er en fordel med bil, slik at du kan dra på utflukter i ditt eget tempo uten å bekymre deg for rutetider.

Nyt det beste av italiensk mat og vin

I selve Rezzato har du alt du trenger på reisen. Spesielt i den eldste og mest sjarmerende delen av byen finner du et fint utvalg av trattoriaer, osteriaer og pizzeriaer hvor du kan nyte deilige italienske retter. I tillegg til et godt utvalg av spisesteder, er det også nok supermarkeder og butikker til å dekke nesten alle behov som måtte oppstå på turen til Rezzato.

Du finner også mange shoppingmuligheter og restaurantliv om du tar den korte turen til Brescia (ca. 10 km). Selv om denne store nabobyen med over 200.000 innbyggere er mest kjent som en industriby, har den faktisk også et rikt kulturliv, spennende museer og historiske severdigheter som er verdt å se nærmere på.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Rezzato